Bestevaerstraat 2 II 1056HM Amsterdam, Trompbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
77 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

*****ENGLISH VERSION BELOW *****

Ruim en goed onderhouden appartement van maar liefst 77 m2 op het mooiste gedeelte van de Bestevaerstraat met balkon en een zolderkamer (16 m2!). Het appartement is geheel voorzien van een massief houten vloer, isolatieglas, en heeft een moderne keuken en badkamer. Op het bovenste dak is er een gemeenschappelijk dakterras aangelegd ten behoeve van de VVE leden. Toegang via het dakluik op de overloop van de zolderverdieping.

Omgeving:
Dit appartement ligt op de grens van De Baarsjes en Oud-West, met rondom diverse trendy horeca. Op loopafstand bevinden zich De Hallen, met een divers aanbod (horeca, bioscoop, foodmarket). Verder zijn de Kinkerstraat, Bilderdijkstraat en De Clercqstraat vlakbij voor dagelijkse boodschappen en diverse trendy horeca. De Jordaan is op een paar minuten afstand fietsen, net als het Vondelpark, het Rembrandtpark en het Westerpark. Het Centraal Station is goed per fiets of met openbaar vervoer te bereiken (tramhalte Admiraal de Ruijterweg). De uitvalswegen naar de Ring A-10 zijn gemakkelijk bereikbaar.

Indeling
Begane grond: gemeenschappelijke entree, verzorgd trappenhuis naar de bovengelegen appartementen.
Tweede verdieping: entree, royale hal met toegang tot alle vertrekken, woonkamer aan de voorzijde met erker, afgescheiden door een tussenwand van de achterkamer. Heel lichte achterkamer met openslaande deuren naar het balkon over de volle breedte. In de balkonkast bevindt zich de CV-combiketel. Aan de voorzijde van het appartement ligt de verrassend grote slaapkamer. De badkamer is toegankelijk via een schuifdeur in de hal en is voorzien van een douchecabine, wastafelmeubel, toilet, handdoekradiator en aansluiting wasmachine. Op de vloer ligt een fraaie tegelvloer.
Open doorgang vanuit de hal naar de woonkeuken (voorheen keuken en zijkamer), hier bevindt zich een hoekkeuken voorzien van vaatwasser en gasfornuis, en een kleinere kastenwand behorend bij de keuken. Vanuit de keuken eveneens een deur naar het balkon.
Op de vierde verdieping bevindt zich nog een ruime zolderkamer, eveneens voorzien van nieuwe kozijnen met isolatieglas.

Bijzonderheden/voorzieningen
• Bouwjaar omstreeks 1922
• Eigen grond
• Woonoppervlakte 77 m2, excl. zolderkamer van 16 m2 (meetrapport beschikbaar)
• Isolerende beglazing.
• Energielabel D
• VVE Bestevaerstraat 2 (4 leden)
• Verwarming en warm water d.m.v. Intergas combiketel, bouwjaar 2006
• Oplevering kan snel.

***********************************************************************************

Large and well-maintained apartment of no less than 77 m2 in the most beautiful part of the Bestevaerstraat with balcony and separate attic room (16 m2!). The apartment has massive wooden flooring throughout, insulated glass and a modern bathroom and kitchen. The Owners’ Association have added a communal roof terrace for exclusive use by the residents. The roof terrace can be accessed via the roof hatch on the landing of the top floor.

Surrounding area:
The apartment borders on De Baarsjes and Oud-West, in close proximity of various trendy bars and restaurants. De Hallen is within walking distance and offers bars, restaurants, cinema and food market. You can get your daily shopping at the Kinkerstraat, Bilderdijkstraat and De Clerqstraat, as well as trendy bars and restaurants. De Jordaan, Vondelpark, Rembrandtpark and Westerpark are all both just a short bike-ride away. Central Station is within easy reach by bike or public transport (tram stop Admiraal de Ruijterweg). The area is easily accessible by car via the A-10 motorway.

Layout
Ground floor: communal entrance area, smart stairwell to the upper apartments.
Second floor: entrance, generous hallway with access to all the rooms, living room with a bay window at the front, separated from the back room by a stud wall. Extremely bright back room with French doors opening up to the balcony, which runs along the full width of the apartment. The central heating boiler is situated in the balcony cupboard. The surprisingly large master bedroom is located at the front of the apartment. The bathroom is accessible via a sliding door in the hall, and includes a shower cubicle, washbasin, toilet, towel radiator and washing machine connection and has a stylishly tiled floor.
Open doorway from the hall into the kitchen-diner (formerly the kitchen and side room), which has an L-shaped kitchen with dishwasher and gas cooker and a smaller cabinet wall, which also forms part of the kitchen. The kitchen also has a door leading out to the balcony.
The large attic room is situated on the fourth floor and has new windows with insulated glass.

Specifics/facilities
• Year of construction approx. 1922
• Freehold
• Energylabel B
• Living area 77 m2, excluding attic of 16 m2 (measurement report available)
• Insulating glazing
• Owners’ Association ‘VVE Bestevaerstraat 2’ (4 members)
• Heating and hot water generated by Intergas combi-boiler (2006)
• Quick delivery is possible
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-05-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
77 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Geuzenbuurt

Geuzenbuurt De Geuzenbuurt ligt in Amsterdam-West tussen de Jan Evertsenstraat, de Admiralengracht, de Jan van Galenstraat, de Kostverlorenkade en het Westelijk Marktkanaal. De buurt werd vroeger de Does-, Tromp- en Geuzenbuurt genoemd en ligt middenin wat in de volksmond ook wel De Krommert wordt genoemd. De Jan Eef: een levendige straat De Geuzenbuurt, met de drukke en levendige ‘Jan Eef ‘ als middelpunt, is een mix aan (exotische) eettentjes, bars, restaurants en caf้s. Maar ook andere middenstand en ondernemingen zijn niet weg te denken. Van opticiens, tot tatoeagezaken en schoenmakers, je kunt het zo gek niet bedenken, je vindt het op De Jan Eef. Veel jongeren in de Geuzenbuurt De Geuzenbuurt heeft ongeveer 7000 inwoners en 3665 eengezinswoningen. Veel van de woningen, die voornamelijk particulier bezit zijn, zijn de afgelopen jaren onder handen genomen en daardoor in goede staat. Uiteraard worden de huizen niet altijd bewoond door gezinnen, maar ook vaak gedeeld door studenten en andere woningdelers. Het grootste gedeelte van de inwoners van de Geuzenbuurt is tussen de 23 en 39 jaar oud. Daarnaast zijn er veel kleine kinderen. Hierdoor heeft de wijk niet alleen een gevarieerd aanbod aan horeca en winkels, maar ook een leuke mix aan bewoners. Een nadeel hiervan is dat bewoners vinden dat de cohesie in de buurt wat omhoog zou kunnen. De Krommert De Geuzenbuurt ligt in het deel van Amsterdam dat ook wel de Krommert wordt genoemd – genoemd naar de Krommert, een voormalige watergang tussen de Admiralengracht en de Kostverlorenvaart, waar ook de Krommertstraat naar vernoemd is. Op de plek van de Willem de Zwijgerlaan vervolgde vroeger de Kostverlorenvaart zijn weg, maar werd in de jaren twintig gedempt. Daarvan overgebleven is de vrij toegankelijke binnentuin in de Geuzenbuurt. Deze bevindt zich op de open ruimte tussen de huizen van de Admiraal de Ruijterweg en de Maarten Harpertszoon Trompstraat.