Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Betuwestraat 13 1079PR Amsterdam, Veluwebuurt

Bouwjaar
1968
Woonoppervlakte
183 m²
Aantal kamers
6
Perceeloppervlakte
115 m²

Omschrijving

Royale drive-in woning, 165m plus 18m inpandige garage, met tuin op het Zuiden, in een bijzondere, autoluwe en kindvriendelijke buurt met een bijzondere geschiedenis, aan de zuidrand van de Rivierenbuurt, vlakbij de Amstel. BG: entree, hal, garage, twee slaapkamers, wc, douche. 1H: L-vormige woonkamer met breed balkon achter (Zuid), keuken met balkon vr. 2H: drie slaapkamers, badkamer, wc. Veel ruimte aan de achterzijde: de tuin grenst aan een groot grasveld. Ook aan voorzijde relatief vrije uitkijk. Zeer goede ligging voor de stad in en uit.

De Betuwestraat ligt in een bijzondere buurt, aan de zuidrand van de Rivierenbuurt, tussen President Kennedylaan en Zuidelijke Wandelweg. Behalve de ligging is ook bijzonder dat het hier eengezinswoningen betreft. Deze zijn gebouwd rond 1968. Het zijn enerzijds drive-in woningen met drie bouwlagen en anderzijds woningen met twee bouwlagen. De Betuwestraat 13 werd in 1989 gekocht door de (voor)laatste eigenaren. Zij hebben het huis vervolgens laten renoveren en aanpassen aan de tijd (eind jaren 80).

Het huis bestaat uit drie lagen. De begane grond omvat een entree/tochtportaal met een deur naar de (inpandige) garage daarnaast, en een deur naar de hal daarachter. Vanuit die hal zijn weer bereikbaar: een wc, een kast, een badkamer met douche en wastafel, de cv-ruimte en twee (slaap)kamers, nu in open verbinding met elkaar, aan de tuinzijde. De overloop op de eerste verdieping geeft toegang tot een wc en de grote L-vormige woon- en eetkamer met een halfopen keuken. In de woonkamer is een open haard. Vanuit de keuken is het balkon aan de straatzijde bereikbaar. Aan de tuinzijde, op het Zuiden, is een groot balkon over de volle breedte van de woonkamer (en het pand). De derde verdieping bevat een overloop, wc (de derde), een badkamer en drie slaapkamers.

De tuin aan de achterzijde is gericht op het Zuiden en kadastraal circa 45 m2 groot. Feitelijk is de tuin groter. Achter de tuin ligt een groot, openbaar grasveld met bomen. Er is dus veel ruimte tussen het huis en de achterburen aan de Oldambtstraat.

De ramen op eerste en tweede verdieping zijn van aluminium respectievelijk kunststof en voorzien van dubbel glas. De cv-combi-ketel is in 2009 vernieuwd. De elektrische installatie omvat 8 groepen. De garage heeft een elektrische deur.

Dit type huizen leent zich goed voor herindeling en uitbreiding. Een uitbouw die alleen de ruimte onder het balkon betreft, met een glazen pui in de nieuwe achtergevel, geeft al een spectaculair resultaat. Bij vergelijkbare huizen is op de begane grond f alleen een woonkeuken gemaakt f de woonkamer met open keuken.

De 115m grond is eigendom van de gemeente Amsterdam en in voortdurende erfpacht uitgegeven. De huidige erfpachtperiode loopt tot 2041. Tot die tijd is de vaste jaarlijkse canon 413,84.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-05-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1968

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
183 m²
Perceeloppervlakte
115 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Scheldebuurt

De Scheldebuurt is een onderdeel van de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt tussen de kantoren van de Zuidas en de oevers van de Amstel in. De buurt is erg in trek vanwege zijn rust en veel prettige openbare ruimtes. Een bekend complex aan de rand van dit buurtje is congrescentrum de Rai. De Scheldestraat is de meest bekende straat in deze buurt en tegelijk de verkeersader die vanuit het centrum via het Europaplein naar de ring A10 leidt. Toch is deze straat ondanks het verkeer heel gezellig dankzij winkels en horeca. Het deel vanaf de Amstelkade tot aan de Churchilllaan bestaat uit kleinere middenstand terwijl meer naar het Europaplein de duurdere horecazaken zitten.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder