Vorige | Volgende

Beulingstraat 13 E 1017BA Amsterdam, Leidsegracht Zuid

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
33 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

(English below)
In de gezellige, autoluwe zijstraat tussen het Singel en de Herengracht gelegen ligt dit charmante 2 kamerappartement, verdeeld over de 2 bovenste verdiepingen van een Rijksmonument.

Wat een locatie! Midden in het bruisende centrum van Amsterdam, met onder andere de Leidsestraat, het Spui, Koningsplein, Rokin, de 9 Straatjes en het Rembrandtplein op steenworp afstand. De straat zelf is een heerlijke woonplek, zonder doorgaand verkeer en omgeven door prachtige monumentjes. Geniet bijvoorbeeld van culinaire hoogstandjes bij restaurant Beulings een paar deuren verderop of slenter over de gracht naar de supermarkt. Logistiek ideaal gelegen op loopafstand van metro en diverse tramlijnen.

Het appartement is gelegen op de tweede en derde verdieping aan de achterzijde van het gebouw, beschut gelegen tussen de andere bebouwing en uitzicht op de neogotische Krijtberg kerk. De woning is groter dan het lijkt: het bruto vloeroppervlak bedraagt maar liefst 57 m2, het kleinere woonoppervlak dat staat vermeld komt door de schuine wanden.
Indeling: entree op de tweede verdieping, woonkamer, moderne badkamer met douche, WC en wastafel en daglicht, eethoek, half open keuken met inbouw koelkast, oven, gasfornuis en afzuigkap, inclusief een losstaande wasmachine. Via de spiltrap in de woonkamer toegang naar de kapverdieping waar zich de slaapkamer en inloopkast met bergruimte/ CV opstelling bevindt.

VVE en Eigendom
Het appartement maakt deel uit van een vereniging van eigenaren, bestaande uit een bedrijfsruimte op de begane grond en 4 bovenwoningen. Het gehele pand is van top tot teen gerenoveerd in 2005, inclusief fundering. De administratie is in eigen beheer en er is een Meerjaren-onderhoudsplan opgesteld. Gas, water en elektra loopt via de VVE, daar op het hele pand 1 hoofdaansluiting zit, waarbij ieder appartement een tussenmeter heeft. De servicekosten bedragen in totaal 301,75 euro per maand, waarvan thans 100 euro een voorschot betreft voor gas en elektra. Het overige gedeelte wordt besteed aan de onderhoudsreserve, water en opstalverzekering.
Het appartement is gelegen op eigen grond, dus geen erfpacht!


Details:
• Woonoppervlak ca. 33 m2 (bruto 57 m2) conform meetinstructie NEN2580
• Rijksmonument, gelegen op EIGEN GROND
• Praktisch ingedeeld
• Combi CV ketel, HR Intergas uit 2004.
• WOZ: 346.000 euro (2019)
• De aanwezige inventaris blijft achter, o.a een bank, uitklapbare eettafel, 2-persoonsbed, een bureautje en verlichting.
• Oplevering kan snel

***

Located in a small, low traffic street between Singel and Herengracht, this charming 1 bedroom apartment is divided over the 2 upper floors of a listed monument.

What a location! Right in the bustling center of Amsterdam, with Leidsestraat, Spui, Koningsplein, Rokin, the 9 Straatjes and Rembrandtplein on just a stone's throw away. The street itself is a wonderful place to live, without through traffic and surrounded by beautiful monuments. Enjoy for example the culinary delights at restaurant Beulings a few doors away or stroll along the canal to the supermarket. Logistics ideally located within walking distance to metro and various tram lines.

The apartment is located on the second and third floor at the rear of the building, sheltered between the other buildings and overlooking the neo-Gothic Krijtberg church. The house is larger than it seems: the gross floor space is no less than 57 m2, the smaller living space what is stated is due to the sloping walls.
Layout: entrance on the second floor, living room, modern bathroom with shower, toilet, sink and daylight entrance, dining area, half open kitchen with built-in fridge, oven, gas stove and extractor fan, including a separate washing machine. Via the spiral staircase in the living room access to the top floor where the bedroom and walk-in closet with storage space / central heating system are located.

VVE and Ownership
The apartment is part of an association of owners (VVE), consisting of a commercial space on the ground floor and 4 upper apartments. The entire building was renovated in 2005, including foundation. The administration is in-house and a multi-year maintenance plan has been drawn up. Gas, water and electricity runs through the VVE, as there is 1 main connection on the entire building, with each unit having an intermediate meter. The service costs amount to a total of € 301.75 per month, of which currently € 100 is an advance for gas and electricity. The remaining part is spent on maintenance, water and building insurance.
The apartment is located on freehold land, so no leasehold!


Details:
• Living size approx. 33 m2 (57 m2 gross) in accordance with measurement instruction NEN2580
• Listed monument, located on OWN GROUND
• Practically laid out
• Combination boiler, HR Intergas from 2004.
• WOZ (tax value): 346,000 euros (2019)
• The inventory remains behind, including a sofa, a folding dining table, a double bed, a desk and lighting.
• Delivery can be fast
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-10-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
33 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met caf้s en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremi่res worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder