Bickerswerf 36 1013KX Amsterdam, Westelijke eilanden

Bewaar object

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Prachtig ruim en licht appartement met 4 slaapkamers (!) gelegen op de tweede verdieping (met lift) met een luxe keuken en badkamer en een terras/balkon van 16 m2 op het westen. Het appartement ligt aan drie zijden vrij en heeft grote glazen schuifpuien, daardoor is er veel daglicht. Twee openslaande deuren in de woonkamer geven zicht op het water van het Westerdok. Dit royale 5-kamer appartement (ca. 154 m2) met groot balkon/terras (ca. 16 m2) is gelegen in het keurig onderhouden complex 'De Bicker' gebouwd in 2003 midden in het centrum van Amsterdam, gelegen op afgekochte erfpachtgrond. Het appartement is ruim van opzet en heeft een prettige indeling. Door de centrale ligging zijn vele Amsterdamse faciliteiten in de directe omgeving te vinden. Er is een berging in de onderbouw en een parkeerplaats in de parkeerkelder. De gehanteerde vraagprijs is inclusief één parkeerplaats in de ondergelegen parkeergarage, een tweede parkeerplaats is eventueel beschikbaar voor € 55.000,- k.k.


INDELING
Middels verzorgde entree beneden en trappenhuis of lift toegang tot de 2e verdieping. Entree van het appartement met een ruime hal die leidt naar de keuken, tevens is er toegang vanuit de hal naar een slaapkamer, gastentoilet, wasruimte, garderobe en een bergkast. De open keuken staat in verbinding met de woonkamer. Grenzend aan de woonkamer/keuken en aan twee van de slaapkamers ligt een groot dubbel balkon. Aan de andere kant van de keuken is een hal met drie slaapkamers en een badkamer.


LIGGING
Gelegen op Bickerseiland in stadsdeel Centrum. Bickerseiland vormt samen met Prinseneiland en Realeneiland de ‘Westelijke Eilanden’. Bickerswerf is een zijstraatje van de Grote Bickersstraat uitkomend bij het water van het Westerdok (het verlengde van de Prinsengracht) en de jachthaven Marina Westerdok. Op loopafstand van het Centraal Station, de Noordermarkt en de populaire winkelstraat de Haarlemmerstraat.


BIJZONDERHEDEN
- prachtige locatie in stadsdeel Centrum;
- 154 m2 woonoppervlakte met 4 slaapkamers;
- eigen terras van 16 m2;
- gemeenschappelijke binnentuin bij het complex;
- een ruim, goed ingedeeld en zeer licht appartement;
- gelijkvloers gelegen;
- keurig onderhouden complex 'de Bicker' met lift;
- Vve wordt professioneel beheerd;
- servicekosten per maand, € 299,- voor het appartement en € 14,- per parkeerplaats;
- gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond;
- de jaarlijkse erfpachtcanon is afgekocht tot 2051;
- ligplaats boot wellicht mogelijk in naastgelegen jachthaven Marina Westerdok;
- het appartementencomplex is aangepast voor minder validen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-02-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2003

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
154 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Kaart Bickerswerf 36 1013KX Amsterdam, Westelijke eilanden

naar Bickerswerf 36 1013KX Amsterdam, Westelijke eilanden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand