Bijlmerdreef 767 1103TA Amsterdam, G-buurt West

Bewaar object
Bouwjaar
1996
Woonoppervlakte
108 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Perfect ingedeelde en echt ruime 4-kamermaissonette van 108 m2 met terras gelegen aan de brede Bijlmerdreef op meer dan goede locatie in Amsterdam Zuid Oost.

Deze dubbele bovenwoning heeft het haast allemaal: Een eigen opgang vanaf de straat, een praktische berging, een ruime eetkeuken, een groot terras, een fijne woonkamer, 3 goed formaat slaapkamers, dubbel glas, afgekochte erfpacht en een leuk uitzicht.

Indeling:
Eigen entree vanaf de straat, hal met toegang naar de inpandige berging, vaste trap naar de tweede verdieping: Overloop met toilet en toegang naar het royale terras van 15 m2 gelegen op het zuiden, gezellige eetkeuken aan de achterzijde, heerlijk lichte woonkamer aan de voorzijde met vriendelijk uitzicht over de Dreef, vaste trap naar de derde verdieping: Overloop met de badkamer met ligbad en douche, 2 slaapkamers aan de achterzijde, extra grote slaapkamer aan de voorzijde met speelse entresol.

Dit deel van de Bijlmerdreef ligt aan de wijk Het Gulden Kruis tussen het Arena gebied en de vernieuwde G-buurt. De buurt ziet er verzorgd uit en winkels (winkelcentrum Amsterdams Poort en Ganzenhoef), scholen, het AMC, openbaar vervoer (bus, metro, trein) en uitvalswegen (A1, A2, A4, A9 en A10) liggen zeer centraal ten opzichte van dit appartement. Op luttele fietsminuten liggen diverse recreatiegebieden zoals "De Hoge Dijk", "De Gaasperplas", "De Ouderkerkerplas" en het pittoreske Abcoude. Het centrum van Amsterdam is met de metro zeer goed te bereiken!

Specificaties:
- Ruime maisonnette (dubbele bovenwoning) van 108 m2 met terras van 15 m2;
- Afgekochte erfpacht tot 2045;
- Goede en professionele VvE (Intrema);
- Servicekosten € 83,- per maand;
- Het appartement is voorzien van stadsverwarming;
- Volledig voorzien van dubbel glas;
- Bouwjaar 1996;
- Kan per direct worden opgeleverd.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-02-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1996

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
108 m²
Inhoud
314 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Bijlmer Oost (E,G,K)

Bijlmer Oost is een wijk in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. De volledige naam van de Bijlmer is Bijlmermeer, naar het water dat nagenoeg op dezelfde plek lag als de Bijlmer nu en in 1626 is drooggelegd. Bijlmer Oost bestaat uit de buurten Bijlmer E, G en K en ligt ten oosten van de Gooiseweg, tussen de Gaasperdammerweg, de Daalwijkdreef en de Provincialeweg.
De dynamiek van Bijlmer Oost
Bijlmer Oost is een dynamische, multiculturele wijk met veel jonge inwoners. Het is er groen, er zijn tien basisscholen en veel voorzieningen zoals winkelcentra Kameleon en Ganzenpoort, en elke dinsdag en zaterdag een markt. De laatste is zelfs beroemd. Het metrostation van de buurt, Kraaiennest, is uitgeroepen tot het mooiste metrostation van Zuidoost.
Kleiburg: kluswoningen en brouwerij
Bij de grootschalige vernieuwing van de Bijlmer, die in de jaren negentig is ingezet, hebben de meeste oorspronkelijke hoogbouwflats van Bijlmer Oost plaatsgemaakt voor laag- en nieuwbouw. Het zijn nu eengezinswoningen, studentenwoningen en appartementen. De flat Kleiburg, ook wel bekend als ‘de klusflat’, wordt door nieuwe eigenaren opgeknapt tot hun droomhuis en er is tegenwoordig zelfs een brouwerij: Brouwerij Kleiburg. Zes flats die ook bewaard zijn gebleven, vormen nu samen het Bijlmermuseum. De bevolking in de wijk is zeer divers van samenstelling en achtergrond. Bijna zeventig procent van de bewoners heeft een migratieachtergrond en zijn bijvoorbeeld afkomstig uit Suriname (34%), Ghana (12%) en de Antillen (6%). De bijna 30.000 inwoners van Bijlmer Oost zijn relatief jong; er zijn veel kinderen en jongeren, met name in de E- en K-buurt.