Bilderdijkstraat 45 1053KK Amsterdam, Da Costabuurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

**** ENGLISH TEXT BELLOW ****

SFEERVOLLE, UNIEKE BOVEN MAISONNETTE (ca. 91 m2) MET BALKON, DIVERSE INDEELMOGELIJKHEDEN, GELEGEN AAN DE BILDERDIJKSTRAAT, IN WEST.

Het betreft een gemoderniseerde vierkamer woning met een negentiende-eeuws karakter. De grote ruimte biedt vele nieuwe indeelmogelijkheden; zoals het vergroten van de woonkamer, het creëren van een vierde slaapkamer of een open keuken.

De woning is gelegen aan de Bilderdijkstraat, in een levendig deel van de “Da Costabuurt”. Om de hoek van De Clercqstraat, de Kinkerstraat en de Jordaan. De buurt kent een gezellige bedrijvigheid met een lokaal karakter. Nieuwe winkeltjes, koffietentjes, maar ook supermarkten zijn binnen handbereik. De volgende hotspots zijn op loopafstand: de Foodhallen, restaurant Moeders, Hendrix, Waterkant, Bar spek en Ten Kate Markt. . Voor de deur is de tramhalte voor de lijnen 3 , 12, 13 en 14 naar onder andere het Centrum en de Pijp. Tevens is de Ring A10-West binnen enkele minuten aan te rijden.

De globale indeling is als volgt:

Centrale entree met een trap naar de derde verdieping. Entree, hal en toegang tot alle vertrekken, waaronder de keuken, eerste slaapkamer en de woonkamer.

De lichte en royale woonkamer is afgewerkt met een grenenvloer. Verder zijn de wanden netjes afgewerkt en is de woonkamer voorzien van openslaande deuren naar het balkon aan de straatzijde. Naast de woonkamer bevindt zich een kleine ruimte die momenteel in gebruik is als logeer slaapkamer.

Aan de achterzijde van de woning is de keuken gesitueerd en de tweede slaapkamer. De afgesloten keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een 4-pits kookplaat, combi-oven en een vaatwasser. Opvallend is de lichte kleurstelling en de hoeveelheid opbergruimte. Door middel van een openslaande deur is het balkon op het oosten te bereiken.

De naast gelegen slaapkamer is ruim en vierkant van formaat. De vele ramen zorgen voor een goede lichtinval. Daarnaast beschikt de kamer over een openslaande deur naar het balkon. In het verlengde van de keuken bevindt zich de eerste badkamer. Deze is voor voorzien van een inloopdouche, wastafel en een wc.

Met de trap naar de bovenste verdieping. Op deze verdieping is de hoofdslaapkamer aanwezig met een tweede badkamer en een ruime inloopkast. De badkamer is netjes tot aan het plafond betegeld en is uitgerust met een wc, douche-/bad combinatie, wastafelmeubel en een design radiator. Vanuit de badkamer is de inpandige berging te bereiken.

Kortom, een ruime en sfeervolle woning met een balkon op het oosten en gelegen op een bruisende locatie in West.

Bijzonderheden:

- Bouwjaar: 1902
- Woonoppervlakte: ca. 91 m2
- Praktische indeling en goede lichtinval
- Mogelijkheid om de woonkamer te vergroten, het creëren van een 4e slaapkamer of open keuken
- 2 badkamers (beide zijn vernieuwd in 2014)
- Balkon op het oosten
- Cv-ketel (Nefit, 2004)
- Actieve VvE; de maandelijkse servicekosten bedragen € 134,87
- Erfpacht; de canon is afgekocht tot en met 31 maart 2025
- De bestemming van het appartementsrecht is woonruimte met balkon (derde verdieping) en berging (vierde zolderverdieping)
- Veel voorzieningen in de buurt
- Oplevering in overleg.


*************************************************************************

SPACIOUS, UNIQUE TOP-FLOOR MAISONNETTE (approx. 91 m2) WITH BALCONY, TWO LEVELS, VARIOUS FLOOR-PLAN OPTIONS, LOCATED AT THE BILDERDIJKSTRAAT, IN OUD WEST.

It is a modern four-room (3 bedrooms) house with nineteenth-century character. The large space offers many new layout options; such as enlarging the living room, creating a fourth bedroom, or an open kitchen.

The house is located on the Bilderdijkstraat, in a lively part of the "Da Costabuurt" located around the corner from De Clercqstraat, the Kinkerstraat and the Jordaan. The neighborhood has a pleasant activity with a local character. New shops, cafes, and multiple supermarkets are within easy reach. The following hotspots are within walking distance: The Food Hallen, restaurant Moeders, Hendrix, Waterkant, Five Brother’s Fat, and Ten Kate Market. In front of the door is the tram stop for lines 3 and 12, and at the corner trams 13 and 14 to, among others, the Centrum and de Pijp. The Ring A10-West is also within a few minutes drive.

The floorplan is as follows:

Central entrance with a staircase to the third floor. From entering the apartment there is a hallway with access to all rooms, including the kitchen, first bedroom and the living room.

The bright and spacious living room is finished with a pine floor. Furthermore, the walls are neatly finished and form the living room there are doors to the French-balcony on the street side. Next to the living room there is a small room that is currently used as a guest bedroom.

At the rear of the house is the kitchen and the second bedroom. The closed kitchen is equipped with various appliances, including a 4-burner hob, microwave oven and a dishwasher. Striking is the light color scheme and the amount of storage space. Through a door you can reach the balcony on the east.

The adjacent bedroom is spacious and square in size. The many windows provide excellent light. In addition, the room has a door to the balcony. In the extension of the kitchen is the first bathroom. This is equipped with a walk-in shower, sink and a toilet.

With the stairs to the top floor. On this floor is the master bedroom with a second bathroom and a spacious walk-in closet. The bathroom is neatly tiled to the ceiling and is equipped with a toilet, shower / bath combination, washbasin and a designer radiator. From the bathroom you can reach the storage room.

In short, a spacious and atmospheric home with an east-facing balcony and situated in a vibrant location in West.

Particularities:

- Year of construction: 1902
- Living space: approx 91 m2
- Practical layout and good light
- Possibility to enlarge the living room, create a 4th bedroom or open the kitchen
- 2 bathrooms (both have been renewed in 2014)
- Balcony on the east
- Boiler (Nefit, 2004)
- Active VvE; the monthly service costs are € 134.87
- Ground lease; the canon has been bought up to and including 31 March 2025
- The purpose of the apartment right is accommodation with balcony (third floor) and storage (fourth attic)
- Many facilities nearby
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-06-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1902

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
91 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Da Costabuurt

De Da Costabuurt is een typisch Amsterdamse woonbuurt. Het Da Costaplein, met bewonersactiviteiten van Da Costa & Co, is een centraal punt in de buurt. Het actieve karakter van de buurtbewoners vertaalt zich in een grote mate van zelfredzaamheid en eigen initiatief. In de Da Costastraat is bijvoorbeeld een speelstraat gekomen, die wordt onderhouden door de buurtbewoners. De buurt heeft veel autochtone bewoners, kleine huizen, veel fietsen, weinig gezinnen en relatief weinig jonge tweeverdieners.

Kaart Bilderdijkstraat 45 1053KK Amsterdam, Da Costabuurt Noord

naar Bilderdijkstraat 45 1053KK Amsterdam, Da Costabuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand