Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Billitonstraat 2 II 1094BC Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
48 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

ROYAAL EN ZEER COURANT INGEDEELD 3 KAMER APPARTEMENT VAN CA. 48 M2 MET BALKON OP HET ZUIDEN OP DE TWEEDE VERDIEPING GELEGEN OP EEN LEUKE PLEK IN HIP OOST! EIGEN ENTREE OP DE TWEEDE VERDIEPING, HAL, WOONKAMER, RUIME KEUKEN, 2 SLAAPKAMERS, BADKAMER, SEPARAAT TOILET EN BERGING OP DE ZOLDERVERDIEPING. VEEL LICHT EN AFGEKOCHTE ERFPACHT TOT 2056!

Gelegen in het populaire stadsdeel Oost vlakbij het Javaplein en verderop de Dappermarkt. Leuke koffietentjes en restaurants zoals het Pompstation, Wilde Zwijnen, bar Botanique, Superette, Walter Woodbury bar en de Coffee Company in de buurt. Allerlei winkels en bioscoop Studio K op fiets- en loopafstand, maar ook het Flevopark en het Oosterpark. MetMik.nl geeft je laatste updates over het stadsdeel.

Goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10 (via afrit S113 en S 114) en Station Muiderpoort dichtbij.

ENTREE & HAL
Gemeenschappelijk entree, eigen entree op de tweede verdieping. Ruime hal met bamboevloer, intercom en separaat toilet.

LIVING
Sfeervolle brede living met veel licht aan de voorzijde gelegen ook met bamboe vloerdelen, inbouwkast, strak gestuukte muren en toegang naar de 2 slaapkamers.

WOONKEUKEN
De royale witte keuken aan de achterzijde is voorzien van RVS werkblad, 4 pitsgas kookplaat, ijskast met diepvries, afwasmachine. Voldoende ruimte voor een grote eettafel en met mooi zicht over de binnentuinen.

BALKON
Leuk en beschut balkon op het zuiden aan de achterzijde van het gebouw met zon. Door de ligging op de kop van het blok, heb je ver en vrij zicht.

2 SLAAPKAMERS & BADKAMER
Beide slaapkamers liggen aan de voorzijde en zijn bereikbaar via de zitkamer. De De kleinere slaapkamer van ca. 6 m2 met inbouwbed grenst aan de badkamer met ligbad en wastafel. De tweede grotere slaapkamer is nu in gebruik als kastenkamer. Beide slaapkamers zijn voorzien van de bamboevloer.

BERGING
Berging op de zolderverdieping van ca 8 m2. Super handig!

BIJZONDERHEDEN:

• Actieve VvE
• Zeer courant en perfect ingedeeld
• Twee slaapkamers
• Balkon op het zuiden
• Kunststof kozijnen met dubbel glas
• Veel bergruimte
• Aan de voorzijde komt een postzegelparkje

VERENIGING VAN EIGENAREN
De koper van deze woning wordt automatisch lid van de VvE. De VvE bestaat uit Madurastraat 117 en 119, Djambistraat 1 tot en met 35, Billitonstraat 2 en 4 en Soendastraat 2 t/m 36. . De servicekosten bedragen € 92,- per maand. 55/9936 aandeel voor de woning en 6/9936 voor de berging.

DISCLAIMER
Deze brochure is door ons met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen ervan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-11-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
48 m²
Externe bergruimte
8 m²
Inhoud
115 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indiλ. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.