Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Binnen Oranjestraat 23 III+IV 1013HZ Amsterdam, Haarlemmerbuurt West

Bewaar object

Omschrijving

Wat u beslist wilt weten:

Het grachtenappartement, gelegen op de HOEK VAN DE BROUWERSGRACHT kenmerkt zich door de vele ramen aan de voor- en zijkant van het pand, de speelse indeling, deze gezellige woonkeuken en de sfeervolle uitstraling. Het appartement maakt deel uit van een pand dat is herbouwd met behoud van de karakteristieke uitstraling maar binnenin het comfort heeft van nieuwbouw.

Het betreft een prachtig dubbel bovenhuis van circa 80m˛ op een schitterende locatie aan de mooiste gracht van onze hoofdstad. De woning is verdeeld over de derde en vierde verdieping. Op elke verdieping is er een prachtig uitzicht op de Brouwersgracht en de bekende Oranjebrug.

Omgeving + OV/bereikbaarheid
Het appartement is gelegen in de populaire Jordaan. In de nabije omgeving is er een ruim aanbod aan gezellige winkels zoals op de Haarlemmerstraat, Haarlemmerdijk, de Westerstraat en op zaterdag de Noordermarkt. De Jordaan staat bekend om de sfeervolle cafés en restaurant die deze buurt zo geliefd maken.

Op nog geen 5 minuten fietsafstand is het Centraal Station gelegen waar u de trein, de tram, de metro of de bus kunt nemen. Met circa 15 minuten bent u met de auto via de afslag S103 of S114 op de Ring A-10 van waaruit u alle kanten op kunt.

Indeling:
Begane grond: entree, ruime berging, de meterkast

Via het nieuw geschilderde én nieuw gestoffeerde trappenhuis bereikt u op de 2e verdieping de entree naar het gerenoveerde appartement via een trap.

3e verdieping:
Ruime en open woonkamer/keuken, een separaat zwevend toilet met eigen fontein, een video intercomsysteem met deuropener en een opbergruimte.

4e verdieping:
Overloop, badkamer vv 2e toilet en wasmachine, cv-ruimte, de master-bedroom en de 2e slaapkamer, daarnaast is er ook een mogelijkheid om via een uitklapbare trap naar het te dak te gaan (voor een terras is echter nog geen vergunning, voor de richtlijnen en mogelijkheden wijzen wij u door naar de website van de Gemeente Amsterdam)

Woonkamer & Keuken:
De open en ruime woonkamer en keuken bevinden zich op de 3e verdieping. Ook deze is volledig nieuw aangebracht en voorzien van moderne inbouwapparatuur. De volledige ruimte is voorzien van dubbel glas die omhoog schuifbaar te openen zijn. Via deze ramen heeft u een rondom uitzicht van de buurt, zowel van de beroemde Brouwersgracht als van de gezellige Binnen Oranjestraat. De woonkamer & keuken zijn voorzien van 3(!) verwarmingselementen, zodat u ook lekker warm de winter doorkomt.

De nieuwe L-vormige keuken is voorzien van een gebroken wit werkblad en is uitgerust met moderne inbouwapparatuur, waaronder een grote oven (SMEG), een 6-pits gasfornuis (SMEG), een sterke afzuiginstallatie (SMEG), een magnetron (Inventum), een vaatwasser (Inventum), een royale ijskast met apart vriesgedeelte (Inventum), een 2-delige spoelbak (Caressi) met een keukenkraan met uittrekbare sproeikop. De kleurcombinatie van de keuken is zowel modern en stijlvol als tijdloos met de combinatie wit, (mat)chroom en zwart. Deze combinatie steekt erg goed bij de rest van de gerenoveerde woning.

Slaapkamer I (Master Bedroom):
Op de 4e verdieping vindt u de ruime en lichte master bedroom. Deze is uitgerust met zowel een VELUX-tuimelraam als openslaande ramen met uitzicht op de brouwersgracht. De hele ruimte is voorzien van dubbelglas en een cv-radiator.

Slaapkamer II:
In de andere kamer op de 4e verdieping vindt u een 2e ruime en lichte slaapkamer. Deze is ook voorzien van openslaande ramen (met uitzicht op de Binnen Oranjestraat) en ook deze is van dubbel glas voorzien. Ook in deze slaapkamer is een cv-radiator aanwezig.

Badkamer & Separaat toilet:
Op de 4e verdieping vindt u de moderne en gerenoveerde badkamer is uitgerust met een inloop (regen) douche, een zwevend wastafel, een 2e toilet, een spiegelkast. In deze ruimte bevindt zich ook een aansluiting ten behoeve van was-droogcombinaties én een designradiator.

Berging:
De ruime berging, die zich bevindt op de begane grond, is voorzien van verlichting en elektrapunten.

Buitenruimte:
Zoals eerder vernoemd is er ruimte voor een dakterras, echter is hier nog geen vergunning voor. Voor de richtlijnen en mogelijkheden wijzen wij u door naar de website van de gemeente Amsterdam.

C.V.-installatie:
Geheel nieuw, Type: CR Remeha Tzerra M28c Plus CCS (HR-ketel)
Energieklasse: A

Kadastrale kenmerken:
Gemeente: Amsterdam
Sectie: L
Complexaanduiding: 8431-A
Appartementsindex: 2

Grondsoort:
Volle eigendom

Parkeren:
Bewoners komen in aanmerking voor een parkeervergunning. Voor wachttijden en overige informatie verwijzen wij u door naar de website van de Gemeente Amsterdam.

Roerende zaken:
Zie bijgevoegde Lijst van Zaken

Energielabel:
Voorlopig energielabel C

Oplevering & Koopakte:
In overleg.

Koper dient na het bereiken van de mondelinge overeenkomst binnen 2 werkdagen een notaris aan te wijzen gevestigd in Amsterdam of Amstelveen. Het koopcontract dat zal worden gehanteerd is het model Ring Amsterdam.
De keuze van de notaris is aan koper. Indien koper binnen deze 2 werkdagen geen notaris heeft aangewezen heeft verkoper het recht deze aan te wijzen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij

adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Kaart Binnen Oranjestraat 23 III+IV 1013HZ Amsterdam, Haarlemmerbuurt West

naar Binnen Oranjestraat 23 III+IV 1013HZ Amsterdam, Haarlemmerbuurt West
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand