Vorige | Volgende

Binnen Vissersstraat 27 1013GC Amsterdam, Haarlemmerbuurt Oost

Vraagprijs € 1.250.000 k.k.

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
156 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
34 m²

Omschrijving

Op een bijzondere locatie in de Jordaan ligt dit unieke rijksmonumentale pand gebouwd in 1640. De woning is gelegen op eigen grond en heeft een totale gebruiksoppervlakte van 156 m².

Locatie:
De Binnen Vissersstraat is een zijstraat van de Brouwersgracht en de Haarlemmerstraat. De woning bevindt zich op een bijzondere locatie in de Jordaan, want de straat zelf biedt een oase van rust. Binnen 1 minuut lopen zijn alle winkels en restaurants op de Haarlemmerstraat te bereiken en met 5 minuten wandel je de Noordermarkt of Lindengracht op waar je meerdere malen per week een markt vindt. Het Centraal Station, met al haar openbaar vervoer mogelijkheden, ligt op wandelafstand.

Indeling:
Het souterrain heeft een eigen opgang en biedt veel kastruimte. Er bevindt zich ook een kitchenette, separaat toilet en de meterkast. In het souterrain zijn ook alle aansluitingen aanwezig om een extra badkamer te realiseren.

Het souterrain is ook bereikbaar via de bel-etage. Op de bel-etage is er een ruime open (woon)keuken. De grote keuken bevat een betonnen werkblad: Boretti 5-pits gaskookplaat met weggewerkte afzuigkap, een grote Boretti oven met aparte rotisserie, vaatwasser, koelkast en Quooker.

De vide heeft een mooi uitzicht over de grote raampartijen van de bel-etage en kijkt op de open keuken.

Woonkamer bevindt zich op de derde etage. De prachtige ruimte waar oude details bewaard zijn gebleven en voor een deel nog de originele houten vloerdelen uit 1640 liggen heeft een grote open haard. Door middel van beloopbaar glas is er extra lichtinval gecreëerd en het zorgt voor een speels effect.

Op de vierde verdieping bevindt zicht de ruime masterbedroom met 'walk in closet'. De hoofd badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel is ook op de vierde verdieping te vinden. Het separaat toilet is via de overloop te bereiken.

Een verdieping hoger, de vijfde verdieping, zijn nog twee slaapkamers aanwezig. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning geeft ook toegang tot het washok en nieuwe CV uit 2018.

Via een vaste trap kom je op het knusse maar zonnige dakterras. Op het dakterras heb je een prachtig zicht op onder andere de Brouwersgracht, Herengracht en de Westerkerk. Er is water en elektra aanwezig en er is een berging voor bijvoorbeeld de opslag van kussens.

Grondsituatie en oppervlakte:
De woning is gelegen op eigen grond. Volgens het meetrapport is de totale gebruiksoppervlakte 156 m². Doordat op de vijfde verdieping de hoogte onder de balk niet hoger is dan twee meter, is deze verdieping aangeduid als overige inpandige ruimte.

Bijzonderheden:
- Rijksmonument
- Geheel woonhuis
- Nieuwe fundering in 2005
- Dakterras
- Karakteristieke elementen zijn bewaard gebleven
- Originele houten vloerdelen uit 1640
- Centraal stofzuigersysteem door het hele huis
- Oplevering februari 2020

** English translation **

This unique national monument building was built in 1640 on a special location in the Jordaan. The property is situated on private land and has a total use area of 156 m².

Location:
The Binnen Vissersstraat is a side street of Brouwersgracht and Haarlemmerstraat. The house is in a special location in the Jordaan, because the street itself offers an oasis of peace. Within a 1-minute walk you can reach all shops and restaurants on the Haarlemmerstraat and with a 5-minute walk you can reach the Noordermarkt or Lindengracht where you will find a market several times a week. The Central Station, with all its public transportation options, is within walking distance.

Layout:
The basement has its own entrance and offers plenty of storage space. There is also a kitchenette, separate toilet and meter cupboard. In the basement are also all connections available to realize an extra bathroom.

The basement can also be reached via the first floor. There is a spacious open (living) kitchen on the first floor. The large kitchen contains a concrete work surface: Boretti 5-burner gas hob with concealed extractor hood, a large Boretti oven with separate rotisserie, dishwasher, refrigerator and Quooker.

The loft has a nice view over the large windows of the first floor and looks at the open kitchen.

Living room is on the third floor. The beautiful space where old details have been preserved and some still have the original wooden flooring from 1640 has a large fireplace. Extra light can be created through walkable glass and it creates a playful effect.
The spacious master bedroom with "walk in closet" is located on the fourth floor. The main bathroom with bath, walk-in shower and double sink can also be found on the fourth floor. The separate toilet can be reached via the corridor.

One floor higher, the fifth floor, there are two more bedrooms. The bedroom at the rear of the house also gives access to the laundry room and new CV from 2018.

A fixed staircase leads to the cozy but sunny roof terrace. On the roof terrace you have a beautiful view of the Brouwersgracht, Herengracht and Westerkerk, among others. There is water and electricity available and there is a storage room for, for example, the storage of pillows.

Ground situation and surface:
The property is located on private land. According to the measurement report, the total use area is 156 m². Because the height under the beam on the fifth floor is no higher than two meters, this floor is referred to as other indoor space.

Particularities:
- National monument
- Entire home
- New foundation in 2005
- Roof terrace
- Characteristic elements have been preserved
- Original wooden floorboards from 1640
- Central vacuum system throughout the house
- Delivery February 2020
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-11-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
156 m²
Perceeloppervlakte
34 m²
Inhoud
493 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder