Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Binnen Wieringerstraat 3 1013EA AMSTERDAM, Grachtengordel-West

Bewaar object

Omschrijving

--- English translation below ---

BINNEN WIERINGERSTRAAT 3 - ZEER ROYAAL DRIELAAGS BOVENHUIS MET DAKTERRAS EN UITZICHT OP DE LEVENDIGE HAARLEMMERSTRAAT.

In het hart van Amsterdam, in een van de gezelligste winkelstraten gelegen, zeer licht en goed onderhouden drielaags bovenhuis met royaal terras. In een rustige zijstraat van de Haarlemmerstraat bevindt zich de entree van deze woning. Op steenworp afstand gesitueerd van onder andere het Centraal station, de bruisende Jordaan en de Amsterdamse grachten.

Elke denkbare winkel is te vinden in deze culinaire hoofdader van de stad: de Haarlemmerdijk en de Haarlemmerstraat, een paar jaar geleden uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. De Noordermarkt (op zaterdag biologische markt) en de Lindengrachtmarkt (op zaterdag markt en op maandag stoffenmarkt) zijn eveneens op luttele minuten loopafstand.

Indeling:
Begane grond verdieping:
Eigen entree met garderobe en gasten toilet.

Eerste verdieping:
Hal met toegang tot zowel de woonkamer als de keuken. Ruime en lichte woonkamer met mooie eikenhouten vloer en drie ramen met originele glas in lood details die uitzicht bieden op de Haarlemmerstraat. Moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur zoals o.a. een vaatwasser, gas kookplaat, oven, koelkast en vriezer.

Tweede verdieping:
Via de trap wordt de tweede verdieping bereikt. Hal, met toegang tot twee ruime slaapkamers, apart toilet en wasruimte met wasmachine/droger aansluiting.
Master slaapkamer voorzien van inbouwkasten en een badkamer en-suite. De moderne badkamer is uitgerust met een design ligbad, inloop/regen douche, dubbele wastafel en radiator. Ruime tweede slaapkamer aan de voorzijde.

Derde verdieping:
Op deze etage bevinden zich de derde slaapkamer met dakkapel en tweede badkamer met wastafel en inloopdouche. Eveneens bevindt zich hier het zonnige dakterras van ca. 10m2 gelegen op het zuiden.
Prachtige drielaags bovenhuis met gedeeltelijke dubbele beglazing en authentieke details.


Bijzonderheden:
- Rijksmonument
- Eigen grond
- Oppervlakte: 158m2
- NEN 2580 gemeten en meetcertificaat beschikbaar
- Nieuwe fundering 2011
- Dakbedekking is vernieuwd in 2016
- VVE bestaande uit 2 leden
- VVE eigen beheer, thans geen servicekosten (slapende VVE)
- Dakterras van 10m2 gelegen op het zuiden
- Eigen entree
- Binnenkant geheel geschilderd in 2017


--- ENGLISH TRANSLATION ---

BINNEN WIERINGERSTRAAT 3 – SPACIOUS APARTMENT DIVIDED OVER THREE FLOORS WITH ROOFTERRACE AND A VIEW OVER THE HAARLEMMERSTRAAT

In the heart of Amsterdam, in one of the best shopping streets in the city, a very bright and well maintained apartment divided over three floors with a sunny roof terrace. The private entrance is located in a quiet side street of the Haarlemmerstraat.

The apartment is situated within a stone throw away from the Amsterdam Central Station, the charismatic Jordaan and the Amsterdam canals. Every imaginable store is to be found in this culinary destination of the city; the Haarlemmerstraat and –dijk, which has been nominated as best shopping street in Amsterdam. The Noordermarkt has an organic market on Saturdays, and the Lindengrachtmarket is a more general market on Saturdays and on the Westerstaat there is a clothing market on Mondays. All these are also within several minutes walking distance from the apartment.

Lay-out:

Ground floor
Private entrance with wardrobe and guest toilet

First floor
Hallway that provides access to both the livingroom and kitchen. Bright and spacious livingroom with oak wooden floors and three windows that provide a view over the vibrant Haarlemmerstraat. Fully equipped modern kitchen with dishwasher, gas cookingplate, oven and fridge/freezer.

Second floor:
Through a staircase you will reach the hall on the second floor with separate toilet and laundry room with washer/dryer connection. Master bedroom with built in wardrobes and bathroom ensuite. Modern bathroom with design bathtub, double washbasin and walk-in rainshower. Second large bedroom located at the front.

Third floor:
Located on the third floor is the third large bedroom and the second bathroom with walk-in rain shower and washbasin. Sunny roof terrace of approx. 10m2 facing south.
Beautiful property with partial double glazing and authentic details.


Specifications:
- Listed historic building (Rijksmonument)
- Square meters: 158m2
- NEN 2580 certificate
- New foundation 2011
- New roof covering 2016
- Association of owner (VVE) consists of 2 members
- Sleeping Association of owner (VVE), no monthly service costs
- Roof terrace of approx. 10m2
- Private Entrance
- Inside has been completely painted in 2017

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-06-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1737

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
158 m²
Inhoud
373 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Haarlemmerbuurt

De Haarlemmerbuurt is het deel van het centrum van Amsterdam tussen de Brouwersgracht, het stukje van het Singel naar het IJ, de Houtmankade en de Zoutkeetsgracht. Hierin liggen ook de Westelijke Eilanden en Wester- en IJdok. De Haarlemmerstraat en Haarlemmerdijk lopen als ader door dit deel van Amsterdam heen en ze bieden tegelijkertijd een belangrijk en gevarieerd winkelgebied dat populair is bij zowel bewoners als bezoekers. Kenmerkend voor deze buurt is de mix van wonen, werken, winkels en horeca. Rust in het centrum: de Westelijke Eilanden De Westelijke Eilanden bestaan uit de Planciusbuurt, Prinseneiland, Realeneiland en Bickerseiland. Het is een rustig woongebied midden in het centrum van Amsterdam, waar ook gewerkt wordt, vooral in de creatieve sector. De historische structuur is nog goed zichtbaar: er zijn nog werven en wonen doet men ‘op’ de eilanden. Wonen in lofts aan het IJ Het relatief jonge Westerdokseiland is vooral een woongebied. Aan het begin van de 21e eeuw werden hier nieuwbouwwoningen en werkplekken opgeleverd. De ligging is fenomenaal; enerzijds is er het water van het Westerdok, met uitzicht op het Prinseneiland. Aan de andere zijde kijkt men uit over het IJ, met aan de rechterzijde het Centraal Station. Grootstedelijk en bijna New York-fähig. Enkele jaren geleden is aan de IJkant ook het IJdok opgetrokken. Hier vind je restaurants, andere horeca en kantoren. Het is tevens de plek waar het Paleis van Justitie zetelt.

Kaart Binnen Wieringerstraat 3 1013EA AMSTERDAM, Grachtengordel-West

naar Binnen Wieringerstraat 3 1013EA AMSTERDAM, Grachtengordel-West
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand