Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Binnenkant 17 1011BG Amsterdam, Scheepvaarthuisbuurt

Bewaar object

Omschrijving

BINNENKANT 17, 1011 BG AMSTERDAM

Schitterend gelegen in het historische centrum van Amsterdam treft u dit bijzondere monument uit 1650 met een gebruiksoppervlak van 267m˛ verdeeld over 3 woonlagen. Het hoekappartement biedt een fantastisch uitzicht over de Waalseilandsgracht en de Montelbaanstoren en is voorzien van een nieuwe fundering.

Ligging:
De woning is uitstekend bereikbaar, met zowel het openbaar vervoer als de auto.
Het Centraal Station is op loopafstand (ca.10 min.). Er zijn busverbindingen vanaf de Prins Hendrikkade en er is een metrohalte op de Nieuwmarkt. Ook met de auto bent u vanaf hier in een mum van tijd op de Ringweg A-10 via de IJ- of Piet Heintunnel.

Indeling:
Beletage:
Eigen opgang vanaf de straatzijde. Binnenkomend op de beletage arriveert u in een prachtige marmeren gang die u toegang geeft tot de vertrekken. Aan de voorzijde treft u een “ontvangst” kamer. Vervolgens de zitkamer, welke is voorzien van een werkende openhaard. Separaat toilet met fontein plus een douche. Ruime landelijke keuken met authentieke details, betegelde wanden en monumentale beschilderingen op het plafond. In deze keuken is o.a. een oven, een inductie kookplaat en een vaatwasser aanwezig. Via de keuken kunt u via een trap naar de kelder, welke een stahoogte heeft van 1.87m. Hier zijn o.a. de aansluitingen voor uw wasmachine, droger en centrale verwarming.

Eerste verdieping:
Via de overloop heeft u toegang tot twee slaapkamers. De masterbedroom bevindt zich aan de voorzijde van de woning, vanuit deze kamer heeft een prachtig uitzicht over de gracht. De kamer heeft enkele inbouwkasten, een garderobekast en een eigen badkamer, welke is voorzien van douche, toilet en een dubbele wasbak. De tweede kamer heeft een perfecte afmeting voor zowel een tweede slaapkamer als een werk/studeerkamer.

Kelder:
Deze ruimte heeft een oppervlakte van 53m˛ en is ook bereikbaar vanaf de straatzijde.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlak 267m2 inclusief 53m˛ kelder
- Conform de branchebrede NVM cs meetinstructies op basis van de NEN 2580:2007 NL
- Rijksmonument, bouwjaar 1650
- Eigen grond, dus géén erfpacht
- Fundering vernieuwd in 2013-2014
- Parketvloer door het gehele appartement
- VvE bestaat uit 4 leden
- Servicekosten bedragen € 300,- per maand
- Mogelijkheid tot praktijk/bedrijf aan huis
- Oplevering in overleg

Waalseilandsgracht:
De Waalseilandsgracht (is een korte, brede gracht in het oostelijke deel van de binnenstad van Amsterdam tussen het Oosterdok (oorspronkelijk een deel van het IJ) bij het Scheepvaarthuis en de Oudeschans bij de Montelbaanstoren. De Waalseilandbrug (brug nr. 283), ontworpen door J.M. van der Mey in Amsterdamse School-stijl, met op de achtergrond het Scheepvaarthuis. Over de Waalseilandsgracht liggen drie bruggen: in de Prins Hendrikkade bij het Oosterdok de Kraansluis (brug nr. 300), middenin de monumentale Waalseilandbrug (brug nr. 283) en bij de Montelbaanstoren langs de Oudeschans de Montelbaansbrug brug nr. 280). (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-05-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1650

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
267 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwmarkt/Lastage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Kaart Binnenkant 17 1011BG Amsterdam, Scheepvaarthuisbuurt

naar Binnenkant 17 1011BG Amsterdam, Scheepvaarthuisbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand