Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Binnenkant 31 - bv 1011BK Amsterdam, Scheepvaarthuisbuurt

Bouwjaar
1800
Woonoppervlakte
140 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

*This property is listed by an MVA Certified Expat Broker*

Ruim bovenhuis van circa 140 m² met 3 slaapkamers (voormalig 4), twee badkamers, zonnig gezamenlijk dakterras van ca. 13m², fraai grachtenzicht en berging op de begane grond. Gelegen op een unieke locatie: met uitzicht op de gracht en de zeventiende-eeuwse binnenstad. Midden in het centrum van de stad gelegen en toch rustig. De fundering is vernieuwd in 2009 en de woning is gelegen op EIGEN GROND.

HUIDIGE BEWONING:
De woning is door het toevoegen van de tweede keuken op de derde verdieping geschikt gemaakt voor dubbele bewoning. Een zelfstandige woning op de derde verdieping met woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers en een zelfstandige woning op de vierde en vijfde verdieping met eigen keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer.
Dit is makkelijk weer terug te brengen naar een geheel volledig zelfstandig bovenhuis van 140m² met de drie slaapkamers en badkamer op de derde verdieping. De woonkamer met open keuken op de vierde verdieping en de vierde slaapkamer met de tweede badkamer in de kap (vijfde verdieping).

LOCATIE:
De woning bevindt zich in de oude havenbuurt van Amsterdam aan de zonzijde en aan het brede water van de Waalseilandgracht. Dit is een unieke plek in het centrum van Amsterdam met op loopafstand de bruisende Nieuwmarkt, de groene Plantagebuurt (Artis en de Hortus) en het waterrijke Oosterdokseiland (met de OBA en Skylounge Amsterdam). Het Muziekgebouw, de Stopera en de Hermitage evenals unieke winkels, toko’s rond de Zeedijk, cafeetjes en restaurants zijn allemaal in de nabije omgeving te vinden.

Er is een uitstekende aansluiting op het openbaar vervoer. Centraal Station en de metrohalte Nieuwmarkt bevinden zich op nog geen 10 minuten loopafstand. Via de Ring A10, middels de uitvalswegen S116 (IJtunnel) en de S114 (Piet Heintunnel) is men zo de stad uit. Parkeergelegenheid is er op de openbare weg, voor de deur. De wachttijd voor een parkeervergunning is circa twee maanden. In het souterrain is een gezamenlijke fietsenstalling.

INDELING:
Entree van de woning is gelegen op de derde verdieping. Op deze verdieping zijn de keuken, woonkamer, twee slaapkamers en de badkamer gesitueerd, alsmede het dakterras.

De woonkamer is gelegen aan de grachtzijde, is drie ramen breed en heeft een fantastisch uitzicht over het brede water. Aansluitend de keuken welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur en veel kastruimte. De badkamer is zeer ruim en voorzien van een ligbad en een douche, beide met thermostaatkraan, een brede wastafel, wand föhn, handdoek radiator en toilet. Er is tevens een separaat toilet. De twee slaapkamers hebben beide een eigen wastafel. De wasmachineaansluiting bevindt zich in een opmaat gemaakte kast.
Het heerlijke dakterras is gemakkelijk te betreden door een openslaande deur.

Op de prachtige vierde verdieping zijn de woonkamer en de keuken gesitueerd. Dit is een fijne verdieping, welke geheel is geïsoleerd en met traditionele balken. Er is nog een authentiek hijswiel aanwezig. Aan de voorzijde is de plafondhoogte maar liefst 3,88m. Middels een vaste trap is de prettige derde slaapkamer met eigen badkamer gelegen. De badkamer is vernieuwd in 2009 en is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Hier hangt tevens de Bosch HR Cv- ketel.

BIJZONDERHEDEN
- Ruimtelijk en licht Rijksmonument;
- Eigen grond:
- 5 kamer appartement;
- Zonnig dakterras van circa 13m²;
- Voorzien van een nieuwe fundering in 2009;
- Dak geïsoleerd;
- Uniek uitzicht over de grachten;
- Gelegen in het Centrum maar zonder de drukte;
- Actieve VVE.

**ENGLISH TRANSLATION AND ADDITIONAL INFORMATION AVAILABLE AT OUR WEBSITE**
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-05-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1800

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
140 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Nieuwmarkt/Lastage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder