Binnenkant 47 bv 1011BP Amsterdam, Scheepvaarthuisbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1870
Woonoppervlakte
163 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

*This property is listed by an MVA Certified Expat Broker*

Bijzonder fraai en ruimtelijk bovenhuis van circa 163 mē (184mē bvo) met zonnig dakterras van ca. 20mē en nieuwe fundering. Gelegen op een unieke locatie: met uitzicht op twee grachten, de zeventiende-eeuwse binnenstad en de Montelbaanstoren. Midden in het centrum van de stad gelegen en toch rustig. De woning staat op EIGEN GROND.

LOCATIE:
De woning bevindt zich in de oude havenbuurt van Amsterdam aan het brede water van de Waalseilandgracht, aan de zonzijde met uitzicht op de Montelbaanstoren en de Oudeschans. Dit is een unieke plek in het centrum van Amsterdam met op loopafstand de bruisende Nieuwmarkt, de groene Plantagebuurt (Artis en de Hortus) en het waterrijke Oosterdokseiland (met de OBA en Skylounge Amsterdam). Het Muziekgebouw, de Stopera en de Hermitage evenals unieke winkels, toko’s rond de Zeedijk, cafeetjes en restaurants zijn allemaal in de nabije omgeving te vinden.
Er is een uitstekende aansluiting op het openbaar vervoer. Centraal Station en de metrohalte Nieuwmarkt bevinden zich op 10 minuten loopafstand. Via de Ring A10, middels de uitvalswegen S116 (IJtunnel) en de S114 (Piet Heintunnel) is men zo de stad uit. Parkeergelegenheid is er op de openbare weg, voor de deur. De wachttijd voor een parkeervergunning is circa twee maanden.

INDELING:
Entree van de woning is gelegen op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping is, gesitueerd aan de voorzijde, de ruime en lichte woonkamer. Deze beschikt over drie grote ramen en een fantastisch uitzicht. Hierop aansluitend is het eetgedeelte met daarachter de sfeervolle keuken, die uitkijkt op de binnentuin welke wordt omlijst door historische panden. De keuken kan worden afgesloten middels twee glazen deuren. In de woonkamer en keuken bevinden zich marmeren monumentale schouwen. Op dezelfde verdieping bevindt zich in het achtergebouw de eerste slaap/werkkamer. De ernaast gelegen badkamer, voorzien van toilet en douche, is vanuit de hal te betreden. De tweede verdieping is bijna 95mē en heeft een riante plafondhoogte van circa 3,4 m.
Op de derde verdieping zijn drie goede slaapkamers gesitueerd. De ruim bemeten master bedroom gelegen aan de voorzijde biedt een panoramisch uitzicht op de stad en is voorzien van een monumentale schouw. De andere twee slaapkamers zijn knus en zijn beide van goede afmeting. Tevens bevindt zich op deze verdieping een ruime badkamer voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en het tweede toilet. Wasmachine en droger zijn weggewerkt in de op maat gemaakte kastenwand op de overloop, alsmede de Cv-ketel en boiler. Het ruime dakterras is een plek waar men de hele dag rustig in de zon kan zitten. Het is gemakkelijk te betreden door een openslaande deur. Hier kan men genieten van een verrassend uitzicht op oude traditionele daken met op de achtergrond de moderne skyline van de Piet Heinkade.
Op de vierde/zolder-verdieping bevindt zich een sfeervolle kamer onder het schuine dak. Velux ramen rondom zorgen voor ruime lichttoetreding. Ook is er een opbergruimte onder het dak, verborgen achter wandpanelen.

BIJZONDERHEDEN
- Ruimtelijk en licht Rijksmonument;
- Eigen grond:
- 6 kamer appartement;
- Hoge plafonds;
- Zonnig dakterras van circa 20mē;
- Voorzien van een nieuwe fundering in 2006;
- Dak geïsoleerd;
- Uniek uitzicht over twee grachten en oude en nieuwe stad;
- Gelegen in het Centrum maar zonder de drukte;
- Actieve VVE bestaande (na splitsing uit 4 leden);
- Maandelijkse bijdrage € 225,-
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-04-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1870

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
163 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwmarkt/Lastage

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.