Vorige | Volgende

Blaeustraat 17 1012ZK Amsterdam, Nieuwe Kerk e.o.

Vraagprijs € 425.000 

Bouwjaar
1990
Woonoppervlakte
68 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

ENGLISH TEXT BELOW

Wonen in het hart van het centrum op de bovenste verdieping van een kleinschalig appartementencomplex op 100 meter van het Koninklijk Paleis, de Nieuwe kerk (Dam) en de Bijenkorf. Hoewel het appartement is gelegen in het hartje centrum van de stad, is er een oase van rust in en rond het gebouw!

Dit bijzondere appartement is gelegen op een eigen grond, en is uitzonderlijk exclusief met zijn spectaculaire uitzicht op de Nieuwe kerk. Het appartement heeft 3 buitenterrassen; een aan de voorkant (uit de woonkamer) met uitzicht op de kerk en de straat; de tweede aan de achterkant van het appartement (uit de slaapkamer en hal) en de derde is een fantastisch dakterras gelegen op het dak van het gebouw. Het appartement is in goede staat en is altijd goed onderhouden.

Indeling
U bereikt de derde en bovenste verdieping via een ruime en moderne trap. Via de voordeur betreedt u een L-vormige hal met toegang tot alle kamers en het achterterras.

Het appartement heeft overal een parketvloer, behalve in het toilet, badkamer en opslagruimtes, deze allemaal betegeld. De woonkamer (voorzien van airconditioning) is L-vormig en heeft een open keuken. Verder is de woonkamer voorzien van VELUX kantel/kiepramen en een balkon met dubbele openslaande deuren. Deze geven allen het unieke uitzicht op de Nieuwe kerk met prachtige ramen, torens en torentjes. Ook heeft u een leuke kijk op de Gravenstraat.

De keuken is uitgerust met apparatuur en verkeer in uitstekende staat. De oven is een MIELE; de gaskookplaat een Bosch, net als de vaatwasser; een ATAG afzuigkap en een LIEBHERR koelkast.

De eerste slaapkamer is voorzien van airconditioning. Dit is een ruime slaapkamer is te bereiken via de hal en heeft toegang tot de Jack en Jill badkamer. Het heeft ook een deur naar het achterste terras.

De tweede slaapkamer is een kleinere slaapkamer ligt tegenover de eerste slaapkamer. Deze kamer heeft een groot raam dat ervoor zorgt dat het aangenaam licht is.

De badkamer is volledig betegeld en noemen we een zogenaamde Jack en Jill badkamer (met een deur naar de slaapkamer en een andere deur naar de hal). De badkamer is voorzien van een bad/douche en wastafel met fijne opbergruimte onder de wastafel.

Bijzonderheden:
- Gelegen op eigen grond;
- Servicekosten bedragen €112,50,- per maand;
- Externe berging in de onderbouw;
- Gemeenschappelijke fietsenstalling;
- Beschermd stads of dorpsgezicht;
- Per direct beschikbaar;
- NEN2580 clausule van toepassing;
- Conform NEN2580 is de woning 61m2**;
- De volledige vloeroppervlakte is 68 m2 (niet NEN2580-meting);
- Het dakterras is 14m2;
- Het balkon is 5m2.

** Bij de NEN2580 meting wordt er 1,5 m boven de vloer gemeten. Omdat dit appartement is gebouwd in een schuin dak, is deze waarde duidelijk lager dan het daadwerkelijke vloeroppervlak en zijn servicegebieden uitgesloten.

Locatie
De voordeur naar de Blaeustraat is via drie hekken, alleen de eigenaren kunnen hier naar binnen. Het eerste hek geeft toegang tot de Gravenstraat en het tweede hek tot de Nieuwezijds Voorburgwal en het derde hek tot de Sint Nicolaasstraat. De Blaeustraat is vernoemd naar de wereldberoemde cartograaf Willem Blaeu, die in de 17e eeuw zijn drukpers op deze locatie had.

Het appartement is gelegen in een van de oudste delen van Amsterdam, namelijk achter de Nieuwe Kerk en de Dam. Op een steenworp afstand van alle leuke winkelstraten, speciaalzaken, restaurants, grote Albert Heijn, grootste Bijenkorf van Nederland, Magna Plaza en Amsterdam Centraal.

Hoewel het appartement in het centrum van de stad ligt, heerst er een oase van rust achter de poorten in en om het appartementencomplex.

Bereikbaarheid
Het appartement is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Amsterdam Centraal Station ligt op ongeveer 5 minuten lopen en het appartement ligt op enkele minuten afstand van vele tramhaltes en de metro (noord / zuid).

ENGLISH TRANSLATION

Details Blaeustraat 17, 1012 ZK Amsterdam
Living in the heart of the centre on the top floor of a small-scale apartment complex 100 meters from the Royal Palace, the Nieuwe kerk (Dam) and the Bijenkorf. Although the apartment is located in the heart of the city centre, there is an oasis of peace in and around the building!

This unique apartment is built on its own ground and is exceptionally special with its spectacular view of the Nieuwe kerk. The apartment has 3 outside terraces; one at the front (from the living room) overlooking the church and the street; the second at the back of the apartment (from the bedroom and hall) and the third is a fantastic roof terrace located on the roof of the building. The apartment is in good condition and has always been well maintained.

Layout
You reach the third and top floor via a very spacious and modern staircase. Through the front door you enter an L-shaped hall with access to all rooms and the rear terrace.

The apartment has parquet floors throughout, except in the toilet, bathroom and storage rooms, all of which are tiled. The living room (air-conditioned) is L-shaped and has an open kitchen. The living room is also equipped with VELUX tilt windows and a balcony with double doors. These all give the unique view of the Nieuwe Kerk with its beautiful windows, towers and turrets. You also have a nice view of the Gravenstraat.

The kitchen is equipped with good as new appliances and are all in excellent condition. The oven is a MIELE; the gas hob, a Bosch, just like the dishwasher; an ATAG extractor hood and a LIEBHERR refrigerator.

The first bedroom is air-conditioned. This is a spacious bedroom that can be reached through the hall and has access to the Jack and Jill bathroom. It also has a door to the rear terrace.

The second bedroom is a smaller bedroom opposite the first bedroom. This room has a large window that ensures that it is pleasantly light.

The (Jack & Jill) bathroom is fully tiled and has one door to the bedroom and another door to the hall. The bathroom contains a bath/shower and a sink unit with adequate storage space.

Details:
- Built on own ground;
- Service costs amount to € 112.50 per month;
- External storage in the basement;
- Shared in-house bicycle storage area;
- Protected city or village view;
- Available immediately;
- NEN2580 clause applies;
- In accordance with NEN2580 the house is 61m2 **;
- The entire floor space is 68 m2 (Non NEN2580 measurement);
- The roof terrace is 14m2;
- The balcony is 5 m2;

**De NEN2580 is measured 1,5m above the floor. As this is apartment is built into a slanting roof this reading is obviously lower than the actual floor area and excludes service areas.

Location
The front door to Blaeustraat is accessible through three gates, through which only the owners have access. The first gate gives access to the Gravenstraat, the second gate to the Nieuwezijds Voorburgwal and the third gate to the Sint Nicolaasstraat.

The Blaeustraat is named after the world famous Dutch cartographer Willem Blaeu, who had his printing press at this location in the 17th century.

The apartment is located in one of the oldest parts of Amsterdam, namely behind the Nieuwe Kerk and the Dam. A stone's throw from all the nice shopping streets, specialty shops, restaurants, large Albert Heijn, the largest Bijenkorf in the Netherlands, Magna Plaza and Amsterdam Central.

Although the apartment is in the centre of the city, there is an oasis of peace behind the gates in and around the apartment complex.

Accessibility
The apartment is easily accessible by public transport. Amsterdam Central Station is approximately a 5-minute walk and the apartment is minutes away from many trams stops and the Metro (nord/zuid).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 113 p/m
Aanmeldingsdatum
27-11-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1990

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
68 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Burgwallen-Nieuwe Zijde

Het postcodegebied 1012 omvat het alleroudste deel van Amsterdam. Het ligt tussen de Singel in het westen, Geldersekade en Kloveniersburgwal in het oosten, de Prins Hendrikkade in het noorden en de Amstel in het zuiden. Het is een levendig gebied. De Wallen zijn internationaal bekend en populair bij toeristen. Met het project 1012 gaat de gemeente Amsterdam actief criminaliteit en verloedering tegen in dit hart van de stad. Samen met bewoners, ondernemers en investeerders versterkt de gemeente het unieke karakter van dit gebied én zijn economische waarde.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder