Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Blasiusstraat 53 C 1091CL Amsterdam, Swammerdambuurt

Vraagprijs € 499.000 k.k.

Bouwjaar
1992
Woonoppervlakte
89 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Algemeen:
Een bijzonder licht en goed ingedeeld 4–kamerappartement van circa 89 m² verdeeld over de derde en vierde verdieping van het gebouw (met één terras , twee balkons; één regulier alsmede één Frans). Het appartement is gelegen in een rustige straat aan de populaire Weesperzijdestrook. Aan de achterzijde is een ruim balkon alwaar men kan genieten van de middag- en avondzon. Aan de voorzijde op de vierde verdieping is eveneens een ruim balkon.

Tevens behoort tot de vereniging een ruime gemeenschappelijke tuin waar men regelmatig met elkaar vertoeft. Tot slot heeft het gebouw een unieke uitstraling door de puntstukken in de gevel. vanuit de woonkamer kan men beide kanten van de Blasiusstraat inkijken. Kortom een bijzonder leuk appartement dicht bij het centrum van Amsterdam, de rivier De Amstel, de Pijp, uitvalswegen en openbaar vervoer.

Omgeving:
De Blasiusstraat is een rustige straat gelegen in de totaal gerenoveerde Swammerdambuurt vlakbij de Amstel en het Amstelhotel aan de rand van de Centrum-ring. Met de auto is het slechts een paar minuten naar de A10, terwijl men zich lopend binnen 10 minuten in de bruisende Pijp bevindt of in een kwartier op het Rembrandtplein en op loopafstand van het Oosterpark. Met de metro en tramhaltes om de hoek is dit appartement qua openbaar vervoer ook rijkelijk bedeeld. Het is een gezellige buurt met populaire horecagelegenheden als Loetje, de Ysbreeker en Hesp. Met de komst van de Amstelcampus is deze buurt nog levendiger en rijker aan voorzieningen geworden.

Indeling:
Via de centrale entree op de begane grond loopt men naar de achterzijde van het gebouw alwaar de trappen zitten die toegang geven tot de zeven appartementen.

Op de derde verdieping is een ruim balkon/terras behorende bij dit appartement. De entree en de hal bieden toegang tot alle vertrekken op deze verdieping en tot de trap naar de vierde verdieping. Op deze verdieping zijn de woonkamer en de woonkeuken gesitueerd, alsmede een toilet en een zeer ruime trapkast.
Door de grote raampartijen en openslaande deuren zijn de woonkamer en de woonkeuken bijzonder licht te noemen.

Op de vierde verdieping (te bereiken via de trap op de derde verdieping) zijn drie slaapkamers (respectievelijk circa 11 m², 11 m² en 13 m² en een ruime badkamer. Aan de slaapkamer aan de voorzijde is tevens een balkon op het Zuiden.
De badkamer is voorzien van een tweede toilet, ligbad en een wastafel.

Tot slot is op de begane grond een algemene fietsenstalling en een eigen berging.

Juridische omschrijving:
Het appartementsrecht rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de maisonnette op de derde en vierde verdieping, met afzonderlijke bijbehorende berging op de begane grond van het gebouw, plaatselijk bekend Blasiusstraat 53 B te 1091 CL Amsterdam, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie S nummer 8609A-7, uitmakende het 100/559ste onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

De Vereniging van Eigenaars:
De Vereniging van Eigenaren "Blasius", Blasiusstraat 51 A t/m D en 53 A t/m C. De administratie wordt in eigen beheer gevoerd. De servicekosten bedragen € 141,00 per maand.
De vereniging werkt qua onderhoud middels een "meer jaren onderhoudsplan" en er is een gezonde reserve aanwezig.

Eigendomssituatie:
Het appartement is gelegen op erfpachtgrond, eigendom van de gemeente Amsterdam. Op het recht van erfpacht zijn de algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht van de gemeente Amsterdam uit 1966 van toepassing.
Het huidige tijdvak loopt van 1 december 1991 tot en met 30 november 2041. De erfpachtcanon is vooruitbetaald (afgekocht) tot het einde van het huidige tijdvak.

Vaste lasten per jaar(2019):
WOZ waarde: € 508.000,00 (peildatum 01-01-2018)
O.Z.B.: € 192,48
Rioolrecht: € 131,12
Waterschapslasten: € 68,33
Bijdrage Vereniging van eigenaars (servicekosten): € 1.692,00 (zijnde de € 141,00 per maand)

Energielabel:
Het appartement beschikt over een energielabel A, welke geldig is tot 6 mei 2029.

Parkeren:
Betaald parkeren op de openbare weg en eventueel een vergunningstelsel.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 141 p/m
Aanmeldingsdatum
11-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1992

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
89 m²
Externe bergruimte
4 m²
Inhoud
250 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Weesperzijde

De Weesperzijdebuurt is een populaire buurt gelegen tussen de Weesperzijde en de Wibautstraat. Alle voorzieningen zijn op loop- of fietsafstand. In de buurt zijn veel bekende cafés en restaurants waaronder De Ysbreeker, Loetje, Amstelhaven, Bar Lempicka en de nieuwe horecagelegenheden op de Wibautstraat. De verbinding met de stad is meer dan uitstekend. Op loopafstand is het metrostation Weesperzijde. Met de auto ben je binnen 5 minuten op A10.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder