Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Blauwburgwal 16 I 1015AT Amsterdam, Langestraat e.o.

Bewaar object

Omschrijving

Werkelijk prachtig 2-kamer appartement (ca. 35,4 m2) met een ruime zolderkamer met daglicht (ca. 10,6 m2), gelegen op een hoek, aan een rustige gracht tussen de Herengracht en het Singel midden in de historische binnenstad.

INDELING
Via een verzorgd trappenhuis bereikt men op de eerste verdieping het appartement met vier grote ramen aan de voorzijde en twee grote ramen aan de zijkant. Dit zorgt in alle vertrekken voor veel licht en een zonnig gevoel. Binnenkomst in de woning is in een centrale hal die toegang biedt tot alle vertrekken. Een keurig betegelde, goed ingedeelde badkamer voorzien van douche, wastafelmeubel, handdoekradiator en toilet. Vanuit de hal is rechts de slaapkamer gesitueerd, voorzien van inbouwkasten en twee grote ramen welke uitzicht bieden over de gracht. De living met open keuken beslaat de andere helft van de woning en heeft door de hoekligging van het pand niet alleen een fantastisch uitzicht, maar door ramen rondom ook een heerlijk licht karakter. Het geheel is zeer verzorgd en stijlvol vormgegeven, met mooi schilderwerk, dubbel glas in houten kantel-kiepramen en een eikenhouten vloer. De open keuken, met eethoek, is voorzien van een inbouw afwasmachine, koelkast, combi-oven en 4-pits gasfornuis. Tevens is er op de zolderverdieping een ruime werkkamer met aansluiting voor wasmachine en een tweede toilet.
Kortom, een heerlijk licht, verzorgd en sfeervol appartement op een prachtige locatie in de binnenstad!

LOCATIE
De Blauwburgwal is een rustige tussengracht, tevens de kortste die Amsterdam kent, met een rijke historie. Mooie boetieks zijn te vinden in o.a. de Prinsen- en Herenstraat, de 9 Straatjes of op de Haarlemmerstraat welke allen op loopafstand zijn. De ligging midden in de binnenstad (grachtengordel west) is zeer centraal, maar ook bijzonder rustig door de ligging aan deze relatief onbekende tussengracht. Met de Dam, Raadhuisstraat en het Centraal Station in de directe nabijheid zijn er voldoende mogelijkheden voor OV. En zelfs met de auto ben je via de Haarlemmerweg of Prins Hendrikkade zo op de Ring A10.

KENMERKEN
Bouwjaar: ca. 1906
Oplevering: in overleg
Prachtige ligging aan rustige tussengracht
Lichte woning door hoekligging met ramen aan zowel voor- als achterzijde
Sfeervol verbouwd en goed onderhouden
Derde kamer, met raam, op zolderverdieping
Voorzien van CV en dubbel glas in houten kantel-kiepramen
Eigen grond

DISCLAIMER
Deze tekst is door ons met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen ervan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-02-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1955

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
35 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-West

Grachtengordel West behoort staat net als de rest van de grachtengordel sinds 1 augustus 2010 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er bevinden zich, naast woonhuizen en kantoren, bezienswaardigheden en musea als het Anne Frankhuis, het Grachtenhuis, het Bijbels Museum en Huis Marseille. Ook de zogenoemde negen straatjes vind je hier: een populair winkel- en horecagebied.
De grachtengordel; een systeem van brede kavels
De wijk in stadsdeel Centrum ligt langs de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht en wordt aan de noordzijde begrensd door de Brouwersgracht en aan de zuidkant door de Leidsestraat. Vanaf de Brouwersgracht in het noordwesten van de binnenstad gaan de vier brede grachten evenwijdig aan elkaar naar beneden om na een bocht naar rechts tegen de Amstel aan te eindigen. De gordel, met haar straten, kades, bruggen en huizen, kenmerkt zich door een systeem van vrijwel identieke, brede kavels met binnentuinen. Aan dit deel van Amsterdam kun je de welvaart van de Gouden Eeuw goed zien, al stammen de meeste grachtenpanden uit de 18e eeuw. Dankzij verbouwingen door de jaren heen, is er naast de originele bouw een verscheidenheid aan gevels en architectuur te bewonderen. Het is dan ook een grote trekpleister voor toeristen van over de hele wereld.
De grachtengordel op de Canon van Amsterdam
De gordel heeft een rijke geschiedenis. Tot eind 16e eeuw bestond Amsterdam uit het deel binnen het Singel en de Kloveniersburgwal. Na de Alteratie, in 1578, veranderde dit en groeide de stad explosief. In 1613 werd vanaf de Brouwersgracht begonnen met het uitgraven van Grachtengordel West: het begin van de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. De grachtengordel is - volkomen terecht natuurlijk deel van de Canon van Amsterdam, een lijst van vijftig belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen in de geschiedenis van de stad.

Kaart Blauwburgwal 16 I 1015AT Amsterdam, Langestraat e.o.

naar Blauwburgwal 16 I 1015AT Amsterdam, Langestraat e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand