Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bloemendaalseweg 150 A 2051GJ OVERVEEN

Bewaar object

Omschrijving

Dit prachtige landgoed is een van de weinige buitenplaatsen die nog particulier worden bewoond; een werkelijk uniek en bijzonder huis.
De neoclassicistische witte villa Overbeek (toen nog Lindenheuvel genaamd) werd gebouwd in 1840, naar ontwerp van architect I.H.Warnsinck, voor de familie Borski.
Mevrouw Borksi-van der Velde, weduwe van Willem Borski I legde de eerste steen samen met haar kleinzoon. Het buiten werd gebouwd voor haar zoon David Borksi. Zelf bewoonde zij het landgoed Elswout.

Inmiddels is het monumentale landgoed verdeeld in twee woningen, waarvan nu 150a te koop wordt aangeboden.
Dit huis is met enorm veel stijl en smaak verbouwd tot een hip en toch klassiek gezinshuis met riante woonkamers, zeven slaapkamers, prachtige schouwen, een werkkamer waar je schrijver voor zou willen zijn, een sprookjesachtige wijnkelder en een lap grond er omheen om van te dromen.

Bijzonder en uniek is niet alleen het gigantische perceel met het prachtige grasveld omzoomd door bos, maar ook dat het in het hart van een heerlijke woonomgeving ligt. Dichtbij de dorpskernen van zowel Overveen als Bloemendaal en temidden van diverse goede basisscholen, zodat deze woning ook zeer geschikt is voor een gezin.

INDELING: De oprijlaan van Overbeek leidt naar de achterzijde van het landgoed, waar voldoende ruimte is voor meerdere auto's van beide woningen.
De entree is al heel imposant: een royale hoge hal met een monumentale lift, die niet meer in gebruik is, maar herinnert aan luxe van weleer.
Daaromheen wentelt een fraaie houten trap, de spil van het huis.
Vanuit de hal is een bijzondere toiletruimte bereikbaar, met het mechaniek van de 'waterlift' op een museale manier in het zicht gelaten.
De keuken aan de voorzijde behoeft wat modernisering, maar is royaal van opzet en staat in verbinding met een geweldige eetkamer. Hoge plafonds, een marmeren schouw met open haard en twee stel openslaande deuren geven de ruimte grandeur, maar zeker ook sfeer. Van hier uit is het terras te betreden dat langs de gehele voorzijde doorloopt en waar het heerlijk zonnig is en beschut, met uitzicht op het grote grasveld en het groen er omheen. De zitkamer met grote schouw en open haard is daarnaast, in de karakteristieke kasteelachtige ronding van het gebouw, eveneens met openslaande deuren naar het terras.
De trap in de hal leidt naar de eerste verdieping, waar drie mooie slaapkamers zijn. De masterbedroom heeft een eigen wasgelegenheid en een toilet. Verder is er een ruime badkamer bekleed met marmer en voorzien van een bad, een aparte douche en een tweede toilet. De grote halfronde werkkamer is heel bijzonder, met een open haard en met grote ramen waardoor je met trots kunt genieten van het uitzicht over het prachtige landgoed.
De tweede verdieping is recent gemoderniseerd en daar zijn nog drie grote slaapkamers, waarvan die aan de voorzijde ramen heeft in de ronding met uitzicht over de tuin. Op deze verdieping zijn de plafonds eveneens hoog en zijn de balken in het zicht gelaten. Hier is ook een tweede badkamer met een douche, een wastafel en een derde toilet. Daarnaast is een ruime berging.
Aan bergruimte geen gebrek : het huis heeft meerdere kelders, waarvan een met een gewelf, die vanuit de keuken te bereiken is. Van buiten af is een tweede zeer grote kelder toegankelijk.

Naast het huis is een schuur voor fietsen, tuinmeubelen en de grasmaaimachine.

De parkachtige tuin van het landgoed is als een eenheid intact gehouden en er zijn geen zichtbare erfafscheidingen geplaatst. Met de eigenaren van de westvleugel van het landgoed is afgesproken dat er een virtuele scheiding loopt midden door de tuin. Elk gebruikt de eigen zijde van de tuin.

LIGGING: De Bloemendaalseweg verbindt de dorpskern van Overveen met de winkelstraat van Bloemendaal. Het landgoed ligt ten westen van de Bloemendaalseweg tegen de flanken van de duinen. Naast de van oudsher bekende sportacademie Nauwelaerts de Age, vlakbij de hockeyvelden van Bloemendaal, meerdere uitstekende basisscholen en op tien minuten fietsafstand van het centrum van Haarlem met Grote Markt, de vele leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden zoals de Toneelschuur, De Philharmonie en de Schouwburg. Om de hoek zijn de winkels van Bloemendaal of Overveen waar alles voorhanden is; AH, Stach, Loetje of Chapeau. Keuze genoeg.

De bereikbaarheid is prima; vanaf het NS station van Overveen ben je in minder dan 20 minuten in Amsterdam en ook met de auto is Amsterdam vlot bereikbaar.
Aan de andere kant is Overveen de poort naar de Kennemerduinen en het strand van Bloemendaal. Dichtbij de stad n dichtbij de zee.


Bijzonderheden:
- Rijksmonument
- ca. 350 m woonoppervlakte, gemeten conform NEN 2580
- perceel 11.503 m2 voor beide woningen in het landgoed
- Vereniging van Eigenaren met twee leden
- 7 slaapkamers
- twee royale badkamers
- ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto's op eigen terrein
- eigen grond
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-06-2016
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1839

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
352 m²
Inhoud
1.133 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart Bloemendaalseweg 150 A 2051GJ OVERVEEN

naar Bloemendaalseweg 150 A 2051GJ OVERVEEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand