Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Bloemgracht 123 1016KK Amsterdam, Bloemgrachtbuurt

Vraagprijs € 2.400.000 

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
435 m²
Aantal kamers
12
Perceeloppervlakte
228 m²

Omschrijving

Geheel karakteristiek grachtenpand verdeeld over 5 woonlagen. Woonoppervlak inclusief aan- en uitbouwen ca. 435m2 plus garage van ca. 47m2, gelegen op een diep perceel van ca. 228m2 op het zuiden, aan een prachtig rustig stukje van de Bloemgracht.

Een uniek object met vele mogelijkheden tot ontwikkeling.

Het geheel van ca. 435m2 bestaat uit:

Begane grond: 138m²
Eerste verdieping: 138m²
Tweede verdieping: 72m²
Derde verdieping: 70m²
Vierde verdieping: 18m²

Indeling:

Begane grond:
De entree is gelegen op de begane grond en geeft middels een vaste trap toegang tot het woongedeelte op de eerste verdieping en de daarboven gelegen woonlagen.

Het overige gedeelte van de begane grond wordt aan de voorkant gebruikt als garage en biedt plaats aan 2 auto’s. Hierachter bevinden zich een schuur, kamer, badkamer met douche, wastafel en toilet, nog een apart toilet en een patio. Het achterste gedeelte is momenteel in gebruik als atelier en beschikt over een pantry. De aanwezige dak koepels zorgen voor veel lichtinval.

Eerste verdieping:
Voorkant: Woonkamer en suite. Middels de openslaande deuren verkrijgt men toegang tot een dakterras, toilet, keuken, opgang naar het achterste gedeelte van het pand, gang met douche, slaapkamer, 2e keuken, 2e woonkamer.

Via de monumentale houten trap in de hal bereikt men de tweede verdieping:

Tweede verdieping:
De tweede verdieping is voorzien van een woonkamer, toilet en keuken en een aparte trap die toegang geeft tot de derde verdieping.

Derde verdieping:
Woonkamer en suite, hal met trap die toegang geeft tot de vierde verdieping, badkamer met douche en wastafel, apart toilet, slaapkamer.

Vierde verdieping:
Zolder met een nokhoogte van ca. 2,30m.

Locatie:
Het monumentale pand is zeer centraal gelegen aan de Bloemgracht, een rustige plek middenin de Jordaan. Het heeft een schitterend uitzicht op de Westertoren.

In de nabije omgeving zijn er tal van voorzieningen aanwezig zoals diverse kwaliteitszaken en winkels voor de dagelijkse boodschappen, een ruim aanbod aan cafés en restaurants. Op loopafstand zitten o.a. de “9 straatjes”. Ook het Anne Frankhuis en de Noordermarkt liggen op een steenworp afstand.

De locatie is uitermate goed met openbaar vervoer te bereiken.

Bijzonderheden:
• Woonoppervlakte ca. 435m2;
• Garage van ca. 47m2;
• Perceel van ca. 228m2 op het zuiden;
• Rijksmonument;
• Niet gesplitst;
• Geheel vrij van huur op te leveren;
• Bestemming volgens ruimtelijkeplannen.nl: “gemengd-1”
• Gelegen op eigen grond;
• Recente en gedetailleerde technische informatie beschikbaar.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-01-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
435 m²
Perceeloppervlakte
228 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
12
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.