Bloemgracht 30 1015TJ Amsterdam, Bloemgrachtbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Op een idyllische locatie gelegen, dit unieke grachtenpand met een woonoppervlakte van 156m2 bestaande uit vier woonlagen met patio én een dakterras. Het betreft een Rijksmonument met een indrukwekkend uitzicht op de Westertoren.

Indeling
Begane grond
Entree met toegang naar de woonkamer verdeeld in een kamer aan de voorzijde en een ruime kamer aan de achterzijde.
Grenzend aan de woonkamer een patio, separaat toilet en een achterhuis. Het achterhuis is thans in gebruik als bijkeuken met badkamer voorzien van douche en wastafel.
Eerste verdieping
Op deze verdieping bevindt zich een slaapkamer aan de voorzijde met vaste kast. Aan de achterzijde de woonkeuken met vaste kast en openslaande deuren naar het dakterras.
Tweede verdieping
Deze verdieping is voorzien van twee royale slaapkamers met in het midden gelegen de tweede badkamer. Deze badkamer is recent gerenoveerd en is voorzien van een toilet, wastafel en inloopdouche.
Souterrain
Het souterrain is thans één grote ruimte en is vanaf de gracht via een stenen portaal bereikbaar. De optie bestaat om een interne trap naar de begane grond te creëren.

Omgeving
Dit charmante woonhuis is gelegen aan de Bloemgracht, een rustige gracht gelegen in het mooiste deel van de Jordaan. Op loopafstand is de bekende Westerstraat gelegen, maar ook de Elandsgracht met een keur aan winkels, de Haarlemmerdijk en niet te vergeten de hippe Negen Straatjes. Aan mooie kwaliteitszaken, winkels voor de dagelijkse boodschappen, gezellige terrassen en heerlijke restaurants dus geen tekort. Bovendien is er de bekende zaterdagmarkt en biologische markt op de Noordermarkt.

Bijzonderheden
Perfect familiehuis in hartje Jordaan.
Rijksmonument, gelegen op eigen grond.
Pand dient gemoderniseerd te worden.
Restitutie overdrachtsbelasting ten gunste van verkoper.
Ouderdomsclausule- en niet-bewoningsclausule van toepassing.

Bereikbaarheid
Parkeren kan via het vergunningsstelsel. Op 100 meter is de Parkeergarage Q -park aan de Marnixtraat, welke tevens beschikbaar is voor vergunninghouders. Met diverse bus- en tramlijnen kunt u alle kanten op. Centraal Station is ook op korte fietsafstand te bereiken. Via de Ring A-10, bent u met enkele minuten de stad uit.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1775

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
156 m²
Perceeloppervlakte
61 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Kaart Bloemgracht 30 1015TJ Amsterdam, Bloemgrachtbuurt

naar Bloemgracht 30 1015TJ Amsterdam, Bloemgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand