Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Bloemstraat 150 huis 1016LJ Amsterdam, Bloemgrachtbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Op één van de mooiste locaties in hartje Jordaan, met uitzicht op de Westertoren, bieden wij dit verrassend ruime werk/woonhuis aan. De officiële bestemming is gemengd (bedrijfsruimte/woning). Afgezien van de woonfunctie is deze representatieve ruimte ook goed bruikbaar als kantoor, studio, atelier of galerie. Geheel bewonen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.
In deze voormalige galerie hebben vele internationaal bekende kunstenaars geëxposeerd. In de loop der jaren is de ruimte onder architectuur verbouwd tot een eigentijdse stads-loft met allure.
Het pand bestaat uit drie gedeeltes: een brede, diepe werkruimte aan de voorzijde, een grote woon-/eetkamer aan de achterzijde en een rustig gelegen, ruime slaapkamer op de eerste verdieping. Het geheel biedt een zee van licht en ruimte. Door de unieke diepte en breedte is het er rustig, en de ruimte biedt tevens de nodige privacy.

Indeling
Begane grond:
Via de entree komt u in de werkruimte waarvan de gehele gevelbreedte open kan door middel van een vouwpui (dubbel glas). Grote objecten kunnen eenvoudig naar binnen en naar buiten. Deze ruimte beschikt over een eigen toiletruimte en een kleine berging.
Aan het einde van deze grote, brede ruimte bevinden zich onder architectuur gebouwde inbouwkasten inclusief een wandgrote schuifdeur, die de scheiding vormt tussen het werk- en het woongedeelte. In geopende stand is de gehele loft van 145 m² als één ruimte te ervaren.
Boven het achterste deel van de studioruimte en boven het gehele woongedeelte bevindt zich een enorme lichtkoepel, die voor een zee van licht zorgt. Een waar paradijs voor kamerplanten!
De met RVS afgewerkte keuken is o.a. voorzien van een koelkast met vriesgedeelte, een vaatwasser, een 4-pits gasfornuis en een afzuigkap; zij vormt samen met het eetgedeelte en de woonkamer een smaakvol geheel.
Naast de keuken, achter een RVS-wand, is de badkamer gesitueerd. Hierin bevinden zich een toilet, een douche, een vaste RVS design wastafel, een handdoek-radiator en ruimte voor wasmachine en droger.
Eerste verdieping:
Vanuit de woonkamer voert een smalle trap naar de ruime, vrij gelegen slaapkamer op de eerste verdieping: er zijn hier geen directe buren. U komt vervolgens via een ingenieus ingebouwd bureau met opbergladen en twee traptreden op een klein dakterras. In de zomer zit je hier beschut in de middag- en avondzon.

Totale oppervlakte: 167 m².
Door de lichtstraat van 9 x 3 meter prachtig (dag)licht aan de achterzijde.
Plafondhoogte woon- en werkruimte: ruim 3 meter.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-09-2018
Status
Verhuurd onder voorbehoud

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1905

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Kaart Bloemstraat 150 huis 1016LJ Amsterdam, Bloemgrachtbuurt

naar Bloemstraat 150 huis 1016LJ Amsterdam, Bloemgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand