Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bloemstraat 96 1016LG AMSTERDAM, Bloemgrachtbuurt

Vraagprijs € 825.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Unieke kans! Je eigen huis bouwen in de Jordaan om de hoek van de Westertoren.

Te koop een bestaand pand met vier bouwlagen. Het gehele pand is circa 213 m2. Er is een onherroepelijke bouwvergunning afgegeven voor een nieuwbouw woonhuis van circa 210 m2. De erfpacht is voor 50 jaar afgekocht.
Koper zal voor eigen rekening en risico het bestaande pand slopen en het nieuwbouwplan realiseren.

Omgeving
De Bloemstraat ligt in hartje Jordaan en is een heerlijk rustige éénrichtingsstraat tussen de Lijnbaansgracht en de Prinsengracht. De buurt kenmerkt zich door prachtige historische gebouwen én natuurlijk de Amsterdamse grachten. In deze bruisende omgeving zijn tal van gezellige cafés, goede restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. De echte shopaholic kan zijn of haar hart ophalen in één van de vele originele boetiekjes van de nabijgelegen 9-straatjes. Winkels voor de dagelijkse boodschappen en zowel de Wester- als Noordermarkt zijn op loopafstand te bereiken. Met een stukje fietsen worden diverse (grote) stadsparken bereikt, zoals het Westerpark en het Vondelpark. Met tram 10,13,14,17 en met de tal van busverbindingen in de directe omgeving zijn de uitvalswegen per openbaar vervoer uitstekend te noemen. Met de auto bereik je in een mum van tijd de ringweg A10.

Indeling
Het nieuwe woonhuis bestaat uit 4 woonlagen met een ruim terras op de derde verdieping aan de rustige achterzijde. De woning is binnen de bouwkundige randvoorwaarden naar eigen wens in te delen. Bijgaande tekeningen geven een impressie van een mogelijke indeling. De sloop van het bestaande pand en de te realiseren nieuwbouw is geheel uit te voeren door de koper. Aannemerselectie is ook geheel voor koper.

Grond
Het pand is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De canon is afgekocht tot 1 april 2068.

Bijzonderheden
- Geheel bestaand pand met een onherroepelijke omgevingsvergunning voor een nieuwbouw woonhuis.
- Het oude pand wordt opgeleverd in de huidige staat.
- Gelegen in de Jordaan.
- Erfpacht afgekocht tot 1-4-2068 op basis van één woonhuis.
- Centrale ligging nabij horeca, winkels en openbaar vervoer.
- Vaste projectnotaris: Lubbers & Dijk notarissen.
- Anti-speculatiebeding van 3 jaar van toepassing.
- Aankoop voor eigen bewoning.
- Woning is uitsluitend te koop met als doel: eigen bewoning of aankoop voor meerderjarige kinderen of ouders.

Het pand wordt verkocht bij inschrijving. De sluitingsdatum is maandag 4 juni 2018 om 9.00 uur. U kunt gebruikmaken van het biedingsformulier. Hier vindt u tevens meer informatie over de biedingsprocedure.

Voor nadere informatie, ontvangst van biedingsformulieren en dergelijke kunt u contact opnemen met de verkopende makelaar. De verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning door verkoper.

Deze tekst is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verkoper aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden.

De plattegronden zijn alleen ter informatie en zijn daarmee geen contractstuk waaraan rechten ontleend kunnen worden. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Alhoewel wij uiterste zorgvuldigheid betrachten kan het zijn dat de oppervlakten afwijken van de NEN2580 meetinstructie.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-05-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
213 m²
Perceeloppervlakte
74 m²
Inhoud
800 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Kaart Bloemstraat 96 1016LG AMSTERDAM, Bloemgrachtbuurt

naar Bloemstraat 96 1016LG AMSTERDAM, Bloemgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand