Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Boeninlaan 199 1102TJ Amsterdam, Venserpolder West

Vraagprijs € 225.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1985
Woonoppervlakte
63 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Licht en comfortabel 2-kamer hoekappartement (63m²) met hoge raampartijen, een groot balkon op het zuiden en een ruime eigen fietsenberging op de begane grond. Rustig gelegen aan een brede laan en tegelijk ben je met de metro met 10 minuten zowel in het centrum van Amsterdam als op Schiphol. Het appartement is gebouwd in 1985 en voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De indeling is leuk en net even anders, het is gebouwd in de vorm van een taartpunt. De gezellige keuken heeft ruimte voor een ontbijttafel. Voor de liefhebbers van een thuisbioscoop kan de beamer in de woonkamer eventueel achterblijven. Er is een groot stuk muur waarop je naar je favoriete films en series kunt kijken. De ruime slaapkamer is bereikbaar vanuit de gang en ook vanuit de woonkamer. Zoek je iets anders en houd je van de zon? Welkom aan Boeninlaan 199.

INDELING

Begane grond:
gemeenschappelijk entree met trappenhuis en toegang naar de berging
Eerste verdieping:
hal met meterkast en flinke opbergkast.
Ruime woonkamer aan de voorzijde met hoge ramen en toegang naar het balkon van bijna 9 m² met zon van 's morgens tot laat op de dag. Met gemak past er een eettafel en een loungebank op het balkon.
Gezellige keuken met een hip rood keukenblok, kast met de cv-ketel (2015) en ruimte voor een ontbijttafel
Ruime slaapkamer, eveneens aan de voorzijde en met grote ramen. De slaapkamer is bereikbaar vanuit de woonkamer en vanuit de hal.
Badkamer met een bad/douche combinatie, het toilet, wastafel en aansluiting voor wasmachine/droger.
Op de begane grond van het complex is de bijbehorende berging van 7 m², ideaal voor gebruik als fietsenstalling. De berging is bereikbaar vanuit het gemeenschappelijk entree en ook direct vanaf de straat. Handig met een fiets!

LIGGING
Gelegen in de rustige en ruim opgezette woonwijk Venserpolder aan de boomrijke Boeninlaan, vernoemd naar de Russische schrijver en dichter Ivan Aleksejevitsj Boenin (Voronezj 1870 - Parijs 1953). Trein-/metrostations Duivendracht en Strandvliet liggen in de nabijheid met rechtstreekse lijnen naar Schiphol en naar Amsterdam centrum. Het is enkele minuten fietsen naar de Amsterdamse Poort, het grootste winkelcentrum van Amsterdam. Naast grote warenhuizen vind je hier ook kleine ondernemers. Verder op fietsafstand de Johan Cruijff Arena, Ziggo Dome, Afas Live, Pathé Arena bioscoop en allerlei sportfaciliteiten. Voor lekker eten kun in de directe omgeving goed terecht bij Jacob's Kitchen op de Campus Diemen Zuid en bij de World of Food voor de lekkerste streetfood vanuit de hele wereld. Volgens Het Parool de leukste van alle foodhallen in Amsterdam en omstreken.
Je hebt hier nauwelijks een auto nodig maar er is ruime parkeergelegenheid in de Boeninlaan en geen wachttijd voor een parkeervergunning.

ERFPACHT
Het betreft een voortdurend recht van erfpacht. De canon is vooruitbetaald tot 1 februari 2035.

VERENIGING VAN EIGENAARS
Het appartementencomplex is in 2010 voorzien van nieuwe dakbedekking en de gevels zijn gereinigd en geïmpregneerd. In 2015 is de CV ketel vervangen en de schacht gerenoveerd. In 2016 zijn de (gas en elektra) meters vervangen.
Doordat het een appartementsrecht betreft wordt u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Het betreft een gezonde en actieve VvE. Het beheer wordt verzorgd door VvE Beheer Amsterdam. De maandelijkse bijdrage is € 93,34 voor onder andere de opstalverzekering, onderhoud van het complex en reserveringen voor toekomstig onderhoud.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-05-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1985

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
63 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Bijlmer Centrum (D,F,H)

Bijlmer Centrum is een wijk in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. De volledige naam van de Bijlmer is Bijlmermeer, naar het water dat nagenoeg op dezelfde plek lag als de Bijlmer nu en in 1626 is drooggelegd. Bijlmer Centrum bestaat uit de buurten Bijlmer D, F en H en ligt ten westen van de Gooiseweg.
Het begin van de Bijlmer: groen en flats
Vroeger werd Bijlmer Centrum gekenmerkt door veel groen en flats van tien verdiepingen hoog die in een zeskantige honingraatstructuur ten opzichte van elkaar waren gebouwd. De bebouwing en het groen waren eind jaren zestig op de plek gekomen van het in 1966 door Amsterdam geannexeerde Weesperkarspel. De eerste woningen, in de H-buurt konden in 1968 worden betrokken.
Van hoogbouw naar laagbouw
In de jaren negentig is een grootschalige vernieuwing in gang gezet, waarbij een groot deel van de hoogbouw werd gesloopt en vervangen door laagbouw; er kwamen kleinschalige woningen, veelal in de koopsector. De flats die er nog wel zijn, werden gerenoveerd. Begin deze eeuw is er ook op sociaal-cultureel gebied veel veranderd. Het Klaverblad, een nieuw school- en woongebouw, werd in 2012 opgeleverd. Het Omegagebouw is een creatieve broedplaats voor kunstenaars. Aan de Daalwijkdreef ligt de Spinozacampus met 700 studentenunits. Op initiatief van een groep buurtbewoners is de moestuin Groene Vingers opgericht. En de oude parkeergarage Develstein is omgebouwd tot de grootste foodcourt van Amsterdam: World of Food, een overdekte markthal waar ondernemers uit Zuidoost internationale streetfoodgerechten aanbieden. Het doel van de vernieuwing was de bevolkingssamenstelling diverser te maken en zo een prettiger leefklimaat te realiseren. Hiertoe is ook in 2000 winkelcentrum Amsterdamse Poort in Bijlmer Centrum gerenoveerd en zijn in 2009 het nieuwe Bijlmersportcentrum en het Bijlmer Parktheater opgeleverd. De laatste twee liggen in het Nelson Mandelapark.