Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bongart 7 1082BB Amsterdam, Buitenveldert Midden Zuid

Bewaar object
Bouwjaar
1962
Woonoppervlakte
135 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
438 m²

Omschrijving

Altijd al uw eigen huis willen bouwen??!!!

Op dit perceel van 438 m2 krijgt u de kans om uw eigen vrijstaande villa te realiseren. De huidige woning is wat gedateerd en zal men naar de huidige maatstaven willen renoveren. Een andere mogelijkheid is om hier een nieuwe, (fraaie) vrijstaande villa te bouwen. Om u enigszins op weg te helpen hebben wij ir. A.D. Peeterman- Architect gevraagd om wat ideeën op papier te zetten.
Zij heeft een tweetal voorstellen gemaakt: één voor een grondige renovatie/uitbreiding en één voor een volledig nieuwbouw project.
Dit is echter ter indicatie en onder voorbehoud van de te verkrijgen vereiste vergunningen, door en voor eigen rekening en risico koper.

Villa in huidige situatie:
Entree, ruime hal met wc, via deze hal komt u in een slaap/werkkamer, hier zat vroeger de garage. Aan het eind van de hal komt u in de ruime woonkamer met openhaard en een open keuken. Bij deze keuken is ook een berg/wasruimte. Vanuit de keuken komt u in de zeer grote tuin. De achtertuin ligt op het zuid-oosten, maar omdat deze tuin zo groot is, valt ook de avondzon nog in de tuin. Via een trap in de hal komt u op de eerste verdieping, via de overloop heeft u toegang tot drie slaapkamers, waarvan er één een balkon heeft. Op deze verdieping is ook de badkamer.

ERFPACHT:
De bungalow is gelegen op erfpacht grond, uitgegeven door de gemeente Amsterdam. De erfpacht is voortdurend. Algemene Bepalingen 1955 van toepassing. De canon is € 441,98 per jaar is vast tot 31 mei 2034.

WOONOPPERVLAKTE
NEN 2580: De woning heeft een gebruiksoppervlakte van 135 m2, een bruto oppervlakte van 153 m2. Het meetrapport ligt ter inzage en wordt op verzoek verstuurd.

LIGGING:
In de directe nabijheid zijn er winkelcentra Groot Gelderlandplein en Rooswijck voor de dagelijkse boodschappen. In de nabije omgeving is er het Gijsbrecht van Aemstelpark, het Amsterdamse Bos met bosbaan, het Beatrixpark en het Amstelpark. Om te kunnen sporten zijn er diverse hockey- en voetbalclubs om de hoek. In de buurt zijn diverse scholen, zowel lagere als middelbare te vinden. Uitstekende mogelijkheden met openbaar vervoer (diverse bushaltes en (snel)tram 5 en 51) en uitvalswegen (ring A10, A2) zorgen voor een goede bereikbaarheid van de villa. De woning is gelegen op nog geen 10 autominuten van het centrum van Amsterdam of het Stadshart Amstelveen.

BIJZONDERHEDEN:
- Geluidsisolerende beglazing
- Berging in tuin vernieuwd in 2015
- Houten kozijnen met dubbele beglazing
- Bouwjaar 1962
- Perceeloppervlakte 438 m2
- Ouderdomsclausule en niet bewoningsclausule van toepassing.
- Vaste projectnotaris Amson en Kolhoff in Amstelveen
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-12-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1962

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
135 m²
Perceeloppervlakte
438 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: Buitenveldert-West

In het zuidelijkste deel van Amsterdam-Zuid ligt de wijk Buitenveldert en de Zuidas. Het gebied grenst aan Amstelveen bij de Kalfjeslaan en het Kleine Loopveld. Buitenveldert is een ruim opgezette woonbuurt met relatief veel groen, recreatievoorzieningen en water. Hier vind je de wat grotere koopwoningen. Ook zijn er meerdere winkelcentra, waarvan het Gelderlandplein de meest bekende is. In de buurt wonen relatief veel ouderen. Het gebied rond de Zuidas is een dynamisch gebied volop in ontwikkeling. Waar de focus eerst lag op de ontwikkeling van een hoogwaardig kantorengebied, is die nu meer gericht op woningen in de omliggende deelgebieden. Er wonen nog relatief weinig mensen, maar dat verandert met de bouw van huurappartementen door de woningcorporaties. Dat vraagt ook om meer voorzieningen in de buurt. Zo komt er bijvoorbeeld een integraal kindcentrum annex brede school.