Bonnefantenstraat 42 1064PN Amsterdam, Oostoever Sloterplas

Bewaar object

Omschrijving

Amsterdam. Drie slaapkamers. Patio én balkon. Inpandige garagebox. En nu komt het: betaalbaar! In Nieuw-West, tussen het Rembrandtpark en de Sloterplas, ligt dit nog jonge appartementencomplex, aan de Bonnefantenstraat, net boven het Overtoomse Veld. Supercentraal dus. Metro en tram brengen je in no-time de hele stad door en als je stevig doorstapt, ben je binnen 5 minuten op NS-station Amsterdam Lelylaan. Dit deel van Amsterdam, Slotervaart, is een aantal jaren geleden aan een fikse metamorfose begonnen. Waarmee de Westelijke Tuinsteden weer op de kaart zijn gezet voor bewoners, die de binnenstad willen mijden maar de stad niet willen verlaten. Nieuwbouw heeft de plaats ingenomen van de oude portiekflats, hippe restaurants en hotspots vonden hun weg richting de nieuwe lichting bewoners. Nog steeds een mix van culturen, Amsterdam blijft een wereldstad, maar dan beter gehuisvest…

Aan de Bonnefantenstraat vinden we op de begane grond en eerste etage deze heerlijke maisonnette met eigen opgang en buitenruimte. Zowel een patio, of atrium als je het met glas overdekt, als een balkon. De enige inkijk komt uit je eigen huis dus je kunt hier heerlijk beschut zitten. De buitenruimte en de locatie zijn niet de enige pluspunten van deze maisonnette: de totale vloeroppervlakte, met maar liefst drie slaapkamers die allemaal toegang hebben tot een buitenruimte. Vervolgens een royale woonkamer met schuifpui, overlopend in de open in lichte tinten uitgevoerde keuken. Deze is voorzien van allerlei inbouwapparatuur, zoals keramische kookplaat met tiptoetsbediening, combi-oven, afzuigkap, koelkast en vaatwasser.
De speels met glasoppervlakken uitgevoerde gang voert langs de patio, een trappetje op naar het achtergedeelte van deze woning. Hier vinden we de het toilet met fontein, de eerste slaapkamer, met een Frans balkon aan de patio, de badkamer en een aparte berging. Deze heeft een eigen achteruitgang, gemakkelijk voor de fiets!
Boven liggen de andere twee slaapkamers, allebei met toegang tot het balkon boven de patio. Bovendien is er een aparte ruimte voor de wasmachine en -droger en de CV-installatie. Fijn als daar een aparte plek voor is, deur dicht en uit het zicht.

Bij deze maisonnette hoort een eigen garagebox, in de parkeerkelder. Deze opent elektrisch. Hoe luxe is dat?

Indeling:
Parkeerkelder: eigen garagebox met kanteldeur.
Begane grond: entree via eigen opgang, hal met meterkast. Ruime woonkamer (22 m2) met open keuken in hoekopstelling en schuifpui naar binnentuin (patio). Via gang en trap (6 treden) naar hal met toilet met fontein en trapopgang. Slaapkamer met schuifpui naar Frans balkon. Badkamer met inloopdouche en wastafelmeubel. Berging met buitendeur.
Eerste verdieping: overloop. Faciliteitsruimte voor CV-installatie (2012) en aansluitingen wasmachine en -droger. Tweede en derde slaapkamer, beiden met schuifpui naar balkon met zicht op de patio.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 94 m2;
- inhoud 399 m3;
- actieve Vereniging van Eigenaren, servicekosten €51,04 per maand;
- 3 slaapkamers;
- balkon en patio;
- eigen garagebox in parkeerkelder;
- huurketel €31,35 per maand
- snel te betrekken, in prima staat;
- aanvaarding in overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-11-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1997

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
94 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Slotervaart Noord

Slotervaart – oorspronkelijk Slotervaart/Overtoomse Veld - is een wijk in de Westelijke Tuinsteden van onze hoofdstad en werd in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw gebouwd als westelijke stadsuitbreiding van Amsterdam. De basis hiervoor was het Algemeen Uitbreidingsplan uit 1935, ontworpen door Cornelis van Eesteren. Slotervaart is gebouwd volgens de open bebouwingswijze, wat betekent dat er veel groen te vinden is.
Slotervaart: Een groene wijk in Amsterdam Nieuw-West
Oorspronkelijk bestond de wijk uit laag-, middel- en hoogbouw. De straten zijn er vernoemd naar onder andere geschiedschrijvers, waterbouwkundigen, toneelspelers en musea. In de jaren negentig werd Slotervaart aan de noordelijke zijde uitgebreid met de wijk Oostoever. Sinds 2001 werd er in dit deel van Amsterdam gebouwd aan duizenden nieuwe woningen. De appartementen in dit deel van de stad verkeren dus vaak in relatief nieuwe staat.
Slotervaart: Aantrekkelijk voor gezinnen
Opvallend is het aantal eengezinswoningen dat hier aangeboden wordt; Veel gezinnen van binnen de ring die zoeken naar meer groen, rust en ruimte, vertrekken naar Nieuw-West. Nieuw West combineert de voordelen van een ‘dorps’ karakter met grootsteedse voorzieningen voor alle leeftijden. Nieuw West blijft zich ontwikkelen: in de komende jaren wordt onder andere het Sloterpark aangepakt. Deze ‘verborgen parel’ is niet langer meer verborgen maar voor iedereen vindbaar en bereikbaar. Tot 2010 was stadsdeel Slotervaart een stadsdeel van Amsterdam. In 2010 is Slotervaart opgegaan in stadsdeel Nieuw-West.

Kaart Bonnefantenstraat 42 1064PN Amsterdam, Oostoever Sloterplas

naar Bonnefantenstraat 42 1064PN Amsterdam, Oostoever Sloterplas
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand