Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Borgloonstraat 6 - N 1066HH Amsterdam, Sloten- en Riekerpolder

Vraagprijs € 475.000 

Bewaar object

Omschrijving

Keurig afgewerkt, volop leefruimte, optimaal lichtinval en prachtig uitzicht; dat kenmerkt deze bijzondere woning aan de Borgloonstraat 6-N in Amsterdam ten voeten uit! Hier vind je niet alleen waar je naar op zoek bent, maar nog veel meer! Wil je weten waarom? Je beschikt hier over een ruime woonkamer met schuifpui naar de tuin, sfeervolle woonkeuken, viertal slaapkamers, nette badkamer en een riante inpandige garage. Om over het grote dakterras en de tuin op het zuiden nog maar te zwijgen...

De vertrekken zijn niet alleen hoogwaardig afgewerkt, maar ook nog eens ruim te noemen. Eén ding is in ieder geval zeker: de woning is direct te betrekken. Best een fijn idee, je verhuisdozen uitpakken en voilà!

Tot slot is de woning gelegen in de kindvriendelijke wijk Nieuw-Sloten met alle nodige voorzieningen in de directe omgeving.

Wil je meer weten over deze bijzondere woning? Neem dan contact op met één van onze makelaars, zij maken graag tijd voor je vrij!

Indeling

Souterrain
Entree in de hal, vanwaar je toegang krijgt tot de woonverdieping en het souterrain. Het souterrain is momenteel zeer sfeervol ingericht als woonkeuken. Je zal hier waarschijnlijk veel tijd door brengen, zelfs als je niet van koken houdt! De hoge ramen die de ruimte van optimaal lichtinval voorzien, de knusse zithoek en de vloerverwarming maken dit misschien wel het gezelligste en behaaglijkste plekje in huis. Verder is de met lichte fronten, strakke grepen en donker werkblad uitgevoerde hoekkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een 4 pits kookplaat, afzuigkap, oven en een vaatwasser.

Vanuit de keuken krijg je tevens toegang tot de inpandige garage en het toilet. De inpandige garage is met een afmeting van zo'n 22m2 ruim te noemen en vanuit de parkeergarage is het eventueel mogelijk de woning direct te betreden.

Begane grond
De ruim opgezette en aangenaam lichte woonkamer bevindt zich op de begane grond. Ruimte, licht en rust zijn de woorden die deze ruimte het beste omschrijven. De overwegend neutrale afwerking en de schuifpui naar de tuin zorgen voor een ontspannen, rustige sfeer in huis. Daarbij draagt de schuifpui ook nog eens zorg voor een perfecte interactie met het buitenleven. Van koude voeten zal ook geen sprake meer zijn, de ruimte is namelijk geheel voorzien van vloerverwarming. Aan de voorzijde van de woonkamer is nog ruimte voor het plaatsen van een royale eettafel waar met een groot gezelschap omheen gezeten kan worden. Door de open verbinding met het souterrain in de vorm van een vide profiteer je hier ook nog eens van de lichtinval dat vanuit het souterrain afkomstig is en blijf je gezellig met elkaar in contact.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping bevinden zich twee grote slaapkamers, de badkamer, het toilet en de inpandige berging. Er bevindt zich één slaapkamer aan de voorzijde en één slaapkamer aan de achterzijde van de woning. Beide vertrekken zijn heerlijk licht, netjes afgewerkt en zo te betreden.

De ruim opgezette badkamer is volledig betegeld in een neutrale kleurstelling en uitgerust met een wastafelmeubel, ligbad en een inloopdouche. Het toilet is een separate ruimte gelegen op de overloop, waar je tevens de inpandige berging met aansluiting voor de wasapparatuur treft.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping tref je de laatste twee slaapkamers. Er bevindt zich wederom één slaapkamer aan de voorzijde en één slaapkamer aan de achterzijde van de woning, ieder heerlijk licht en keurig afgewerkt. Vanaf de overloop krijg je ook toegang tot het dakterras.

In een bergkast bevindt zich de cv-opstelling.

Tuin
Echte zonaanbidders zitten hier helemaal goed! De gezellige, zonnige stadstuin en het riante dakterras bieden een heerlijke plek om de nodige vitamine D in je op te nemen. Beide buitenvertrekken zijn verzorgd aangelegd, waarbij er een goede balans tussen terras en natuurlijk groen is ontstaan. Door de gunstige ligging op het zuiden geniet je hier de hele dag van het zonnetje; laat die lange zomeravonden met uitgebreide barbecues maar komen!

Locatie
Alle nodige voorzieningen zoals, winkels, basis- en middelbare scholen, speelgelegenheden en openbaar vervoer zijn in de directe omgeving aanwezig. Voor je boodschappen kun je terecht bij het op loopafstand gelegen winkelcentrum aan het Belgiëplein. Hier tref je veel winkels, waaronder een Albert Heijn, apotheek, schoenmaker, kapper, drogist, Dirk supermarkt, sportschool/squashbaan, Bruna, Blokker, keurslager, bakker, visboer, Gall & Gall, en een Chinees en sushi restaurant. Op loopafstand is de tramhalte voor lijn 2, die je in circa 15 minuten naar het centrum brengt. Ook de bushalten voor de lijnen 69 (Schiphol) en 145 (Hoofddorp) liggen op loopafstand. Recreëren kun doe je aan de rand van de Nieuwe Meer waar kinderstrandjes aanwezig zijn, het Amsterdamse Bos en de Sloterplas. Via de vlakbij gelegen uitvalswegen, A9, A4 en ringweg A10 zijn luchthaven en treinstation Schiphol, maar ook Haarlem, Bloemendaal, Hoofddorp, Den Haag en Rotterdam eenvoudig en snel te bereiken.

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D? BEKIJK DE WONINGPRESENTATIE OP ONZE WEBSITE.
De knop [3D View] op onze website geeft toegang tot een virtuele rondleiding in 3D. De tour laat zien hoe je van de ene kamer naar de hal loopt, de badkamer in. Alsof je in het huis bent en er zelf doorheen wandelt. Voor de ultieme beleving kijk je met een Google Cardboard VR-bril, verkrijgbaar bij onze makelaars.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 93 p/m
Aanmeldingsdatum
23-08-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
144 m²
Perceeloppervlakte
71 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Borgloonstraat 6 - N 1066HH Amsterdam, Sloten- en Riekerpolder

naar Borgloonstraat 6 - N 1066HH Amsterdam, Sloten- en Riekerpolder
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand