Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Borneostraat 4 M 1094CJ AMSTERDAM

Huurprijs € 1.700 per maand

Bewaar object

Omschrijving

Scroll down for English text.

Vrij in te delen modern LOFT appartement (bouwjaar 2005) van circa 75 mē met spectaculair uitzicht, een balkon op het zuiden, lift en eigen parkeerplaats in de kelder.

Op nog geen vijf minuten fietsafstand van Amsterdam centrum ligt de Indische buurt. De Borneostraat maakt hier onderdeel van uit en behoort tot het best ontwikkelde en vernieuwde gedeelte van de wijk. In de nabijheid liggen onder meer: het Timorplein dat een culturele functie heeft gekregen met onder andere Studio K, het Javaplein met de tot beste Bibliotheek van de stad uitgeroepen OBA vestiging, de Dappermarkt, Brouwerij 't IJ, Artis en het Tropenmuseum. Kortom: hier wil je wonen!

Het appartement ligt in het appartementencomplex 'de Borneodriehoek' naar een ontwerp van atelier Zeinstra en Van der Pol. Het complex ontving de Zuiderkerkprijs, de Amsterdamse stimuleringsprijs voor het meest innovatieve woningbouwproject. Het appartement verkeert in uitstekende staat van onderhoud en is direct te betrekken. Het wordt gestoffeerd en ongemeubileerd opgeleverd. Verlichting wordt geregeld met het Philips HUE systeem met schitterende armaturen van Axo, model Muze. Het is dimbaar en volledig regelbaar qua intensiteit, warmte en kleur.

De woning kenmerkt zich door het gebruik van vele ramen die reiken tot aan het plafond, het is in Amsterdam haast ondenkbaar maar hier heb je een weids uitzicht! Niet over natuur vanzelfsprekend maar over onze prachtige stad.

Indeling
De gezamenlijke entree van het appartementencomplex is aan de Borneostraat. Het appartement en de kelder met parkeergarage zijn te bereiken via de lift en het trappenhuis. De entree van het appartement is op de derde etage, aan de achterzijde. Aan de voor/straatzijde bevindt zich de woonkamer met grote ramen vanaf de vloer tot aan het plafond. Hierdoor is het appartement erg licht. Het uitzicht is vrij en kijkt op de tegenovergelegen dijk en water. De woonkamer heeft een oppervlakte van circa 40 mē en kan, door middel van kasten of een kamerscherm, gebruikt worden als twee ruime kamers. In het middengedeelte van het appartement bevindt zich de lange open keuken die voorzien is van diverse apparatuur waaronder een vaatwasmachine, magnetron, koelkast en vriezer. Aan de andere zijde van het appartement bevinden zich het aparte toilet en de badkamer met bad en design radiator. Aan de achterzijde van het appartement is een halfopen slaapkamer met aansluitend het balkon op het zuiden. Direct na de entree bevindt zich de inpandige berging met Miele wasmachine en droger. Op de vloer ligt eikenhout.

Parkeerplaats
In de kelder beschikt u over een parkeerplaats.

Er is een goede bereikbaarheid per openbaar vervoer (tramlijnen 14, 3, 7 en 9 en het NS Muiderpoort station) met de auto via de uitvalswegen A10.

Bijzonderheden
- Direct te betrekken;
- Parkeerplaats;
- CV/WW-installatie op gas;
- Ventilatie-installatie met warmteterugwinning;
- Geheel voorzien van dubbele beglazing;
- Video intercominstallatie;
- Onder voorbehoud gunning;
- Verhuur voor bepaalde tijd, maximaal twee jaar;
- Borg 2 maanden;
- Roken en huisdieren niet toegestaan.

Om in aanmerking te komen voor deze huurwoning hebben wij de volgende documenten nodig:
- Kopie paspoort of rijbewijs;
- Kopie 3 recente salarisstroken;
- Bankafschriften met de bijschrijvingen van het salaris conform de aangeleverde salarisstrook;
- Werkgeversverklaring;
- Recente ondertekende verhuurdersverklaring.

And now in English:

Open space modern LOFT apartment (construction year 2005) of approximately 75 mē with spectacular view, balcony facing south, elevator, and private parking in the basement.
Less than five minutes by bike from Amsterdam center! This part of town is part of the best developed and renewed part of the city. In the vicinity are, among other things: the Timorplein that has been given a cultural function, the Javaplein with the OBA as the best library of the city, the Dappermarkt, Brouwerij 't IJ, Artis and the Tropenmuseum. In short: you do want to live here!

The apartment is located in the building called 'de Borneodriehoek', designed by studio Zeinstra and Van der Pol. The complex received the Zuiderkerk prize, the Amsterdam incentive prize for the most innovative housing project.
The apartment is in excellent condition! It is unfurnished but will be delivered with curtains and lightfixtures (Philips HUE system).
The house is characterized by the many windows that reach up to the ceiling, it is almost unthinkable in Amsterdam, but here you have a panoramic view! Not on nature, of course, but on our beautiful city and an authentic Dutch dike.

Layout
The joint entrance of the apartment complex is on the Borneostraat. The apartment and the basement with parking garage can be reached via the elevator and the staircase. The entrance of the apartment is on the third floor.
The living room with large windows from floor to ceiling is located on the front, street, side. The view is excellent! The living room has a surface area of approximately 40 mē and can be divided, by room deviders, into two spacious 'rooms'.
Located in the middle part of the apartment you'll find the open kitchen which is equipped with various appliances. On the other side of the apartment are the separate toilet and the bathroom with bathtub. At the back of the apartment is the sleeping area, connected to the balcony facing south. The entrance of the house is at the rear. From the entry hall you can acces the internal storage room with high quality waher and dryer.

You'll have your private parking spot in the garage in the basement.
There is good accessibility by public transport (tram lines 14, 3, 7 and 9 and the NS Muiderpoort station) and by car via the A10 ring road.

Particularities
- Immediate availability;
- Indoor parking;
- Central heating on gas;
- Central ventilation with warmth recovery system;
- Double glazing;
- Video intercom;
- Subject to owners consent;
- Rental for a fixed period, a maximum of two years;
- Deposit 2 months;
- Smoking and pets are not allowed.

To qualify for this rental property, we will ask for the following documents:
- Copy of passport or driving license;
- Copy of 3 recent salary slips;
- Bank statements with the additions of the salary in accordance with the provided salary slip;
- Employer's statement;
- Recent signed landlord statement.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-01-1900
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2005

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²
Inhoud
215 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Kaart Borneostraat 4 M 1094CJ AMSTERDAM

naar Borneostraat 4 M 1094CJ AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand