Borneostraat 4 X 1094CJ Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

** English text below**

Licht, ruim en modern 4 kamer appartement, type maisonette, op de vierde en vijfde verdieping, van ca. 100 m2, met vrij uitzicht. Het appartement maakt onderdeel uit van het gebouw “De Borneodriehoek”. Naast twee balkons heeft de woning een eigen parkeerplaats in de garage onder het gebouw.
Zoals gezegd heeft het appartement een tweetal buitenruimten. Bij de woonkamer een terras van ca. 8 m2, west, en grenzend aan twee slaapkamers een balkon van ca 7,5 m2, oost.
Recent, 2017 zijn zowel de CV ketel als de keuken vernieuwd.
In de woonkamer is een vide naar de bovengelegen slaap/studeerkamer welke het contact tussen beide verdiepingen vergroot. Mocht u toch een volwaardige 3e slaapkamer wensen dan is de vide eenvoudig dicht te zetten.


Locatie:
De Indische buurt maakt de afgelopen jaren en nog steeds een ware metamorfose door. Op grote schaal zijn woningen gerenoveerd en is nieuwbouw gepleegd. De Borneodriehoek is een nieuw gerealiseerd appartementen gebouw uit 2005.
Als gevolg van de ligging heeft u direct toegang tot Amsterdam Oost met alle horeca, winkels en natuurlijk de Dappermarkt maar ook het centrum is op korte afstand evenals Artis en het Oosterpark.
Via het Oostelijk Havengebied en de Piet Heijntunnel bent u snel op de A-10 maar ook de stad weer in en daar bent u zeker van uw eigen parkeerplaats.

Indeling:
Centrale entree, afgesloten, die toegang geeft tot centrale hal met lift en trappenhuis.
Vierde etage; gallerij met voordeur, hal/gang, meterkast, stook-, washok, toilet, woonkamer, open keuken, terras/loggia,
Vijfde etage; ruime overloop, 3 slaapkamers, badkamer, balkon.
Berging in de onderbouw.

De keuken uit 2017 is voorzien van; 5-pits gas kookplaat, afzuiginstallatie, oven, koel,- vrieskast en vaatwasser.
De badkamer is voorzien van douche, ligbad, dubbele wastafel in meubel en tweede toilet.

Kenmerken:
* Lichte en ruime 4-kamer woning met 3 volwaardige slaapkamers.
* Woonoppervlakte ca. 100 m2.
* Modern en licht appartement.
* Terras/loggia van ca. 8 m2 op het westen.
* Balkon van ca. 7,5 m2 op het oosten
* CV installatie, Intergas 2017
* Warmte terugwin installatie
* Bijdrage VVE: € 162,27 per maand.
* Erfpacht, einddatum 2053, afgekocht

VIRTUEEL RONDLOPEN IN 3D? BEKIJK DE WONINGPRESENTATIE OP ONZE WEBSITE.
De knop [3D View] op onze website geeft toegang tot een virtuele rondleiding in 3D.
De tour laat zien hoe je van de ene kamer naar de hal loopt of de badkamer in.
Alsof je in het huis bent en er zelf doorheen wandelt. Voor de ultieme beleving kijk je met een Google Cardboard VR-bril, verkrijgbaar bij onze makelaars.

** English text **

Bright, spacious and modern 3 bedroom apartment on the fifth and sixth floor measuring approx. 100m2. This maisonette has two balconies one facing west on the fifth floor and one facing east on the sixth floor.
The residence is part of the building “Borneodriehoek” situated at the corner of Borneostraat and Celebesstraat.
Recently, 2017, both the kitchen and the central heating installation have been replaced.
The living room has an open connection with the upstairs bedroom and thus a creative connection between the two floors. Preferably the gap can be closed so creating a third bedroom.

Location:
The Borneostraat is part of the “Indische buurt” a neighbourhood in Amsterdam-Oost. Oost, East, has developed in one of the, if not the, most popular neighbourhoods of Amsterdam. The location gives easy access to the trendy streets of Amsterdam East with an abundance of restaurants, bars, shops and of course your daily shopping at the Dappermarket. The Amsterdam Zoo, Artis, is in walking distance just as the Oosterpark is.


Layout:
Ground floor; main entrance, closed for the general public, gives access to the central hallway were the elevator, staircase and mailboxes are situated.
Fourth floor; landing with front door, along the central hallway are situated a laundry room which also holds the central heating installation and mechanical ventilation system, separate toilet with basin, living room with open staircase to fifth floor, open kitchen and terrace/loggia,
Fifth floor; landing which gives entrance to three bedrooms and the bathroom, balcony.
Storage room in the basement.
A new kitchen was installed in 2017 and is equipped with a ceramic plate with five gas burners, an extraction unit, oven, freezer and refrigerator, dishwasher.


Characteristics:
• Bright and spacious 4 room apartment, 3 full bedrooms;
• Approx. 100m2;
• Terrace/ loggia of approx. 8m2 facing west;
• Balcony of approx.. 7,5 m2
• Boiler, Intergas 2017;
• Forced ventilation system;
• Contribution VvE € 162,27 p/m;
• Lease-hold, expiry date 2053.

VIRTUAL ROADS IN 3D? VIEW THE HOUSE PRESENTATION ON OUR WEBSITE.
The button [3D View] on our website gives access to a virtual tour in 3D.
The virtual tour allows you to discover all the spaces of the property with a great amount of realism. Almost as if you are actually in the house. For the ultimate experience you can use our Google Cardboard VR glasses, ask our real estate agents.


This property is listed by a MVA Certified Expat Broker.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-03-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2005

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
100 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Indische Buurt West

De Indische Buurt West is een wijk in Amsterdam Oost. De wijk bestaat uit de buurten rondom het Timor- en Ambonplein en wordt begrensd door de Zeeburgerdijk, het spoor met het Muiderpoortstation, de Valentijnkade en de Molukkenstraat. De straatnamen van de grotendeels uit de vroege 20e eeuw daterende wijk zijn vernoemd naar eilanden en andere plekken in het vroegere Nederlands-Indië. De eerste straatnamen werden vernoemd in 1900. Een oudere naam voor de Indische Buurt is Archipelwijk. Die naam werd de eerste decennia van de twintigste eeuw regelmatig gebruikt.
Booming Timorplein De Timorpleinbuurt ligt tussen de Zeeburgerdijk, Molukkenstraat, Insulindeweg en de Celebesstraat. Behalve de postzegelparkjes zijn er geen aparte groenvoorzieningen. Het gaat goed met de Timorpleinbuurt. De herontwikkeling is hier het verst gevorderd van de Indische Buurt. Woningen zijn nieuw of gerenoveerd en straten en pleinen zijn gemoderniseerd. Het is een woonbuurt met relatief veel voorzieningen. Het Timorplein heeft een culturele functie met Studio K en het International Institute for Research and Education. Ook de Stayokay draagt bij aan de levendigheid. Daarnaast vind je een keur aan winkels en horeca in de Javastraat en rond het Javaplein. De Ambonpleinbuurt is het andere deel van de Indische Buurt Oost en ligt tussen de Insulindeweg, Molukkenstraat, de Valentijnkade en het spoor. Sinds de jaren zestig, toen de Amsterdamse haven naar het westen werd verplaatst, is de Indische Buurt vooral een woongebied. De Ambonpleinbuurt is dicht bebouwd. Er zijn geen groenvoorzieningen, maar wel pleinen en gemeenschappelijke binnentuinen. Een belangrijke voorziening is die van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) in de verbouwde Gerardus Majellakerk. De kerk uit 1934 is inmiddels een gemeentelijk monument.

Kaart Borneostraat 4 X 1094CJ Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord

naar Borneostraat 4 X 1094CJ Amsterdam, Noordwestkwadrant Indische buurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand