Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Bosboom Toussaintstraat 45 1054AN AMSTERDAM, Helmersbuurt Oost

Huurprijs excl. BTW € 30.000 per jaar

Bewaar object

Omschrijving

BOSBOOM TOUSSAINTSTRAAT 45, 1054 AN TE AMSTERDAM

OMSCHRIJVING
Deze winkelruimte is gelegen in een van mooiste straten van stadsdeel Oud-West. De Bosboom Toussaintstraat kenmerkt zich door zijn ruime opzet met grote bomen, diverse winkels en horecagelegenheden.

BESTEMMING
Detailhandel met ondergeschikte horeca, consumentverzorgende en publieksgerichte dienstverlening, kantoor en maatschappelijke voorzieningen (met uitzondering van geluidsgevoelige maatschappelijke voorzieningen).

LIGGING EN BEREIKBAARHEID
Bosboom Toussaintstraat is gelegen tussen de Eerste Constantijn Huygensstraat, verlengde van de Bilderdijkstraat en de Nassaukade, maar is geen doorgaande weg. De bereikbaarheid is hiermee uitstekend, maar toch rustig gelegen. Tramhalte Overtoom en Eerste is op steenworpafstand gelegen. Tramlijnen 1, 3 en 12 stoppen hier.

OPPERVLAKTE
78,9 m² + 45,4 m² buitenruimte.
(NEN 2580)

BIJZONDERHEDEN
Huurtermijn: 5 plus 5 jaren

HUURCONDITIES
Huurprijzen zijn exclusief servicekosten en te vermeerderen met BTW. De huurprijs zal jaarlijks worden geïndexeerd op basis van het CBS consumenten prijsindex (CPI).
Alle huishoudens (2015 = 100).

BANKGARANTIE & OMZETBELASTING
Bankgarantie
Ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, verhoogd met BTW.

Omzetbelasting
De huur wordt verhoogd met omzetbelasting naar het geldend tarief. Voor huurders die deze omzetbelasting niet kunnen verrekenen kan de omzetbelasting achterwege blijven. In dat geval wordt een opslag op de huurprijs berekend.

OPLEVERING
In overleg.

HUUROVEREENKOMST EN OVERIGE CONDITIES
Als huurovereenkomst zal gehanteerd worden het standaard ROZ model met aanvullende bepalingen inzake BTW. Voorts zal er een bankgarantie worden gevraagd, eveneens conform het ROZ model.

HUURPRIJSAANPASSINGEN
Onverminderd een huurprijsaanpassing op grond van de jaarlijkse indexering, is elk der partijen bevoegd om met inachtneming van het in de wet of het in de algemene bepalingen gestelde - tegen het einde van de eerste huurperiode en vervolgens steeds na een periode van tenminste 5 jaar nadat de laatste huurprijsaanpassing aan de markthuurwaarde heeft plaatsgevonden – aanpassing van de huur te verlangen.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-10-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort object
Bedrijfsruimte
Nevenbestemming
Kantoorruimte, Winkelruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1905

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
79 m²
Opp bedrijfshal
79 m²
Opp winkelruimte
79 m²
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Bosboom Toussaintstraat 45 1054AN AMSTERDAM, Helmersbuurt Oost

naar Bosboom Toussaintstraat 45 1054AN AMSTERDAM, Helmersbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand