Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Bosboom Toussaintstraat 53 bv 1054AP Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Bewaar object

Omschrijving

Op een van het mooiste gedeeltes van (g)Oud-West midden in de Helmersbuurt, ligt dit appartementsrecht omvattende twee woningen verdeeld over drie woonlagen met een totaal woonoppervlakte van 220m2. Dit drie-laags bovenhuis verleent zich hierdoor perfect voor een combinatie van eigen bewoning tezamen met verhuur. De woning gelegen op de eerste en gedeelte derde verdieping bevindt zich in een goede staat en de woning gelegen op de tweede en gedeelte derde verdieping dient te worden gerenoveerd.

Aan de Bosboom Toussaintstraat en Eerste Constantijn Huygensstraat zijn veel leuke en bijzondere winkels, traiteurs, lunchgelegenheden, cafés en restaurants. De Jordaan, het Leidse Plein en het Vondelpark zijn op enkele minuten loopafstand.

INDELING
Eigen entree op de begane grond.

Woning Eerste Verdieping:
Woonkamer met open keuken en Frans balkon, slaapkamer en badkamer aan de achterzijde, toilet en wasruimte. Via vaste trap naar de derde verdieping. Hier bevindt zich nog een ruime slaapkamer met eigen inloopdouche en wastafel.

Woning Tweede Verdieping:
Woonkamer aan de voorzijde, twee slaapkamers, dichte keuken. Vaste trap naar de derde verdieping, hier bevinden zich nog twee slaapkamers en de eenvoudige badkamer met douch en toilet.

BIJZONDERHEDEN
Gelegen op eigen grond.
Prachtige hoekwoning met veel ramen en lichttoetreding.
Beleggingsobject, dubbel bewoning of na samenvoeging 1 zeer ruime woning mogelijk.
Gemeentelijk monument
VvE bestaande uit twee leden.
Maandelijks service kosten zijn € 135,=

ALGEMEEN
Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld.
Echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan
de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

Graag maken wij een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging met u!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-01-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
220 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
10
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Bosboom Toussaintstraat 53 bv 1054AP Amsterdam, Helmersbuurt Oost

naar Bosboom Toussaintstraat 53 bv 1054AP Amsterdam, Helmersbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand