Bosboom Toussaintstraat 64 I 1054AV Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Geveild

Bewaar object

Omschrijving

Bosboom Toussaintstraat 64 I

Vrijwillige veiling van het appartementsrecht aan de Bosboom Toussaintstraat 64-I. Het appartement is circa 70m, gelegen op de eerste verdieping met Frans balkon aan de voorzijde en balkon aan de achterzijde en grote berging op de zolderverdieping.

Het pand is gelegen op eigen grond en heeft een nieuwe fundering .

De Bosboom Toussaintstraat, is een van de mooiste straat van Oud-west, op loopafstand van het Museumplein, Vondelpark, Leidseplein, de grachtengordel, diverse restaurants en cafs, buurtwinkels en openbaar vervoer.

De woning wordt in verhuurde staat verkocht.

De huuropbrengst bedraagt 3.288,00 per jaar.


Bijzonderheden;
- de woning zal geveild worden op de Eerste Amsterdamse Onroerend goed veiling van 12 december 2016
- plokpenning 3.000 ,-- (excl BTW)
- De veilingvoorwaarden zullen 8 dagen vr verkoopdatum gepubliceerd zijn op www.veilingnotaris.nl, alsmede op www.eersteamsterdamse.nl en ter inzage liggen ten kantore van notaris Mr. S.A.J. Buma Algera notariaat, Prins Hendriklaan 29, 1075 AZ Amsterdam, 020-3058922, info@banotariaat.nl.
- bezichtiging is niet mogelijk
- voorbehoud gunning verkoper
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-11-2016
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk n van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Bosboom Toussaintstraat 64 I 1054AV Amsterdam, Helmersbuurt Oost

naar Bosboom Toussaintstraat 64 I 1054AV Amsterdam, Helmersbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand