Bosboom Toussaintstraat 64 III 1054AV Amsterdam, Helmersbuurt Oost

Vraagprijs € 825.000 

Bewaar object

Omschrijving

For English scroll down.

Zeer fraai en totaal gerenoveerd appartement van ca. 109 m2 met 2 balkons en groot dakterras gelegen aan de prachtige Bosboom Toussaintstraat. Deze gezellige straat, met zijn vele bars, restaurants en fraaie bomen, is de leukste straat in Oud West. Het appartement ligt tussen de Eerste Constantijn Huygensstraat en de Jordaan. Het gehele appartement ademt een rustige moderne uitstraling. Dit goed onderhouden bovenhuis heeft een geweldig uitzicht over de Helmersbuurt. De grachtengordel gordel en Jordaan zijn om de hoek. Winkels, supermarkten, restaurants, theaters, bioscopen, musea, bars en galerietjes zijn op loopafstand. Het appartement is uitstekend te bereiken middels openbaar vervoer, er zijn diverse tram- en buslijnen in de nabije omgeving.

Indeling:
Het appartement is te bereiken via een gemeenschappelijk trappenhuis. De entree van het bovenhuis is op de derde verdieping. Via de voordeur bereikt men de ruime hal waar zich ook het toilet bevindt.
De ruime en lichte woonkamer, die van voor naar achter loopt, gaat over in de open woonkeuken. De gehele verdieping is voorzien van een prachtige lichte gietvloer, aan de voorkant is het balkonnetje gelegen op het zuiden. Aan de achterkant ligt het grote balkon. Beiden zijn via openslaande deuren te betreden. De open woonkeuken is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur zoals: een gasfornuis met oven, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. De interne trap loopt naar de vierde verdieping. Hier zijn een overloop, 2 ruime slaapkamers, en een badkamer voorzien van ligbad, douche, dubbele wastafel, toilet en design radiator. Vanaf de vierde verdieping gaat een interne trap naar het zonnige dakterras.Bijzonderheden:
- zeer licht
- gerenoveerd
- vergund dakterras en 2 balkons
- 2 ruime slaapkamers
- open woonkeuken
- fraaie ruime badkamer
- moderne uitstraling


English:
Beautiful and fully renovated apartment of approx. 109 m2 with large roof terrace and 2 balconies located at the lovely Bosboom Toussaintstraat. This cozy street, with its many bars, restaurants and beautiful trees, is the nicest street in Oud West. The apartment is located between the Eerste Constantijn Huygensstraat and de Jordaan. The apartment is equipped with a spacious roof terrace. The living room has authentic ceilings. This well maintained apartment has a great view over the Helmersbuurt. The canals and Jordaan are around the corner. Shops, supermarkets, restaurants, theaters, cinemas, museums, bars and galleries are within walking distance. The apartment is easily accessible by public transport, several trams and bus lines are in the vicinity.

Layout:
The entrance to the apartment is at the third floor. The front door gives access to a spacious hall with the toilet space.
The spacious and bright living room, which runs from front to rear, merges into the spacious open kitchen. The entire floor has a beautiful light seamless floor. From the living a small balcony is situated south facing The open living kitchen is equipped with all necessary appliances such as: a gas stove with oven, extractor hood, dishwasher and refrigerator. The staircase leads to the fourth floor with 2 spacious bedrooms, and a bathroom with bath, shower,double sink, toilet and design radiator. The staircase gives access to the Sunny roof terrace.
.

Particularities:
- very bright and spacious
- renovated
- licensed roof terrace + 2 balconies
- 2 spacious bedrooms
- open kitchen
- spacious bathroom
- moderne look
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
01-06-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
109 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Bosboom Toussaintstraat 64 III 1054AV Amsterdam, Helmersbuurt Oost

naar Bosboom Toussaintstraat 64 III 1054AV Amsterdam, Helmersbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand