Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Boterdiepstraat 57 - I 1079SV Amsterdam, Rijnbuurt Oost

Bouwjaar
1934
Woonoppervlakte
56 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

CHARMANT EN LICHT APPARTEMENT VAN 56 M2 (BVO 62 M2) MET TWEE RUIME ZOLDERKAMERS (TOTAAL 13 M2), EEN BALKON EN EEN RUIME WOONKAMER, GELEGEN IN DE GEZELLIGE RIVIERENBUURT

Deze fijne jaren ’30 woning met erker ligt op de eerste verdieping van het pand Boterdiepstraat 57 en beschikt over een ruime woon-/eetkamer in L-vorm, een woonkeuken met toegang naar het balkon, een ruime slaapkamer en op de zolder/derde verdieping nog twee goede bergingen, waarvan 1 berging uiterst geschikt kan zijn als logeerkamer.

De woning is gelegen op erfpachtgrond waarvan de canon € 1.237,88 per jaar bedraagt en jaarlijks wordt geïndexeerd. Er is de mogelijkheid om de erfpacht eeuwigdurend af te kopen tegen gunstige voorwaarden.

De VvE bestaat uit 3 leden en wordt professioneel beheerd. De servicekosten bedragen € 136,01 per maand en er wordt jaarlijks vergaderd.

INDELING
Via het gezamenlijke trappenhuis komt men op de eerste verdieping waar ruimte is voor de garderobe en waar zich tevens de meterkast bevindt. Men betreedt de woning in het midden van het appartement, waar men vanuit de hal in alle vertrekken komt.

De L-vormige woonkamer ligt aan de voorzijde en heeft een gezellige erker en een zijkamer die dienst kan doen als eetkamer. In de hoek van de woonkamer vindt men de open haard.

De (woon)keuken, met warme terracotta tegelvloer, bevindt zich aan de achterzijde van het appartement, is ruim en licht en heeft toegang tot het balkon, gelegen op het oosten, dus heerlijk ontbijten in de ochtendzon. Voorts is de keuken voorzien van allerlei inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis met oven en afzuigkap en een inbouwkoelkast met daaronder een 3-laden vriezer. In de keuken vindt men tevens de cv-ketel (Bosch VRC), netjes weggewerkt in een kast.

De badkamer ligt tussen de woonkamer en de keuken en is voorzien van een ligbad (met douchefunctie), een wastafel, een toilet en een hoek waar de wasmachine precies in past.

De slaapkamer, voorzien van vloerbedekking, ligt aan de achterzijde en is ook ruim en licht en heeft via openslaande deuren ook toegang naar het balkon.

Middels het gezamenlijke trappenhuis komt men op de derde verdieping waar zich nog twee bergingen bevinden. Eén ervan kan prima dienst doen als logeerkamer, de ander is nu in gebruik als garderobekamer.

LIGGING & BEREIKBAARHEID
De Boterdiepstraat is gelegen in de gewilde Rivierenbuurt. In de directe nabijheid bevinden zich gezellige restaurantjes en leuke winkels (o.a. de Rijnstraat en de Maasstraat). Het Martin Luther Kingpark ligt op loopafstand en ook het centrum van Amsterdam is goed en snel te bereiken. Gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, station Amsterdam Amstel en Amsterdam RAI. Ook ten opzichte van uitvalswegen is de woning zeer gunstig gelegen, binnen enkele minuten is via afslag S110 de ring A-10 en de A-2 te bereiken.

PARKEREN
Op de openbare weg geldt betaald parkeren (van 09.00 tot 00.00 uur) m.u.v. zondag en parkeren middels een vergunning systeem. Volgens informatie van de website van gemeente Amsterdam is er een wachtlijst voor een parkeervergunning (wachtlijst-gegevens per oktober 2019 vergunningsgebied Zuid 4.2 – Rivierenbuurt Zuid).

BIJZONDERHEDEN
- Bovenwoning met balkon en 2 zolderbergingen;
- Gelegen op erfpachtgrond, canon € 1.237,88 p.j.;
- Mogelijkheid erfpacht af te kopen tegen gunstige voorwaarden;
- 1 jaarlijkse indexering;
- VvE bestaande uit 3 leden, professioneel beheerd;
- Servicekosten € 136,01 per maand;
- Balkon op Oost;
- Oplevering in overleg.

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.

NEN-CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-11-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder