Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Botticellistraat 3 1077EW Amsterdam, Minervabuurt Midden

Vraagprijs € 1.900.000 

Bewaar object

Omschrijving

**SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW**

Botticellistraat 3, Amsterdam

Heerlijk licht en goed onderhouden herenhuis met tuin en maar liefst 6 slaapkamers. Gelegen in een mooie straat in Amsterdam Zuid. De woning is royaal van afmeting; de woonverdiepingen zijn bij elkaar opgeteld 205 m2 en daarnaast is er nog een kelder van 29 m2, plus nog 25 m2 aan overige inpandige ruimte. Gelegen op erfpachtgrond.

Ligging:
Dit herenhuis ligt in een stille straat ten zuiden van de Gerrit van der Veenstraat en ten noorden van de Tintorettostraat. Dankzij de ruime parkeermogelijkheid zijn, via vergunningstelsel, per direct 2 vergunningen mogelijk. Het pand is gelegen in de nabijheid van openbaar vervoer en diverse (basis- en middelbare) scholen. De Beethovenstraat, Cornelis Schuytstraat, Vondelpark, Beatrixpark en Station Zuid bevinden zich op loopafstand. De Ring Amsterdam, de Zuid As of andere verkeersaders zijn gemakkelijk te bereiken.

Indeling:
Entree, hal, toiletruimte, deur naar de kelder.
De woonkamer is doorzon en maar liefst 12,5 meter diep. Vanuit de oude ensuite-indeling zijn de praktische inbouwkasten bewaard gebleven. De semi-open keuken bevindt zich aan de achterzijde en is speels ingericht, in een lichte kleurstelling. En uitgerust met een gasfornuis, combi-magnetron, koelkast, vriezer, vaatwasser en veel kastruimte.


De tuin is zowel via de woonkamer als de keuken bereikbaar.

Eerste verdieping;
Via het ruime trappenhuis bereik je de eerste verdieping.
Met een royaal bemeten slaapkamer voor, thans in gebruik als studykamer en v.v. een kleine pantry.
De hoofdslaapkamer is aan de achterzijde en heeft toegang tot het balkon. Grenzend aan deze kamer is de moderne badkamer v.v. royale inloopdouche en dubbel wastafelmeubel. Separaat van de badkamer is er nog een toilet op de verdieping. De laatste slaapkamer is ook aan de achterzijde gelegen en heeft ook toegang tot het balkon.

Tweede verdieping:
Licht trappenhuis door de fraaie glas-in-loodramen in het platte deel van het dak.
Ook op deze verdieping zijn er 3 slaapkamers. Aan de voorzijde een grote slaapkamer v.v. een dakkapel en twee Velux dakramen. Op deze kamer is er ook een wastafel.
Aan de achterzijde bevinden zich twee goed formaat slaapkamers waarvan beide met vaste kasten en eentje nog met een wastafel.
De tweede badkamer is uitgerust met een inloopdouche, toilet en wastafelmeubel. Hier is ook de opstelplaats van de wasmachine en de droger. Via de badkamer kun je met een vlizotrap nog de bergruimte bereiken.

Kelder:
Een praktische kelder met een stahoogte van 1,97 m. Hier bevindt zich de cv-ruimte (ketel uit 2006) als ook nog een praktische opslagruimte.

Tuin:
De tuin is gesitueerd op het oosten, 10 meter diep en 6,5 meter breed. Hij is onderhoudsvriendelijk aangelegd kent veel zon- en schaduwplekjes. In de tuin bevindt zich ook een berging.

Bijzonderheden:
- Gelegen op erfpachtgrond, de jaarlijkse canon bedraagt € 3735,20 per jaar
- In 2007 zijn alle daken zowel bitumineus als de pannen vernieuwd en zijn ze geďsoleerd
- In 2012 is de voorzijde geschilderd
- In 2016 is de tuinzijde geschilderd
- De woning is in zijn geheel door de jaren heen goed onderhouden en er is een resume van de werkzaamheden beschikbaar
- Oplevering in overleg

Botticellistraat 3, Amsterdam

Lovely bright and well maintained manor with garden and no less than 6 bedrooms. Located in a beautiful street in Amsterdam Zuid. The house is royal in size; the living floors are, counted together, 205 m2 and there is also a basement of 29 m2.

Location:
This manor is located in a tranquil street south of the Gerrit van der Veenstraat and north of the Tintorettostraat. Thanks to the ample parking options there are 2 permits possible immediately through the permit system. The building is located in the vicinity of public transport and various (primary and secondary) schools. Beethovenstraat, Cornelis Schuytstraat, Vondelpark, Beatrixpark and Station Zuid are located at walking distance. The Ring Amsterdam, De Zuidas or other traffic arteries are easy to reach.

Layout:
Entrance, hall, toilet area, door to the basement.
The living room is sunny and an impressive 12.5 metres in depth. The practical built-in closets were kept from the old en-suite layout. The semi-open kitchen is located at the back and has a playful layout in bright colours. And is equipped with a gas stove, combination microwave, refrigerator, freezer, dishwasher and lots of closet space.
The garden is accessible from both the living room and the kitchen.

First floor;
You reach the first floor through the spacious staircase.
With a royally sized bedroom in front, currently in use as a study, and featuring a small pantry.
The master bedroom is at the back and has access to the balcony. Adjacent to this room is the modern bathroom featuring royal walk-in shower and double washstand furniture unit. There is also another toilet on the floor, separately from the bathroom. The last bedroom is also located at the back and also comes with access to the balcony.

Second floor:
Bright staircase thanks to the gorgeous stained glass windows in the flat part of the roof.
There are also 3 bedrooms on this floor. At the front there is a large bedroom featuring a dormer window and two Velux skylights. There is also a washstand in this room.
At the back there are two nicely sized bedrooms, of which both with fixed closets and another one with a washstand.
The second bathroom is equipped with a walk-in shower, toilet and washstand furniture unit. Here is also the area for the washing machine and the dryer. You can also reach the storage space through the bathroom with loft stairs.

Basement:
A practical basement with a standing height of 1.97 m. Here there is also a practical storage space as well as the central heating space (boiler from 2006).

Garden:
The garden is oriented to the east, 10 metres in depth and 6.5 metres in width. It is maintenance friendly in design and comes with many sun and shadow locations. There is also a stone shed in the garden.

Particularities:
- Located on continuous leasehold land, the annual ground rent amounts to € 3735.20 per year
- All roofs were renewed in 2007, both bituminous as well as the tiles, and they are insulated
- The front side was painted in 2012
- The garden side was painted in 2016
- The house was in its entirety well maintained throughout the years and there is a summary of the work activities available
- Moment of transfer in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-10-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
205 m²
Perceeloppervlakte
146 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Botticellistraat 3 1077EW Amsterdam, Minervabuurt Midden

naar Botticellistraat 3 1077EW Amsterdam, Minervabuurt Midden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand