Botticellistraat 4 II 1077GA Amsterdam, Minervabuurt Midden

Bewaar object

Omschrijving

BOTTICELLISTRAAT 4 BOVEN, 1077 GA AMSTERDAM

Zeer ruim drie laags bovenwoning (ca. 222 m²) met balkon en eigen entree gelegen op een uitstekende locatie in Oud-Zuid . In dit appartement zijn heel veel oorspronkelijke details bewaard gebleven en het is gelegen op afgekochte erfpacht.

Ligging:
Het appartement is gelegen in een zeer rustige straat in Oud-Zuid, tussen de Gerrit van der Veenstraat en de Tintorettostraat, om de hoek bij het Olympiaplein, in de nabijheid van de winkels in de Beethovenstraat en de gezellige Cornelis Schuytstraat. Tevens is er een goede bereikbaarheid met eigen vervoer vanaf de Ringweg A-10 en per openbaar vervoer. Het station Zuid WTC is in directe omgeving.
In dit stadsdeel is het mogelijk per adres zonder wachtlijst twee parkeervergunningen te verkrijgen.

Indeling:
Via een eigen trappenhuis bereikt u de tweede verdieping. Vanuit de hal bereikt u een separaat toilet met fonteintje, een eenvoudige keuken aan de achterzijde, twee deuren geven toegang tot de fraaie kamer en suite alsmede een kleine slaapkamer aan de voorzijde. Vanuit de keuken en de achterkamer is het balkon bereikbaar met fraai uitzicht over de diepe binnentuin.
Derde verdieping:
Op de derde verdieping is een eenvoudige badkamer gelegen alsmede twee grote en één kleine slaapkamer. Tevens beschikt deze verdieping over een separaat toilet.
Vierde verdieping;
De vierde verdieping is thans één grote ruimte die nog naar eigen keuze kan worden ingedeeld en is groot genoeg om hier twee goede slaapkamers en een badkamer in te plaatsen.
De huidige vloer van deze etage is reeds volledig goed geïsoleerd.


Bijzonderheden:
- Woonoppervlak van 222 m².
- Karakteristieke jaren 30 stijl (b.j. 1927)
- Balkon gelegen aan de achterzijde.
- Eiken houten parketvloer.
- Gedeeltelijk dubbel glas.
- De elektrische installatie (bedrading en groepenkast) is nieuw.
- Gelegen op erfpacht van de gemeente Amsterdam.
- Erfpachtbedrag is afgekocht tot 30 september 2051
- Servicekosten bedragen € 90,53.
- Oplevering in overleg.
- Parkeren via vergunningsstelsel (2 vergunningen per direct beschikbaar).


Dit bijzondere appartementsrecht biedt een unieke kans tot zeer aantrekkelijk wonen op een fraai locatie in het mooie Amsterdam Zuid.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-02-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
222 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Botticellistraat 4 II 1077GA Amsterdam, Minervabuurt Midden

naar Botticellistraat 4 II 1077GA Amsterdam, Minervabuurt Midden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand