Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Bouwnummer 2 1104DA Amsterdam, Grunder/Koningshoef

Bewaar object

Omschrijving

‘s-Gravendijk bestaat uit 15 kavels, verdeeld over drie clusters. Een cluster van 7 kavels ligt ten noorden van de Geerdinkhofweg, twee clusters van elk 4 kavels liggen ten zuiden daarvan, gescheiden door een plantsoentje. De kavels variëren in grootte van 266m2 tot 456m2. Het bouwoppervlak verschilt daardoor ook per kavel en varieert van 70m2 tot 110m2. Welke kavel u ook kiest, uw woning is altijd vrijstaand en georiënteerd op de ’s-Gravendijkdreef.

-

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-02-2016
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Vrije kavel
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
312 m²

Indeling

Bekijk alle kenmerken

Makelaars

  • Stadsdeel Zuidoost
    14020

    http://www.amsterdam.nl/MVA wijkinformatie: Bijlmer Oost (E,G,K)

Bijlmer Oost is een wijk in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. De volledige naam van de Bijlmer is Bijlmermeer, naar het water dat nagenoeg op dezelfde plek lag als de Bijlmer nu en in 1626 is drooggelegd. Bijlmer Oost bestaat uit de buurten Bijlmer E, G en K en ligt ten oosten van de Gooiseweg, tussen de Gaasperdammerweg, de Daalwijkdreef en de Provincialeweg.
De dynamiek van Bijlmer Oost
Bijlmer Oost is een dynamische, multiculturele wijk met veel jonge inwoners. Het is er groen, er zijn tien basisscholen en veel voorzieningen zoals winkelcentra Kameleon en Ganzenpoort, en elke dinsdag en zaterdag een markt. De laatste is zelfs beroemd. Het metrostation van de buurt, Kraaiennest, is uitgeroepen tot het mooiste metrostation van Zuidoost.
Kleiburg: kluswoningen en brouwerij
Bij de grootschalige vernieuwing van de Bijlmer, die in de jaren negentig is ingezet, hebben de meeste oorspronkelijke hoogbouwflats van Bijlmer Oost plaatsgemaakt voor laag- en nieuwbouw. Het zijn nu eengezinswoningen, studentenwoningen en appartementen. De flat Kleiburg, ook wel bekend als ‘de klusflat’, wordt door nieuwe eigenaren opgeknapt tot hun droomhuis en er is tegenwoordig zelfs een brouwerij: Brouwerij Kleiburg. Zes flats die ook bewaard zijn gebleven, vormen nu samen het Bijlmermuseum. De bevolking in de wijk is zeer divers van samenstelling en achtergrond. Bijna zeventig procent van de bewoners heeft een migratieachtergrond en zijn bijvoorbeeld afkomstig uit Suriname (34%), Ghana (12%) en de Antillen (6%). De bijna 30.000 inwoners van Bijlmer Oost zijn relatief jong; er zijn veel kinderen en jongeren, met name in de E- en K-buurt.

Kaart Bouwnummer 2 1104DA Amsterdam, Grunder/Koningshoef

naar Bouwnummer 2 1104DA Amsterdam, Grunder/Koningshoef
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand