Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information
Vorige | Volgende

Bouwnummer 56 1097EE Amsterdam, Tuindorp Frankendael

Bewaar object

Omschrijving

Deze ruime gezinswoning heeft met 135 vierkante meter vloeroppervlak, verspreid over drie woonlagen, de meeste ruimte te bieden. Uniek aan deze woning is het lichte souterrain waar een luxe master bedroom gemaakt kan worden. Door het gebruik van een zogenaamde ‘koekoek’ is het hier licht en ruim.
Het daklicht direct boven het trappenhuis zorgt voor een zee aan licht op alle andere verdiepingen. Deze ruime woning heeft twee badkamers, waarvan één met ligbad, drie slaapkamers, een ruime woonkamer en fijne keuken. Buiten heb je een eigen achtertuin. Hier zit je privé en in de luwte en kun je optimaal genieten van buiten leven.
Er zijn meerdere indelingsvarianten en de woning is naar eigen voorkeur uit te breiden met een extra luxe badkamer bijvoorbeeld of een grootdaklicht. De grootte van de achtertuin is afhankelijk van de ligging van de woning.

-

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-11-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Rijwoning
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
136 m²
Perceeloppervlakte
106 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Makelaars

 • Bakker Berkeveld Den Baas Makelaars B.V.
  0202159481
  info@bbdb-makelaars.nl
  http://www.bbdb-makelaars.nl/

  SEM Makelaars
  0207400531
  info@semmakelaars.nl
  http://www.semmakelaars.nlMVA wijkinformatie: Frankendael

Frankendael is een wijk in de polder Watergraafsmeer in stadsdeel Amsterdam Oost. De wijk ligt rondom Park Frankendael en wordt begrensd door de Transvaalkade, de Middenweg, de Kruislaan en de Weesperzijde. Rijksmonument Frankendael Frankendael is een wijk in de Watergraafsmeer, in Amsterdam-Oost. De wijk, die vroeger Tuindorp Frankendael heette, wordt ook wel Jeruzalem genoemd. Deze naam is ontleend aan het uiterlijk van de huizen, die met hun witte betonnen muren en platte daken aan de bebouwing van Jeruzalem doen denken. De wijk en woningen zijn ontworpen door de stedenbouwkundigen en architecten Cornelis van Eesteren, Ko Mulder, Benjamin Merkelbach, Charles Karsten, Piet Elling en Mart Stam. De wijk is gebouwd tussen 1950 en 1954 en kreeg in 2010 de status van rijksmonument. Lommerrijke wijk Naast Park Frankendael en het Darwinplantsoen is er veel ander groen in de wijk. In onder andere de Maxwellstraat, Einthovenstraat en Pekelharingstraat staan lage eengezinswoningen uit begin jaren ’50 omringd door bomen en lommer. Voor een deel zijn de (duplex)woningen aan vernieuwing toe. De woningcorporaties gaan die plannen voor de buurt stapsgewijs uitvoeren. Huis Frankendael De drooglegging van de Watergraafsmeer werd rond 1629 volbracht. In de loop van de zeventiende eeuw en ook de eeuw erna werden er ruim veertig hofsteden en buitenplaatsen in de polder aangelegd. Slechts één buitenplaats hiervan is nog intact: Huis Frankendael, uiteraard ook naamgever van de wijk.