Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information
Vorige | Volgende

Bouwnummer 74 1013AT Amsterdam, Houthavens West

€ 355.411 

Bewaar object

Omschrijving

APPARTEMENTEN

Achter de gevels van de typische grachtenpanden architectuur bevinden zich meerdere woningen. De appartementen bevinden zich op eerste tot en met de vierde verdieping. Er zijn 4 verschillende soorten appartementen die variëren in woonoppervlakte (60 – 92 m2) en indeling. Het grootste aantal appartementen heeft een terras aan de waterzijde, een aantal hebben het terras aan de straatzijde van het blok.

De appartementen bereik je via het centrale trappenhuis met lift. De appartementen op de eerste, tweede en derde verdieping hebben een woonkamer met open keuken, 1 slaapkamer, badkamer, apart toilet en een berging voor bijvoorbeeld je stofzuiger en je wasmachine. Op de vierde verdieping zijn 2 type appartementen, gekenmerkt door het vele glas. De ene heeft 2 slaapkamers, waarvan 1 met inloopkast en toegang tot de badkamer, een woonkamer met open keuken en een apart toilet in de hal. Het andere type heeft 1 slaapkamer, met inloopkast en toegang tot de badkamer, en heeft een rianter terras. 

Parkeren van je auto doe je in de parkeerkelder die onder de woningen wordt gerealiseerd. De meeste woningen krijgen een parkeerplaats toegewezen met een koopverplichting. Later volgt hier meer informatie over.

Gebouw C, 2e verdieping , terras

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-10-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Makelaars

 • Eefje Voogd Makelaardij
  0203050560
  info@eefjevoogd.nl
  http://www.eefjevoogd.nl

  Lunshof Makelaardij Amstelveen
  0203458345
  nieuwbouw@lunshof.nl
  http://www.lunshof.nlMVA wijkinformatie: Houthavens

Op de plek waar vrachtschepen uit de hele wereld een eeuw geleden hun boomstammen en ander hout losten, ontstaat nu langzaam een nieuwe wijk waar Amsterdammers aan het water kunnen wonen en werken: De Houthavens. In deze nieuwe, duurzame wijk onderin het IJ zullen op zeven kunstmatige, groene en autoluwe eilanden ongeveer 2700 woningen worden gerealiseerd. Dit past bij het voornemen van de gemeente om de IJ-oevers te veranderen van industriële zone naar een plek om te wonen. Klimaatneutrale wijk in Amsterdam De Houthavens worden een klimaatneutrale wijk in Amsterdam. Dit betekent dat de benodigde energie voor de openbare ruimte – zoals straatverlichting - zoveel mogelijk in de Houthavens zelf zal worden opgewerkt. Voor het opwekken van die energie zal gebruik worden gemaakt van zonnepanelen, de straatlantaarns worden voorzien van ledlampen, voor de bestrating zal gebruik worden gemaakt van hergebruikte klinkers en voor de steigers zal hout met FSC-keurmerk worden gebruikt. Houthavens en Spaarndammerbuurt één Het nieuwe gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de strekdam in het IJ en aan de zuidkant door de Spaarndammerdijk. Echter, het is de bedoeling dat de Houthavens en Spaarndammerbuurt (onder de dijk) één geheel gaan vormen; hieraan moet de Spaarndammertunnel een steentje bij gaan dragen. Door deze tunnel zal de Spaarndammerdijk rustiger en veiliger worden. Bovenop de tunnel en langs de dijk komt het Houthavenpark, een groen gebied tussen de Houthavens en de Spaarndammerbuurt, dat de twee wijken met elkaar zal gaan verbinden. De ontwikkeling van De Houthavens begon in 2010 en in 2014 werd de Brede School opgeleverd, de lagere school van het gebied. Kort daarna werd ook het gebouw van het 4e Gymnasium in gebruik genomen en werden de woningen in Blok 0 opgeleverd. De zeven eilanden zullen elk een eigen karakter krijgen, met eigen architectuur en soorten woningen. Twintig procent wordt bestemd voor sociale huur, de rest voor vrije sector (huur en koop). Naast de twee eerdergenoemde scholen zullen er ook bedrijven, cafés, restaurants en een hotel komen. Naar verwachting zal de nieuwe wijk de Houthavens in 2021 klaar zijn.