Vorige | Volgende

Bouwnummer SWB 11 1066CS Amsterdam, Sloterweg e.o.

€ 592.000 

Bewaar object

Omschrijving

Om aan te sluiten bij de maat en schaal van het dorp is per kavel de te bebouwen oppervlakte en bouwhoogte begrensd. De beeldbepalende gevel moet evenals de bestaande huizen op de Sloterweg georiënteerd zijn.

De huizen mogen maximaal twee bouwlagen hebben met daarop een kap. Een kap is verplicht, lessenaarsdaken zijn niet toegestaan. De kap staat dwars of evenwijdig aan de Sloterweg.

U bent vrij om te bepalen waar u, binnen het aangegeven bouwvlak, uw huis op de kavel bouwt. Een zogeheten duikerbrug en een centrale (private) ontsluitingsweg verbinden de percelen met de Sloterweg. 

Inschrijven voor een zelfbouwkavel?

Aantal kavels
11
Oppervlakte kavels
404-820 m²
Maximaal bruto vloeroppervlak
300-450m²
Kavelprijzen (afkoop erfpacht)
€463.000-€764.000,- excl. BTW (Aan de prijzen en genoemde oppervlakten kunnen geen rechten worden verleend.)
Aantal woningen per kavel
Maximaal 1
Niet-woonfunctie mogelijk
Ja, max. 40% van het vloeroppervlak aan huis gebonden beroepen
Start inschrijving
29 oktober 2016
Start bouw mogelijk vanaf 
Medio 2018
Erfpacht
Ja
Meer informatie?

-

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-11-2016
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Vrije kavel
Bouwtype
Nieuwbouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
544 m²

Indeling

Bekijk alle kenmerken

Makelaars

  • Stadsdeel Nieuw-West
    14020

    http://www.amsterdam.nlMVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Bouwnummer SWB 11 1066CS Amsterdam, Sloterweg e.o.

naar Bouwnummer SWB 11 1066CS Amsterdam, Sloterweg e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand