Brederodestraat 18 IV 1054MT AMSTERDAM, Cremerbuurt Oost

Bewaar object

Omschrijving

Te KOOP AANGEBODEN:
Snoepje van de week! Licht driekamer-appartement (oppervlakte ca. 56 m) met DAKTERRAS (oppervlakte ca. 25m)!

OMGEVING:.
Het appartement maakt onderdeel uit van een mooi pand met klassieke uitstraling op een prachtige locatie in de Helmersbuurt in Amsterdam West. .Deze buurt is bekend om de vele gezellige restaurants en het uitgebreide assortiment van winkels in de om de hoek gelegen Jan-Pieter Heijestraat, de Kinkerstraat en de Overtoom. Tevens ligt dit appartement op loopafstand van de Ten Cate markt. Het appartement ligt om de hoek van het Vondelpark en is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

Het gebouw:
Het pand is gebouwd omstreeks 1900 en is in 2006 volledig vernieuwbouwd waarbij onder andere de fundering is hersteld en het dak is vernieuwd. In 2014 is de volledige achterzijde opnieuw geschilderd en in 2016 is de voorzijde geschilderd. Het dakhuisje in in 2014 vernieuwd. Doordat het appartement volledig is gesoleerd is er absoluut geen overlast van buren.

GLOBALE INDELING:
Derde verdieping:
Entree; halletje met garderobe en meterkast; vaste trap naar boven.

Vierde verdieping:
Woonkamer gesitueerd aan de voorzijde van het appartement met erker en open trap naar het dakhuisje; open luxe keuken met betonnen werkblad voorzien van koelkast, vriezer, combi-oven magnetron, vijf-pits gasfornuis met afzuigschouw, vaatwasser en een Quooker; badkamer met douche en wastafel; separaat toilet met fontein; eerste slaapkamer voorzien van wasmachineaansluiting en plek voor een droger; tweede slaapkamer.
Trap naar:
Glazen dakhuisje met CV-opstelling (2016) en ruimte voor een bureau; dakterras (oppervlakte ca. 25 m2).

VERENIGING VAN EIGENAREN:
Actieve Vereniging van Eigenaren. De servicekosten bedragen 100,00 per maand.
Recente stukken zijn op te vragen.
Verwarming- en warmwatervoorziening via individuele C.V.-ketel.

EIGENDOMSSITUATIE:
Eigen grond, dus geen erfpacht!

BIJZONDERHEDEN:
- Gunstige ligging;
- zonnig terras;
- houten vloeren door het gehele appartement;
- isolatie geheel dubbel glas, vloer- en dakisolatie.

Oplevering: in overleg.

Deze aanmelding is met zorg samengesteld; de informatie die wordt verstrekt is echter indicatief en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-02-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²
Inhoud
180 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk n van de meest gewilde wijk van de stad.

Kaart Brederodestraat 18 IV 1054MT AMSTERDAM, Cremerbuurt Oost

naar Brederodestraat 18 IV 1054MT AMSTERDAM, Cremerbuurt Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand