Brouwersgracht 803 1015GK AMSTERDAM, Driehoekbuurt

Vraagprijs € 495.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

Zeer sfeervol en licht 2 kamerappartement op de derde verdieping van ca. 79 m op een rustig stukje van de karakteristieke Brouwersgracht in de Jordaan nabij de Noordermarkt en de Haarlemmerdijk.
Een mooi grachtenzicht vanuit een goed onderhouden pand.

Het pand dateert uit 1800 en is in 1979 gerenoveerd en ligt op het laatste stuk van de Brouwersgracht, een zeer rustig gedeelte waar vrijwel uitsluitend bestemmingsverkeer rijdt, op loopafstand van de gezellige winkels en restaurantjes van de Jordaan en het Centraal Station.

De Brouwersgracht heeft zijn naam te danken aan de vele brouwerijen die hier ooit gevestigd waren.
Dit appartement heeft veel meer lichttoetreding dan de vele pakhuizen aan de Brouwersgracht die tot woonappartementen zijn verbouwd.

Indeling: Via de nette gemeenschappelijke entree bereikt men het appartement op de derde verdieping; de hal waarvan alle vertrekken bereikbaar zijn en welke beschikt over een garderobe en een intercominstallatie. Aan de grachtzijde van het appartement is de ruime woonkamer gelegen met een prachtig uitzicht over de gracht. De woonkamer heeft een open keuken en deze is voorzien van een koelkast, afwasmachine, inductiekookplaat en een combi-oven. De grote slaapkamer ligt aan de achterzijde met toegang tot de ruimte waar de c.v-kast en de wasmachine zich bevinden. Centraal in de woning bevindt zich de badkamer en deze is voorzien van een ligbad en een wastafel. Er is een separaat toilet aanwezig.

Vereniging van Eigenaren:
Deze actieve vereniging is in eigen beheer en bestaat uit 4 appartementsrechten/leden. De servicekosten zijn
75,- per maand. Grote onderhoudskosten worden per geval naar rato verdeeld over de vier eigenaren.

Bijzonderheden:
Eigen grond;
Tot 1979 was dit woonhuis van een familie die de Jeneverstokerij in de Driehoekstraat bezat;
In 1979 is het grachtenpand gesplitst in 4 appartementsrechten;
In 1994/95 is een bodemsanering uitgevoerd;
Achterzijde dubbel glas, voorzijde enkel glas;
Centrale hal zomer 2011 opgeknapt;
Huishoudelijke reglement is aanwezig;
Een grote berging van 5 m in de onderbouw;
In een aparte ruimte staan de wasmachine, droger en de CV ketel;
Veel lichttoetreding;
Casco van het pand verkeert in een uitstekende staat;
Ideale indeling.


Very appaeling and light 2 room apartment on the third floor of approx. 79 m on a quiet part of the characteristic Brouwersgracht in the Jordaan near the Noordermarkt and the Haarlemmerdijk. A beautiful canal view from a well-maintained building.

The building dates from 1800 and was renovated in 1979 and is located on the last part of the Brouwersgracht, a very quiet area with almost exclusively traffic, within walking distance of the shops and restaurants of the Jordaan and Central Station.

The Brouwersgracht owes its name to the many breweries that were once established here. This apartment has much more light entry than the many warehouses on the Brouwersgracht that have been converted into residential apartments.

Lay out: Through the neat common entrance you reach the apartment on the third floor; the hall of which all rooms are accessible and which has a cloakroom and an intercom system. On the canal side of the apartment is the spacious living room with a beautiful view over the canal. The living room has an open kitchen and is equipped with a refrigerator, dishwasher, induction hob and a combi-oven. The large bedroom is at the rear with access to the room where the cv cupboard and the washing machine are located. Central to the house is the bathroom and this is equipped with a bath and a sink. There is a separate toilet.

Owners Association:
This active association is in-house and consists of 4 apartment rights/members.
The service costs are 75, - per month. Major maintenance costs are divided pro rata among the four owners on a case-by-case basis.

Specifications:
Own ground;
Until 1979 this house was owned by a family that owned the Genever distillery in the Driehoekstraat;
In 1979 the canal house was split into 4 apartment rights;
In 1994/95 a soil remediation was carried out;
At the back double glazing, front single glass;
Central hall summer 2011 refurbished;
House rules are present;
A big storage of 5 m in the basement;
In a separate room are the washer, dryer and central heating boiler;
A bright apartment;
Casco of the property is in excellent condition;
Ideal layout.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
79 m²
Externe bergruimte
5 m²
Inhoud
224 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is n van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Kaart Brouwersgracht 803 1015GK AMSTERDAM, Driehoekbuurt

naar Brouwersgracht 803 1015GK AMSTERDAM, Driehoekbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand