Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Brusselsingel 23 1066JX Amsterdam, Nieuw Sloten Zuidwest

Bewaar object

Omschrijving

In Nieuw-Sloten een lichte en ruime woning met een tuin op het zuid-oosten en gelegen in een sociaal veilige, groene en zeer kindvriendelijke buurt!

De ligging is gunstig ten opzichte van uitvalswegen (o.a. A10, S107), maar ook wat betreft openbaar vervoer: tram 2 ligt op loopafstand, die u in ca. 15 minuten naar het hartje Centrum brengt. Ook de bushalten voor de lijnen 69 en 145 liggen op loopafstand. Via de vlakbij gelegen uitvalswegen, A9, A4 en ringweg A10 zijn luchthaven en treinstation Schiphol, maar ook Haarlem, Bloemendaal, Hoofddorp, Den Haag en Rotterdam eenvoudig en snel te bereiken. Na een avond stappen in de binnenstad kunt u op de fiets naar huis. Uw auto parkeert u gewoon gratis voor de deur waar voldoende parkeergelegenheid is.

De globale indeling van de woning is als volgt:
Begane grond:
Entree, hal, meterkast. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de woning in een L-vorm. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur o.a. Koel-vriescombinatie, vaatwasser, oven, 4-pits inductieplaat. De tuingerichte gezellige woonkamer geeft toegang tot de op het zuidoosten gelegen achtertuin. De achtertuin grenst aan een gezamenlijke en afgesloten binnentuin waar alleen bewoners van het woonblok kunnen komen.. ideaal voor (kleine) kinderen die vrij kunnen rondspelen.

Op de begane grond is er een inpandige berging aanwezig, bereikbaar van binnen- en buitenaf die u eventueel bij de woonkamer zou kunnen betrekken indien gewenst. Het separate toilet is voorzien van een zwevend toilet en een fonteintje.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met drie ruime slaapkamers. Aan de voorzijde van de woning treft u de grootste slaapkamer aan van 13,5 m2 met een fijne trapkast waar u van alles in kwijt kunt. De twee andere slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde en zijn beide van een prima formaat. De badkamer is in 2017 geheel gerenoveerd. De inloopdouche, badkamermeubel en 2e zwevend toilet maken het geheel compleet.

Tweede verdieping/zolder:
Op dit moment word deze zolderruimte gebruikt als opbergruimte. Maar welke perfect te gebruiken is als 4e slaapkamer. Op deze verdieping is tevens de wasmachine-aansluiting en de HR-CV ketel geïnstalleerd. Door het plaatsen van een dakkapel is het mogelijk deze zolderruimte te vergroten en in totaal 5 slaapkamers te creëren.

Kenmerken:
- Het voortdurend recht van erfpacht is afgekocht tot 30-10-2042
- De VvE bijdrage voor de (gezamenlijke) binnentuin bedraagt € 100,- per jaar
- 4 ruime slaapkamers en inpandige berging
- Verwarming en warmwater middels CV-ketel
- Gratis parkeren en veel voorzieningen voor de deur.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-02-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1993

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
110 m²
Perceeloppervlakte
94 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Brusselsingel 23 1066JX Amsterdam, Nieuw Sloten Zuidwest

naar Brusselsingel 23 1066JX Amsterdam, Nieuw Sloten Zuidwest
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand