Castorplein 16 1033GG Amsterdam, Tuindorp Oostzaan Oost

Vraagprijs € 275.000 

Bewaar object

Omschrijving

Ben je opzoek naar een verrassend ruime gezinswoning in een groene en kindvriendelijke buurt en die je volledig naar eigen smaak en wensen aan kan passen?

Kom dan eens kijken in deze fraaie middenwoning met diepe achtertuin en voldoende ruimte voor jou en je gezin!


Indeling
Begane grond: entree, woonkamer en open keuken. De woonkamer is lekker licht door de grote ramen en de neutrale afwerking. Hier is het heerlijk tot rust komen. Met kleine aanpassingen is het simpel om hier jouw nieuwe plekje van te maken.

Aan de achterzijde tref je de open keuken. Deze is netjes en beschikt over voldoende werk- en kastruimte, zodat je al je keukengerei netjes kunt opbergen. Je zou hier ook je droomkeuken kunnen realiseren! Ga je voor een sfeervol kookeiland of een grote kastenwand? Alles is mogelijk!

Eerste verdieping: via de ruime overloop met vlizo trap naar de zolder tref je 2 slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers zijn beide lekker licht door de grote ramen. Er is genoeg ruimte voor een riant bed en een kast. De badkamer is prima en voorzien van een douche, wastafel en 2e toilet. Wasmachine aansluiting in de badkamer.

Hierboven een bevloerde zolder. Hier hangt de c.v. ketel en de mechanische ventilatie-unit.

Verder is er een heerlijke tuin aanwezig, waar je optimaal kunt genieten! Er is genoeg ruimte voor een groot tuinset om gezellig met het gezin te gaan eten, borrelen of na te tafelen tot in de late uurtjes. Zie jij jezelf al zitten?

Vrijblijvende verkoopinformatie
Een goed onderhouden tussenwoning, voor- en achtertuin, gelegen aan het kindvriendelijke Castorplein 16 te Amsterdam. De woning heeft een leuke ligging met vrij uitzicht over het plein. Ook ziet deze voormalige huurwoning er verzorgd uit.

Bouwjaar
Het complex is omstreeks 1930 gebouwd en gerenoveerd omstreeks 1995. Het complex waar deze woning deel van uitmaakt is voorgedragen als gemeentelijk monument en het gebied als rijksbeschermd dorpsgezicht. De bedoeling is om de bijzondere waarde van de woning in dit gebied te beschermen en te behouden.

Eigendomssituatie
Er is sprake van een voortdurende recht van erfpacht. De erfpacht is afgekocht tot 15 februari 2050 en kan worden herzien per 16 februari 2050. De algemene erfpachtbepalingen Amsterdam 1994 zijn van toepassing.

Bijzonderheden:
-Er zijn richtlijnen voor het buitenonderhoud;
-Beschermd stads- en dorpgezicht;
-Mechanische ventilatie;
-Verkoper neemt geen verantwoordelijkheid voor de door huurder achtergelaten
keukenapparatuur;
-Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning eigenaar. De woning is uitsluitend bestemd
voor bewoning door eigenaar/bewoner, m.u.v. de ouder/kind situatie;
-Voormalige huurwoning: vaste projectnotaris Lubbers & Dijk Notarissen;
-Oplevering per direct.

Locatie
Tuindorp-Oostzaan is een zeer karakteristieke buurt in Amsterdam Noord, een rustige woonomgeving met een sterk sociaal karakter.
Wonen in een dorp met alle voordelen van de grote stad om de hoek. Vervoer, uitgaan, winkelen enz. Nog gratis parkeren in de omgeving.
Buurtwinkels op het Zonneplein, iets verder winkelcentrum Boven 't Y en in de Molenwijk. Het centrum van Amsterdam is zowel per bus als met de pont goed bereikbaar.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-04-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1922

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²
Perceeloppervlakte
108 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Tuindorp Oostzaan

Het oude Tuindorp Oostzaan dateert uit de jaren twintig en bestaat vooral uit eengezinswoningen in Amsterdamse Schoolstijl. Deze woningen zijn samen met de openbare ruimte bestempeld tot beschermd stadsgezicht. In het hart van het oude tuindorp ligt het Zonneplein met het monumentale Zonnehuis. Hier worden theaterproducties en muziekvoorstellingen gehouden. Ook jongerenproductiehuis Satirius en Huis van de Wijk De Evenaar zijn in deze buurt te vinden.

Kaart Castorplein 16 1033GG Amsterdam, Tuindorp Oostzaan Oost

naar Castorplein 16 1033GG Amsterdam, Tuindorp Oostzaan Oost
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand