Ceintuurbaan 276 1072GJ Amsterdam, Cornelis Troostbuurt

Huurprijs € 38.000 per jaar

Bewaar object

Omschrijving

ALGEMENE INFORMATIE
Winkelruimte van circa 63 m in De Pijp aan de kruising met de Ferdinand Bolstraat, pal tegenover de uitgang van het nieuwe metrostation De Pijp.
Een bruisende buurt op loopafstand van de Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark.
In de directe omgeving bevinden zich diverse winkels en horecagelegenheden alsmede een filiaal van de SNS en ING bank.

BEREIKBAARHEID
Met de auto goed bereikbaar via afslag S110 vanaf de A10. Voor de deur stopt tram 3, 4 en 25 en bus 354, met verbindingen naar Amsterdam Centraal, Station Rai en Amstelveen.

PARKEREN
Betaald parkeren op de openbare weg.

VERHUURBAAR VLOEROPPERVLAK
Totale oppervlakte circa 63 m;
- Winkel circa 31 m
- Souterrain en uitbouw circa 21 m
- Entresol circa 11 m

SERVICEKOSTEN
Niet van toepassing, de ruimte beschikt over eigen meters.
Huurder dient zelf contracten te sluiten met de aanleverende nutsbedrijven.

OPLEVERING
Overleg opleverniveau mogelijk

HUURPRIJS
38.000,- per jaar, exclusief BTW

OVERNAMESOM
27.500,-

HUURBETALING
Betaling per maand vooruit.

HUURTERMIJN
In overleg, doch uitgangspunt is 5 jaar met aansluitende periode van 5 jaar.

ZEKERHEIDSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur, te vermeerderen met BTW.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

OVERIGE CONDITIES
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-01-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon De Pijp heet, bestaat officieel uit van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Isralskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Ceintuurbaan 276 1072GJ Amsterdam, Cornelis Troostbuurt

naar Ceintuurbaan 276 1072GJ Amsterdam, Cornelis Troostbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand