Ceintuurbaan 51 IV 1072ET Amsterdam, Hercules Seghersbuurt

Bewaar object

Omschrijving

In het hart van de Pijp, om de hoek bij de Ferdinandbolstraat hebben we dit luxe gerenoveerde 2 kamer appartement met balkon en dakterras. De lichte woonkamer is voorzien van openslaande deuren naar het balkon daarnaast treft u de nieuwe open keuken van alle gemakken voorzien. De woning heeft één slaapkamer.

De gele woning is voorzien van een houtenvloer.

De Pijp is een levendige wijk met veel leuke restaurants en uitgaansgelegenheden. Overdag kunt u genieten van de elke dag (behalve op zondag natuurlijk) Albert Cuypmarkt en natuurlijk de rust en de zon in het Sarphatipark. Tram 3, 12 en 4 afstand binnen 2 minuten.

Bel of mail ons kantoor voor een afspraak!!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-03-2018
Status
Verhuurd
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Ceintuurbaan 51 IV 1072ET Amsterdam, Hercules Seghersbuurt

naar Ceintuurbaan 51 IV 1072ET Amsterdam, Hercules Seghersbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand