Cliostraat 3 - II 1077KA AMSTERDAM, Minervabuurt Midden

Huurprijs excl. € 2.200 per maand

Bewaar object

Omschrijving

Cliostraat 3-II, 1077 KA Amsterdam

Schitterend gerenoveerd appartement van maar liefst ca. 110 m2 met DRIE slaapkamers en TWEE badkamers. Ideaal voor een stel met veel loge's of een gezin met een tiener of aupair. Het appartement is verdeeld over twee etages; op de 2e en gedeeltelijk 4e verdieping.
Het appartement is gelegen op de hoek van de Cliostraat/ Beethovenstraat. Heerlijk uitzicht op deze levendige straat waar zich alle winkels, restaurants en openbaar vervoer bevinden. De britse school is ook op loopafstand te vinden. Parkeren (betaald)is mogelijk in de straat middels een parkeervergunning via parkeerbeheer.
Het appartement is luxe en hoogwaardig afgewerkt. Er ligt een houten vloer en alle ramen zijn voorzien van prachtige gordijnen.
Indeling; hal, ruime lichte woonkamer met open luxe, hoogglans witte keuken met kookeiland voorzien van alle denkbare apparatuur o.a. vaatwasser, koel/vriescombinatie, vaatwasser, gaskookplaat en afzuigkap. Twee slaapkamers, kast met wasmachine en droger opstelling, badkamer met design meubel (ontworpen door Antonio Lupi), heerlijke douche, separaat toilet met fonteintje, trap buitenom naar de 4e etage; ruime slaap/werk kamer met een 2e badkamer (douche, wastafel en toilet).

Zeer zeker de moeite waard te bezichtigen!

LET OP NIET GESCHIKT VOOR STUDENTEN OF WONINGDELERS!!

Very nice, light and luxery 4-room apartment with 2 bathrooms in one of the most willing areas of Amsterdam Oud Zuid.
The apartment is located on the corner of the Cliostraat/Beethovenstraat with all nice shops, restaurants and public transport on walking distance. Parking is possible in the street with a parkingpermit. The floor is covered with oak wood and there are very tastfull curtains in the whole apartment. The apartment is divided over two floors; second and fourth. So ideal for a couple with a lot of quests or a nanny/child.
Lay-out; hal, large, light living with a modern open kitchen (white) with all the equipment like dishwasher, frisch/freezer, cooker, fan and oven. Two bedrooms, buildin cupboard with washer and dryer combination, bathroom designed by Antonio Lupi with shower and sink, separate toilet with sink. Stairs to the fourth floor; good size room with privat bathroom; shower, sink and toilet.

Really worth viewing!

NOT SUITABLE FOR STUDENTS OF PEOPLE SHARING
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-02-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
per 1-3-2018

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
110 m²
Inhoud
290 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaėlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Cliostraat 3 - II 1077KA AMSTERDAM, Minervabuurt Midden

naar Cliostraat 3 - II 1077KA AMSTERDAM, Minervabuurt Midden
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand