Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Conradstraat 88 1018NK Amsterdam, Czaar Peterbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Speels en goed onderhouden 2 (optie tot 3) kamer appartement, gelegen op de begane grond in de Czaar Peterbuurt, Amsterdam Centrum.

Het appartement beschikt over een lichte woonkamer op de hoek met hoge ramen, een heerlijke en moderne open woonkeuken, een werkruimte, een ruime slaapkamer en een badkamer met ligbad. Momenteel beschikt het appartement over één grote slaapkamer, wat het ruimtelijke loft-achtige karakter van deze woning optimaal versterkt. Maar met eenvoudige aanpassingen is het mogelijk om de woonkamer en werkruimte af te scheiden van de slaapkamer en/of de slaapkamer op te splitsen in twee aparte kamers. De woning is erg leuk ingedeeld met een niveauverschil tussen woonkamer en open keuken en een zeer hoog plafond in de woonkamer. Iedereen die deze woning ziet, wordt verliefd op deze split level.

De Conradstraat is een rustige straat zonder doorgaand verkeer op de Oostelijke Eilanden in het centrum van Amsterdam.
De omgeving rondom de Conradstraat is een zeer gezellige en leuke buurt en in de afgelopen jaren is er ontzettend veel gerenoveerd. In de directe omgeving treft u veel kleine bedrijven uit bijvoorbeeld de creatieve sector aan, maar ook restaurants en koffietentjes zijn in de buurt gelegen. Kaaswinkel Kef zit letterlijk om de hoek en restaurant Instock en Brouwerij 't IJ vindt u aan het eind van de Czaar Peterstraat, net als de Dappermarkt. De andere kant op loopt u zo naar het Oostelijk Havengebied met het winkelcentrum Brazilië met allerlei voorzieningen. En denk ook aan stadsstrand Roest en Café Czaar. In het zeer nabijgelegen Funenpark is het in de zomer heerlijk toeven. Tevens is de binnenstad van Amsterdam binnen 10 fietsminuten te bereiken, evenals het hippe Amsterdam-Oost. Het appartement is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Via de Piet Heintunnel bent u binnen enkele autominuten op de Ringweg A-10 die u leidt naar diverse uitvalswegen. Tram 10 stopt vlak voor de deur en verbindt u met de binnenstad en met tram 26 bent u in 3 haltes op Amsterdam Centraal.

Momenteel is er geen wachttijd voor het aanvragen van een parkeervergunning. Er is veel parkeergelegenheid. Na 21.00 uur en op zondag kunt u in de straat gratis parkeren.

Leuke weetjes over de straat:
- De straat is in 1878 vernoemd naar waterbouwkundige en spoorwegpionier Frederik Willem Conrad (1800-1870).
- In 1983 zijn in de straat opnames gemaakt voor de film Ciske de Rat, de straat paste goed in het volkse karakter dat de film moest uitstralen.
- In 2015 is de Czaar Peterstraat uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland.

INDELING
Eigen ingang met entree direct in de fijne woonkamer, met trap naar de woonkeuken (spit level). De woonkamer met een hoogte van bijna 3,50 meter heeft een grote wandkast, door een meubelmaker op maat gemaakt. In deze kast is de meterkast met uitgebreide stoppenkast op een slimme manier weggewerkt. De moderne keuken is voorzien van een L-vormig keukenblok van M-system (Boretti) en losse elementen, waaronder een losstaand 5-pits gasfornuis en oven met motorloze RVS afzuigkap, vaatwasser, koelkast en combi-magnetron. Door het hoogteverschil van 1 meter heeft u vanuit de keuken een leuk zicht op de rustige straat en de authentieke huizen aan de overkant. Vanuit de keuken zijn de werkruimte, slaapgedeelte, badkamer, toilet en inpandige berging te bereiken. Als u de 4 deuren in de slaapkamer open zet, bent u buiten in uw eigen appartement.

De geheel betegelde badkamer is voorzien van een aparte ruime douche, ligbad en wastafel. De inpandige berging beschikt over een warmteterugwinsysteem, cv-ketel en wasmachine-aansluiting. Tevens is er nog een ruime berging om bijvoorbeeld uw fietsen te stallen, die buitenom bereikbaar is. Tenslotte is er ook nog een grote (droge) kruipruimte onder de gehele woonkamer die geschikt is als bergruimte. In de gehele woning ligt een mooie eiken vloer. Voor de deur kunt u een bankje neerzetten en genieten van de zon aan het eind van de middag. Bij de woning is aan de voor- en zijkant een leuk geveltuintje aangelegd.

Momenteel beschikt het appartement over één grote slaapkamer, maar met eenvoudige aanpassingen is het mogelijk om de slaapkamer op te splitsen in twee aparte kamers.

EIGENDOM
Het appartementsrecht is gelegen op grond die is uitgegeven in erfpacht. De canon is afgekocht tot en met 30-11-2051.
De algemene bepalingen van 2000 zijn van toepassing.

KADASTRALE GEGEVENS
De voortdurende erfpacht van het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning, gelegen op de begane grond met een berging in de kelder, plaatselijk bekend te 1018 NK Amsterdam, sectie N nummer 4285-A-8, uitmakende het 22/1000ste aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De actieve en betrokken vereniging van eigenaars is genaamd 'Feodorowna te Amsterdam' en heeft in totaal 39 leden. Het beheer van de VvE wordt professioneel gevoerd door 'De Huishouding Beheer' en de maandelijkse servicekosten bedragen € 163,- per maand . De VvE beschikt over een meerjarenonderhoudsplan. In 2016 is het buitenschilderwerk gedaan en in 2017 zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst voor de collectieve energiekosten.

BIJZONDERHEDEN
Goed onderhouden en speels ingedeeld ruim appartement met split level.
Lichte woonkamer met hoogte van bijna 3.50 meter.
Mogelijkheid om een tweede slaapkamer te creëren.
Energielabel A.
Afgekochte erfpacht tot en met november 2051.
Actieve en gezonde VvE met voldoende reserves en een MJOP (is bij de makelaar op te vragen).
Ruime inpandige berging en separate berging.
Momenteel is er geen wachttijd voor de aanvraag van een parkeervergunning.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-01-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2004

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
85 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oostelijke Eilanden/Kadijken

Oost staat bekend als de stille kant van het Centrum, een gebied met veel groen, water en grote (culturele) instellingen. Deze eigenschappen maken de oostelijke binnenstad tot een aantrekkelijk woongebied. Vergeleken met de binnenstad wonen in deze buurten veel jongeren. Oost is met de Oostelijke Eilanden en het oude havengebied nog een relatief onbebouwd gebied waar veel zal veranderen. Ook de Weesper- en Plantagebuurt ontwikkelt zich nog volop.

Kaart Conradstraat 88 1018NK Amsterdam, Czaar Peterbuurt

naar Conradstraat 88 1018NK Amsterdam, Czaar Peterbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand