Cornelis Trooststraat 33 - 2 1072JB Amsterdam, Cornelis Troostbuurt

Vraagprijs € 275.000 

Bewaar object

Omschrijving

Klein opknap-pareltje in de Pijp op EIGEN GROND!

Op gezellige locatie in het hart van de bruisende de Pijp bieden wij dit unieke twee kamer appartement op de tweede verdieping met balkon op het noord-westen aan. Het woonoppervlakte beslaat 55,7 m2 (NEN2580 gemeten).

Het appartement beschikt over kunststof kozijnen voorzien van dubbele beglazing.

De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van het pand en kijkt uit over de straat richting het Cornelis Troostplein.
De keuken bevindt zich thans aan de achterzijde van de woning, evenals de badkamer en de slaapkamer, die toegang geeft tot het balkon.

Het appartement bevindt zich in de direct omgeving van talloze hippe bars, cafés, restaurants en lunchtentjes.
De Albert Cuyp markt, gezellige Maasstraat en Scheldestraat zijn op korte fiets afstand van het huis gelegen.
Hardlopen doe je in het Vondelpark of langs de Amstel. Diverse sportscholen zijn ook eenvoudig en vlug te bereiken met de fiets.

Openbaar vervoer is goed geregeld, in de nabijheid van het appartement stoppen diverse tramlijnen, de Noord-Zuid lijn gaat in juli 2018 rijden. Met de auto zijn de uitvalswegen snel en gemakkelijk aan te rijden.

Parkeren kan voor de deur tegen betaling. Voor meer informatie en wachttijden voor het verkrijgen van een vergunning verwijzen wij naar de website van de Gemeente Amsterdam.

De VvE is (nog) niet actief en dient verder te worden opgestart, in samenspraak met de nieuwe eigenaar.
Thans heeft elke verdieping een eigen opstal verzekering.

Bij juridische levering van het appartement overhandigt verkoper aan koper een geldig energielabel.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte circa 55,7 m2;
- balkon op het noord-westen;
- gelegen op eigen grond;
- opknappen naar eigen wens en zin;
- uniek plek in het hart van de Pijp;
- er wordt gewerkt met een vaste notaris, te weten Buma Algera;
- in de koopakte worden een ouderdoms-clausule, een asbest-clausule en een niet-zelfbewonersclausule opgenomen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

** English Text**

Two room apartment in the heart of the neighborhood "de Pijp" , located on OWN GROUND!

On a cozy location in the heart of the lively De Pijp area we offer this unique two bedroom apartment located on the second floor with balcony facing north-west. The living area covers 55.7 m2 (NEN2580 measured).

The apartment is well isolated with double glazing.

The living room is located at the front of the building and overlooks the street towards Cornelis Troostplein.
The kitchen is now located at the rear of the house, as well as the bathroom and bedroom. The bedroom and the kitchen give access to the balcony.

The apartment is located in the immediate vicinity of countless hip bars, cafes, restaurants and lunchrooms.
The Albert Cuyp market and the cozy Maasstraat and Scheldestraat are located a short stroll asway from the house.
Running is possibile in the Vondelpark or along the Amstel river. Various gyms are also easily and quickly accessible by bike.

Public transport is well arranged, several tram lines stop in the vicinity of the apartment, the North-South line will run in July 2018.

Parking is possibile in front of the apartment or in the immediate vicinity. For more information and waiting times for obtaining a permit, we refer to the website of the City Council of Amsterdam.

The VvE is not (yet) active and needs to be started up, in consultation with the new owner.
Now every floor has its own building insurance.

Particularities:
- living area approximately 55.7 m2;
- balcony facing north-west;
- located on private land;
- refurbish to your own wishes and wishes;
- unique place in the heart of the Pijp;
- seller works with a fixes notary office Buma Algera;
- an asbestos clause, a non-resident clause and a " ouderdom-clausule" are included in the deed of sale.

This information has been compiled by us with due care. On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and areas are indicative. The buyer has his or her own obligation to investigate all matters that are important to him or her. With regard to this property, the broker is an advisor to the seller. We advise you to call in an expert (NVM) broker who guides you through the purchase process. If you have specific wishes regarding the property, we advise you to make this known in good time to your purchasing agent and to do this independently. If you do not involve an expert representative, you will, according to the law, consider yourself competent enough to be able to oversee all matters that are of interest.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-03-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Cornelis Trooststraat 33 - 2 1072JB Amsterdam, Cornelis Troostbuurt

naar Cornelis Trooststraat 33 - 2 1072JB Amsterdam, Cornelis Troostbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand