Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Cornelis Trooststraat 58 III 1072JH Amsterdam, Cornelis Troostbuurt

Huurprijs € 2.000 per maand

Bewaar object

Omschrijving

OPEN HOUSE VIEWING
On Tuesday 20th of March between 19:00 - 20:00.

Want to live in the most buzzing neighbourhood of Amsterdam and still have your own quiet metropole paradise? This might be your dream apartment including rooftop terrace of 24m2!

This newly renovated 2,5 bedroom apartment is situated on the 3rd and 4th floor. The living room and kitchen are situated on the south side of the apartment, giving it fabulous light, with double doors to the sunny balcony. The master bedroom is spacious with an ensuite walk-in closet / baby room / extra bedroom. The bathroom has a rain shower plus electrical floor heating. A comfortable staircase leads to the second bedroom with double doors to the main feature of this apartment: the rooftop terrace with a great view! The apartment is newly furnished with good quality appliances, comfortable furniture and stylish details.

The apartment is perfectly located in a quiet street in The Pijp, within walking distance of the beautiful Sarphati Park, the Albert Cuyp Market and lots of shops, restaurants and cafés. Good accessibility by car and public transport.

Features:
- Completely renovated in 2016
- Not for sharing
- Rental price excl. utilities
- Two months deposit
- Energy bill approximately € 75 per month
- Available directly for minimum of 1 year max. 2 years
- 65m2 living space
- 2,5 Bedrooms
- Fully furnished
- Rooftop terrace of 24m2
- Sunny Balcony
- Double glazed windows
- Washer-dryer combination is available
- No elevator
- Smoking and pets not allowed
- Perfect location
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-02-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
65 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Cornelis Trooststraat 58 III 1072JH Amsterdam, Cornelis Troostbuurt

naar Cornelis Trooststraat 58 III 1072JH Amsterdam, Cornelis Troostbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand