Count Basiestraat 27 1066GL Amsterdam, Park Haagseweg

Bewaar object

Omschrijving

Een heerlijke hoekwoning te Amsterdam West met drie slaapkamers, een werkkamer, een eigen parkeerplaats en een heerlijke tuin! Moderne bouw (1991) in een kindvriendelijke en groene wijk. Werkelijk een heerlijke kans op een prachtige eengezinswoning in Amsterdam!

Ligging:

Deze eengezinswoning is gelegen in Amsterdam- Nieuw Sloten in een bijzondere woonwijk te weten de Jazzbuurt. Bijzonder aan deze wijk is de rust en het groen. Daarbij is lucht en licht volop aanwezig door de lage bebouwing. De ligging is ideaal te noemen, in een groene, rustige en kindvriendelijke woonwijk doch dichtbij het Centrum van Amsterdam en Amstelveen. De dagelijkse boodschappen zijn nabij te vinden op het BelgiŽplein of aan het Sierplein.

In de directe omgeving zijn zowel scholen, kinderopvang en sportfaciliteiten te vinden. Tenslotte zijn ook de Sloterplas en De Nieuwe Meer zeker nog de moeite waard om te noemen. De Nieuwe Meer is een recreatiegebied voor jong en oud met aangelegde strandjes en het groen van het Amsterdamse Bos. De wijk is goed bereikbaar met de auto en heeft een centrale ligging t.o.v. het centrum van Amsterdam, Schiphol, uitvalswegen A4, A9, A10 en openbaar vervoer (tram 2, bus 18 en 69, metro 50).

Parkeren:

Voor de deur beschikt u over een eigen parkeerplaats. Naast deze parkeerplaats is het mogelijk om per huishouden 1 extra vergunning aan te vragen. In dit gebied geldt parkeren volgens de blauwe zone.

Indeling:

Entree, hal, rechts meterkast en daarnaast de berging welke in gebruik is als werkkamer. Vervolgens een separaat toilet met fontein. Toegang tot woonkamer met open keuken vv inbouw apparatuur. Er is de beschikbaarheid over een oven, 6 pits gasfornuis, afzuigkap en vaatwasser. Vervolgens aan de achterzijde van woning de woonkamer met schuifpui naar de tuin. Deze schuifpui beslaat de gehele breedte van de woning waardoor er ontzettend veel lichtinval is. Tenslotte de heerlijke achtertuin, rui, groen en voorzien van schuur en achterom, waardoor de tuin direct vanaf de straat bereikbaar is.

De eerste verdieping met de overloop voorzien van een erker. We treffen de badkamer vv ligbad, douche, wastafel, toilet en radiator. De bergkast vv MV box (2013), C.V.-ketel (2010) en WM aansluiting. Vervolgens slaapkamer 2 en slaapkamer 1 aan de achterzijde van de woning en slaapkamer 3 aan de voorzijde van de woning.

Bijzonderheden:

- Goed ingedeelde eengezinswoning van ca. 111 m2
- Ruime en beschutte achtertuin, direct bereikbaar vanaf de straat
- Eigen parkeerplaats!
- Drie goede slaapkamers
- Heerlijke living met enorme schuifpui
- Afgekochte erfpacht (15-04-2040)
- Kindvriendelijke en rustige woonwijk
- Openbaar vervoer en uitvalswegen nabij
- Oplevering in overleg

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-02-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1991

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
111 m²
Perceeloppervlakte
128 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Kaart Count Basiestraat 27 1066GL Amsterdam, Park Haagseweg

naar Count Basiestraat 27 1066GL Amsterdam, Park Haagseweg
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand