Damstraat 30 hs 1012JM AMSTERDAM, Nes e.o.

Vraagprijs € 9.750 per maand

Bewaar object

Omschrijving

Winkel met souvenirbestemming op toplocatie in Amsterdam Centrum.

Algemeen:
De Damstraat ligt in het hart van de stad en is een van de drukst belopen en best verkopende straten in Amsterdam, door de mix van horeca, catering en het gevarieerde winkelaanbod, dat vooral gericht is op dagjesmensen en het alsmaar toenemende toerisme.

Indeling:
De bedrijfsruimte is groot circa 90 m2 v.v.o. verdeeld over winkelruimte begane grond(50 m2) met een kelderruimte en opgang achterzijde(40 m2). De ruimte is voorzien van toilet, pantry en c.v. installatie.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend, diverse tramhaltes Dam op loopafstand. Autoluwe straat, laden en lossen is op daarvoor aangewezen tijden toegestaan.

Bestemming:
Volgens het bestemmingsplan is een souvenirwinkel toegestaan in de 1e bouwlaag. In het voorbereidings besluit staat hierover:
- Souvenirwinkel: 'een detailhandelsvestiging waarin de hoofdactiviteit of één van de activiteiten wordt gevormd door de handel in producten die in het teken staan van nationale-, streek- of stadssymbolen en/of namen. Een detailhandelsvestiging is geen souvenirwinkel wanneer niet meer dan 5% van het netto winkelvloeroppervlak wordt gebruikt voor de verkoop van producten die in het teken staan van nationale-, streek- of stadssymbolen en/of namen. Deze producten mogen uitsluitend achter in de vestiging worden uitgestald. Gespecialiseerde winkels die producten verkopen die weliswaar in het teken staan van nationale-, streek- of stadssymbolen worden niet gezien als souvenirwinkels. Hierbij moet bijvoorbeeld worden gedacht aan kaaswinkels, winkels gespecialiseerd in Delftsblauw aardewerk of bloemenzaken/tuinierswinkels die tulpen(bollen) en klompen verkopen'. Alle genoemde vormen van gebruik zijn alleen toegestaan daar waar dat op de verbeelding is aangeduid.

Uitdrukelijk niet toegestaan zijn:
Headshop artikelen zoals grinders, bongs en waterpijpen.

Opleveringsniveau / voorzieningen:
De ruimte wordt in huidige staat (as is) opgeleverd, voorzien van o.a. meterkast met water, gas en elektra, pantry, toilet en c.v. installatie met warm water.

Huurprijs:
De vraagprijs bedraagt € 9.750,- per maand exclusief BTW.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, op basis van het Consumenten Prijsindexcijfer (CPI), reeks Alle Huishoudens (2015=100); voor het eerst één jaar na de huuringangsdatum.

Huurtermijn:
5 + 5 jaar.

Betalingen:
De huurprijs en het voorschot servicekosten inclusief de BTW dienen bij vooruitbetaling per maand te worden voldaan.

Aanvaarding:
Per direct.

Servicekosten:
Niet van toepassing.

Zekerheidstelling:
Bankgarantie ter grootte van een bruto betalingsverplichting van drie maanden huur inclusief BTW.

Huurovereenkomst:
Model door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 17 september 2012 vastgesteld en op 2 oktober 2012 gedeponeerd bij de griffie van de rechtbank te 's-Gravenhage en aldaar ingeschreven onder nummer 58/2012 tevens gepubliceerd op de website www.roz.nl.

Voorbehoud:
Er is een uitdrukkelijk voorbehoud gunning en goedkeuring eigenaresse van toepassing. Kandidaat huurders dienen zowel goed ondernemerschap als financiële draagkracht te overleggen. Zonder aantoonbare herkomst financiële middelen gelieve niet te reageren.

Disclaimer:
Deze informatie is geheel vrijblijvend. Een overeenkomst kan dan pas tot stand komen na uitdrukkelijke en schriftelijke instemming van gevolmachtigden en goedkeuring verhuurder.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-04-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Soort object
Winkelruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1881

Oppervlakten en inhoud

Opp winkelruimte
90 m²
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Burgwallen-Oude Zijde

Het postcodegebied 1012 omvat het alleroudste deel van Amsterdam. Het ligt tussen de Singel in het westen, Geldersekade en Kloveniersburgwal in het oosten, de Prins Hendrikkade in het noorden en de Amstel in het zuiden. Het is een levendig gebied. De Wallen zijn internationaal bekend en populair bij toeristen. Met het project 1012 gaat de gemeente Amsterdam actief criminaliteit en verloedering tegen in dit hart van de stad. Samen met bewoners, ondernemers en investeerders versterkt de gemeente het unieke karakter van dit gebied én zijn economische waarde.

Kaart Damstraat 30 hs 1012JM AMSTERDAM, Nes e.o.

naar Damstraat 30 hs 1012JM AMSTERDAM, Nes e.o.
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand